Flame Busters Titelscherm

Flame Busters: online slot van Thunderkick

Flame Busters draait om brandweermannen, maar is dit slot zelf ook 'on fire'? De unieke gameplay is in ieder geval top! Flame Busters, bij de naam krijg ik niet meteen een idee van wat voor slot dit zou moeten zijn. En dat is misschien goed, want zo ga ik er zonder verwachtingen en vooroordelen in! Het blijkt om brandweermannen te gaan, wat op zich best logisch is met zo'n naam. Maar is deze slotmachine zelf ook ‘on fire'?

Flame Busters Titelscherm

Flame Busters

Flame Busters
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Thunderkick
Uitbetalingspercentage
96,1%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,10
Maximale inzet
€ 100
Aantal winlijnen
243
Tund
Flame Busters Titelscherm
Vanaf het moment dat je deze slotmachine opstart voel je de jaren '80 vibe

Flame Busters videoslot

Zodra de online slotmachine opstart valt het meteen op: deze kast is geïnspireerd op de jaren '80. Vandaar misschien ook de naam die toch verwijst naar de filmklassieker Ghost Busters.

Alleen wordt er in dit slot niet op geesten gejaagd maar draait het om brandweermannen die een brandend gebouw moeten redden. De volledige naam op het titelscherm is overigens Roasty McFry and The Flame Busters.

En die brandweermannen, en de hele kast, zijn uitgevoerd in heerlijk retro 8-bits beeld en bijpassend geluid. Alsof je zitten te gokken op je eerste Nintendo NES! Ik persoonlijk hou hier wel van, ik ben meer van de retro games dan alle high tech games die je tegenwoordig tegenkomt. Ik heb niet voor niets een SNES Classic (want de NES classic was uitverkocht) en een Playstation Classic in de kast staan :-)

Bovendien hou ik van Super Mario, Pacman en dat soort tijdloze games. Dus dit videoslot is er qua vormgeving één naar mijn hart! Flame Busters is van Thunderkick en zij geven aan dat het gemiddelde uitbetalingspercentage 96,1% is.

Flame Busters
Je kast is een gebouw, de reels de ramen en de horizontale lijnen de verdiepingen. De brandweermannen worden blij als er brand is die ze kunnen blussen!

Gameplay

Het oog wil zeker ook wat, maar waar het uiteindelijk om gaat is de gameplay van een videoslot. En die zijn gelukkig niet in de jaren '80 blijven hangen :-) Rechts zijn duidelijk de buttons inzet, play en autoplay te vinden.

Qua inzet kun je kiezen tussen verschillende bedragen variërend van 10 cent tot €100. Autoplay kun je zelf instellen: je hebt verschillende opties van 5 tot 1000 autoplays. Je kunt ook aangeven of je na een bonusspel wil doorspelen of dat autoplay dan moet stoppen. Voordat autoplay start, moet je éénmaal op de startknop drukken, welke daarna een stopknop wordt.

Flame Busters kent 243 winlijnen, ongeacht je inzet. Je speelt met 5 reels (de ramen) en 3 horizontale lijnen (de etages van het gebouw), en elke combinatie van 3 of meer dezelfde symbolen wint. Er zijn verschillende symbolen:

  • 5 gekleurde munten; grijs (tien), groen (boer), oranje (vrouw), paars (koning) en geel (aas)
  • rokende geit
  • groen marsmannetje
  • piraat inclusief ooglapje en haak, met een pul bier
  • tovenaar
  • brandweerman die een kat redt
  • de letter W voor Wild

Voor de 5 poppetjes geldt dat als die in een winnende combinatie zit, ze gaan bewegen en een bijpassend geluidje maken.

Bonusspelen

Er zijn verschillende bonusspelen in Flame Busters. Twee daarvan zitten in het spel zelf en hebben te maken met vuur. Tijdens het spinnen kunnen op willekeurige plaatsen vuur ontstaan, welke worden geblust door de brandweermannen aan de zijkant.

Na het blussen blijft er een symbool over (tijdens een spin krijgen alle vuurtjes hetzelfde symbool) welke meetelt in de combinaties.

Dan is er Fire Drill, deze wordt willekeurig getriggerd in het spel. De woorden Fire Drill lichten dan ook op en van de coins wordt willekeurig een kleur (of meerdere) vuur tijdens de spin. Verder verloopt het vuur dan hetzelfde als normaal.

Als laatste is er een bonusspel met Free Spins, hiervoor moet je drie of meer alarmbellen draaien in het spel (welke scattered symbols zijn). Drie alarmbellen levert 10 free spins op, 4 is goed voor 15 free spins en 5 levert er 20 op.

Tijdens het bonusspel zit er nog een extra bonusspel in. Elke alarmbel die je draait in het bonusspel, wordt op een meter geplaatst. Heb je er 3 dan ga je een level hoger. Dit gaat gepaard met 2 extra free spins plus een munt die vuur wordt. Hoe hoger het level, hoe meer kleuren munten vuur worden en dus hoe hoger de eventuele winst.

Flame Busters spelen

Ok, tijd om eens wat te spinnen op deze coole kast! Ik kan niet wachten en begin met 100 autospins van 10 cent. Het vuur laait regelmatig op, waar de brandweermannen overduidelijk blij van worden. Ook de fire drill valt af en toe. Wat me meteen opvalt is dat er in het basisspel geen hele grote bedragen vallen. Ook niet met vuur of Wilds. Het wachten is dus op de Free Spins.

En die vallen na 72 keer draaien. Je hebt dus even geduld nodig. Overigens is de snelheid van het draaien prima, niet te snel en zeker niet te langzaam.

Maar, het bonusspel. Je krijgt voor je begint een leuke, retro animatie, van een brandweerwagen die naar de brand toe snelt. Dan begint het spel te draaien. Al snel heb ik 3 alarmbellen en ga ik naar level 1 (je begint op de begane grond) en ik krijg er dus vuur bij voor 1 kleur munt. Ook de tweede set van 3 alarmbellen haal ik deze keer, dus op naar level 2. Met nog meer vuur ipv een kleur munt.

Wat is jouw ervaring met de Flame Busters videoslot?

De uitbetaling van het bonusspel is €2,48. Dat is 25x de inzet. Geen megahoge winst maar niet onaardig. Ook in de tweede ronde van 100 spins valt het bonusspel. De opbrengst is dan maar €1,43. Tijdens de derde ronde van 100 spins (nog steeds voor 10 cent) valt het bonusspel wederom een keer, met een uitbetaling van €1,63.

Ik besluit een laatste ronde van 100 spins te doen, met 20 cent inzet dit keer. Soms levert dat ‘vuurwerk' op maar niet op deze kast. Ik krijg niet één keer het bonusspel. Omdat ik dacht dat ik alleen filmpjes zonder geluid had opgenomen doe ik nog een extra ronde, 100 spins op 10 cent. Maar ook nu valt het bonusspel weer niet, dus ik stop nu echt!

Ook in het basisspel van Flame Busters vallen de winsten tegen. Het hoogste dat ik een keer of 3 of 4 heb gehaald, is 9x de inzet. Maar veel vaker speel je quite, of zelfs dat niet. Aan het einde van 500 spins heb ik in het totaal €60 ingezet en sta ik ruim €30 in de min.

Conclusie videoslot Flame Busters

Ik ben zeer te spreken over de vormgeving. Ik denk dat velen van mijn generatie warme gevoelens hebben bij de jaren '80, en dit dus ook tof vinden. Of het de ‘jeugd' aanspreekt, weet ik niet. Die hebben het decennium van schoudervullingen, neon leggings en E.T. niet (bewust) meegemaakt en zullen eerder denken: dit ziet er toch niet uit?

Ook de gameplay is prima. Voldoende afwisseling, leuke bonusspellen en alles werkt snel, soepel en intuïtief.

Maar dan, en dat is wel het belangrijkste: de uitbetaling. Ik heb die 96% bij lange na niet gehaald, ik heb niet eens 50% weten te winnen. Oftewel, ik sta dik in de min na 500 keer draaien. En dat is jammer!

on air