Eindscore

Flame Dancer: videoslot van Greentube

Flame Dancer staat in het teken van een vuurspuwer zoals de titel al doet vermoeden. Echter is de rol van vuurspuwer maar een bijzaak op deze slot, omdat het symbool enkel op de tweede en vierde rol kan verschijnen. Het echte werk start pas als zijn belangrijkste attribuut, de fakkels zich minimaal drie keer in beeld laat zien.

Eindscore

Flame Dancer

Flame Dancer
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Greentube
Uitbetalingspercentage
95,29%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 40
Aantal winlijnen
20
Greentube Wordmark Green
Expanding Wilds
Expanding Wilds

Hoe werkt Flame Dancer?

Flame Dancer staat in het teken van de vuurspuwer en verder is er gebruik gemaakt van Hawaiiaanse symbolen, zoals trommels, kokosnoten en zelfs de beroemde vulkaan Mauna Kea. Deze vulkaan zorgt ook voor het meeste vuurwerk wanneer je er 5 van in een winlijn hebt staan. Op inzet €0,20 kun je tot wel €20 verdienen, ofwel 100x de inzet.

Deze slot heeft 5 rollen met op iedere rol 3 symbolen in zicht. Het spel kent 20 winlijnen en het is mogelijk deze zelf af te stellen naar beneden (1-20 winlijnen). Inzetten kan al vanaf €0,20 tot een max bet van €40 per spin.

Ook zien we hier de alom bekende symbolen: 10, J & A. We zien geen koning en een vrouw die wij bij online slots van deze ontwikkelaar voornamelijk wel tegenkomen. Deze hebben plaatsgemaakt voor andere plaatjes en dit is wel een keer goed om te zien.

De vuurspuwer heeft een bijzondere functie bij deze slot. Op rol 2 en 4 kan deze namelijk in beeld komen om vervolgens uit te klappen over de gehele rol. Dit noemen ze ook wel een ‘expanding wild'. En daar die wild is, zorgt dit dat andere symbolen, mits voldoende stuks, mogen aansluiten voor een winnende combinatie. Alle symbolen kunnen worden vervangen op de scatter na.

De echte vangst krijg je door minimaal 3 gekruiste fakkels in beeld te verzamelen.

Uitbetalingen
Uitbetalingen

Flame Dancer: 7 spins met extra wilds

Scoor je op zijn minst 3 gekruiste fakkels dan mag je vuurwerk verwachten. Niet zo zeer vanwege het geringe aantal freespins, maar omdat er meer is dan dat. Als je tijdens de freespins namelijk een vuurspuwer in beeld krijgt, zorgt hij voor een uitbreiding in het aantal wilds.

Hij vuurt zijn vlammen af op alle premium-symbolen (vulkaan, trommel, kokosnoot & gitaar). Hierdoor ontstaan er -bijna met garantie- (grote) winsten en mocht je nog eens drie keer een gekruiste fakkel in beeld zien, krijg je nog eens 7 freespins erbij!

7 Freespins
7 freespins

250 spins op Flame Dancer

Op deze slot zien we diverse knoppen en dit principe kennen we van andere slots. Het is vrijwel altijd hetzelfde. We maken dan ook weer handig gebruik van de autospin- knop die ervoor zorgt dat we onze handen vrij hebben en rustig het schouwspel aan ons voorbij kunnen laten gaan. Er worden 250 gemaakt voor onze review met een inzet van €0,20 per draai.

Nadat we de eerste 100 draaien achter de rug hadden, maakten we de balans op. De prestaties waren niet om naar huis te schrijven, het was om te janken. We hadden €20 euro kunnen verliezen als we helemaal niets zouden hebben gehit. Echter was er zo nu en dan een kleine prijs te bespeuren, waardoor we ‘slechts' €14 in de min stonden. We hadden zelfs een keer twee ‘expanding wilds' en veelal zou je denken dat dit dan wel behoorlijk wat zou opleveren. Helaas bleef het bij €0,45. De hoogste winlijn noteerde €1,10. Op naar de volgende 100 draaien.

Bizar maar waar: spin 101 was goed voor 3 gekruiste fakkels. We mochten de bonus spelen en daar worden we altijd erg vrolijk van. Zou onze achterstand ingehaald kunnen worden door hier een monsterscore neer te zetten? We kregen tijdens onze 7 freespins maar liefst twee keer toe een expanding wild en dit zorgde voor twee keer een monsterscore. Uiteindelijk mochten we hier een mooie plus noteren: €17,75 (88,75 x de inzet). Hierdoor stond het saldo weer iin de groene cijfers, ook wel prettig!

Inmiddels moesten we het lange tijd zonder ook maar een fatsoenlijke prijs doen. We zagen prijzen om onze oren knallen van nog geen euro. Gelukkig kwam hier op draai 163 verandering in: 7 spins stonden te wachten en we scoorden twee keer toe de ‘expanding wilds', al met al goed voor €16,40 (82x de inzet).

Gelukkig hadden we een kleine buffer opgebouwd, waardoor verliezen nog wel mogelijk zou zijn, maar niet al te makkelijk. Tijdens onze laatste 90 draaien was er maar weinig moois te bekennen op een prijs van €3,30.

Voor deze review zijn er 250 spins gespeeld van elk €0,20

Aantal keren free games: 2

Gemiddelde winst uit de free games: €17,08 (85,4 x inzet)

Totaal winst/verlies: €1,65

Conclusie

Deze slot heeft ons positief verrast. Eindelijk weer eens andere features die we niet eerder hadden gezien bij de slots van Greentube Novomatic. Dit deed ons goed, want we hadden het wel even gezien met alleen maar freespins.

Ook de geluiden tijdens het winnen zijn anders dan anders, waardoor de slot iets meer bruist en energie aan ons gaf. Ook merkten we op dat er aan details gedacht is. Zo hoor je het enkel een geluidje als de expanding wilds zorgen voor een prijs, iets wat spelers kunnen waarderen.

Al met al best een aardige slot!

on air