Imperial Crown Uitgelichte Afbeelding

Imperial Crown: een moderne fruitautomaat met vier jackpots

Imperial Crown is een klassieke online fruitautomaat mét een extraatje: je maakt kans op een van de vier mooie jackpots!

Fruitautomaten zijn bij veel spelers nog steeds immens populair. Veel spelproviders brengen de ene fruitautomaat na de andere uit. In elk online casino zijn dan ook flink wat van dit soort gokkasten te vinden. Imperial Crown van Greentube is er daar ook eentje van.

Traditionele symbolen zoals de kersen, 7's, pruimen en druiven roepen meteen een nostalgisch gevoel op. Met de Jackpot Diamonds feature van deze slot is het bovendien mogelijk om één van de vier jackpots te cashen. Genoeg reden om Imperial Crown eens beter te leren kennen!

Imperial Crown Uitgelichte Afbeelding

Imperial Crown

Imperial Crown
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Greentube
Uitbetalingspercentage
95,45%
Max. vermenigvuldiger
5000
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 50
Aantal winlijnen
5
Greentube Wordmark Green
Imperial Crown Uitbetalingstabel
De vijf winlijnen van Imperial Crown

Hoe werkt Imperial Crown?

Het spelverloop van Imperial Crown is eenvoudig te snappen. Je speelt op een speelveld van vijf rollen met elk drie symbolen. Over het veld lopen vijf vaste winlijnen. Je speelt Imperial Crown met een inleg tussen de €0,20 en €50. Niet alleen bepaalt de hoogte van je inleg de waarde van de symbolen, maar ook de waarde van de vier jackpots is gedeeltelijk afhankelijk van jouw inzet. 

Het basisspel

In het basisspel van Imperial Crown hoop je zoveel mogelijk winnende combinaties te draaien op de vijf vaste winlijnen van de slot. Elke winnende combinatie begint aan de linkerkant van het speelveld en bestaat uit minstens drie dezelfde symbolen. Enkel de twee scatter symbolen hoeven niet op een winlijn te staan om uit te betalen.

Deze twee symbolen, een rode en een blauwe ster, betalen overal op het speelveld uit. De blauwe ster komt enkel op rol 1, 3 en 5 voor en levert bij drie stuks 20x je inleg op. De rode ster staat wel op alle rollen. Weet je er hier vijf tegelijkertijd van op het speelveld te draaien? Dan ontvang je 100x je inzet.

De andere symbolen zijn typisch voor een fruitautomaat. Onder andere kersen, citroenen, druiven en bellen helpen je aan winsten. De rode zevens zijn het meeste waard. Draai je er hier vijf van op een winlijn? Dan ontvang je 600x je totale inleg. 

Imperial Crown Uitbetalingstabel
Uitbetalingstabel Imperial Crown

Het wildsymbool van Imperial Crown

Naast al deze symbolen doet er ook nog een wild mee aan Imperial Crown. Dit is een rood met gouden kroon, en de naamgever van deze slot. Deze kroon vervangt alle andere symbolen, behalve de scatters.

De kroon staat alleen op rollen 2, 3 en 4 en kan zich uitbreiden over een complete rol. Dit gebeurt zodra de kroon bij een winnende combinatie betrokken is. Op die manier kan dit symbool je winnende combinaties mooi aanvullen.

Na elke winst in het basisspel van Imperial Crown mag je het geld proberen te verdubbelen in een extra gokspelletje. Voorspel jij goed of de volgende speelkaart op het scherm rood of zwart is? Dan wordt de winst verhoogd. Heb je het fout? Helaas, dan ben je de hele winst kwijt. Je bepaalt zelf of je dit risico wel of niet wil nemen.

Maak kans op de jackpots

Imperial Crown kent geen bonusspellen, maar heeft wel vier jackpots waar je kans op maakt. Win je een spin in het basisspel niets? Dan maak je kans op de Jackpot Diamonds feature.

Deze feature wordt willekeurig geactiveerd na een niet winnende spin. Je mag nu verschillende kaarten aanwijzen. Op deze kaarten staat een gekleurde edelsteen. Heb je drie dezelfde edelstenen gevonden? Dan win je de jackpot die bij deze kleur hoort.

Je maakt in Imperial Crown kans op vier jackpots. De jackpots zijn progressief en lopen langzaam op. Van elke inleg gaat 1% naar de jackpots toe. Als je met de maximale inzet van €50 per spin speelt, maak je kans op de volledige jackpots. Speel je met een lagere inleg? Dan maak je kans op een evenredig deel van de jackpots. 

Alle vier de jackpots kennen een basiswin. Dit bedrag wordt minstens gewonnen, maar de waarde kan dus ook hoger liggen.

  • Diamond Jackpot: 5000x de inleg
  • Rode edelsteen jackpot: 1250x de inleg
  • Blauwe edelsteen jackpot: 200x de inleg
  • Groene edelsteen jackpot: 50x de inleg

Als er een jackpot door iemand gewonnen wordt, gaat de waarde van de jackpot terug naar deze basiswaarde.

111 spins op Imperial Crown

Voor deze review zijn er 111 spins op Imperial Crown gespeeld met echt geld. Deze spins zijn gespeeld met een inleg van €0,20 per keer.

Wat opvalt is dat er bij Imperial Crown regelmatig een winnende combinatie verschijnt. Het gaat misschien niet om gigantische bedragen, maar na 111 spins staat er toch €1,80 winst op de teller. Helaas zagen we de Diamonds jackpot feature niet voorbijkomen.

Conclusie

Voor fans van fruitautomaten is Imperial Crown een leuke slot om eens uit te proberen. De gouden kronen en de twee scatter symbolen voegen net dat beetje extra spanning toe aan het basisspel. Daarnaast is er natuurlijk altijd nog de spanning van de jackpots.

Hoewel de kans dat je met Imperial Crown rijk wordt niet zo groot is, en ook het uitbetalingspercentage van 95.45% niet echt indrukwekkend is, is kans maken op een jackpot altijd leuk. Wie weet ga jij wel met de Diamond Jackpot naar huis. Dat is dan toch mooi meegenomen!

on air