Mighty Black Knight

Mighty Black Knight: online slot

Alleen al bij het horen van de naam van deze online slotmachine, Mighty Black Knight, maakte mijn hart een sprongetje.

Alleen al bij het horen van de naam van deze online slotmachine, Mighty Black Knight, maakte mijn hart een sprongetje. Ik hou namelijk van de filmtrilogie van Christopher Nolan over The Black Knight, a.k.a. Batman. Meteen daarna denk ik, ‘wat als het helemaal niet over Batman gaat?'. Tijd om dat eens uit te zoeken en meteen een review te maken van deze kast.

Mighty Black Knight

Mighty Black Knight

Mighty Black Knight
Onetime's oordeel
2,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Scientific Games
Uitbetalingspercentage
96%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,50
Maximale inzet
€ 100
Aantal winlijnen
50
Scientific Games 300X155
Big Bet Game
In het spel zit ook een Big Bet mogelijkheid. Dat kost €50, je krijgt 5 aaneengesloten spins. Wilds blijven staan, lage symbolen worden verwijderd en Wild triggert ook Mighty Reels als deze niet helemaal in beeld is.

Black Knight versus Mighty Black Knight

Er zijn dus twee online videoslots met bijna dezelfde naam. Overduidelijk is dat ze iets met elkaar te maken hebben (hetzelfde plaatje voorop) maar waar Black Knights een vrij rechttoe-rechtaan slotmachine is, heeft Mighty Black Knight wat extra functionaliteit. Me like, ik hou wel van toeters en bellen!

Maar al snel na het opstarten van het spel ondervind ik twee teleurstellingen: er is geen introductiefilmpje dus het is een machine zonder verhaal én de machine heeft niets te maken met Batman. Nu weet ik dat dit twee persoonlijke dingen zijn, ik hou daar namelijk heel erg van, maar iemand die er minder mee heeft zal nu denken: waar maak je je druk om. Inderdaad, waar maak ik me druk om? Het gaat immers om het spel!

Het thema is in ieder geval de middeleeuwen met ridders, een  jonkheer en jonkvrouw en wat rekwisieten als een ring, een kroon en een landkaart. Ook de symbolen schoppen, klaveren, harten en ruiten doen mee. Het is een machine van SG maar ook Barcrest wordt genoemd.

Mighty Reels
Zo werken de Mighty Reels

Hoe werkt Mighty Black Knight?

De videoslot bestaat uit een normaal gedeelte en een extra gedeelte. In het normale gedeelte zijn vijf rollen en vijf regels. Het maximum aantal winlijnen is 50, hiervoor zet je minimaal €0,50 in. Je kunt ook met een lagere inzet spelen, elke 10 cent betekent 10 winlijnen. Dus als je voor €0,10 speelt dan heb je 10 winlijnen.

Daarnaast zie je boven de 5 regels nog 5 rijen, die zijn afgeschermd door een hek. De rollen zijn ook wat grijzig daar. Deze speel je vrij door een Wild symbool, in dit geval de Black Knight, te draaien in je spel. Hij moet volledig zichtbaar zijn in de 5 onderste rijen.

Als dat lukt, gaat het hek omhoog en wordt de rol volledig wild, en komt de Black Knight in alle glorie op zijn paard op beeld. Je speelt dan ook meteen voor het dubbele aantal regels én winlijnen en dit heet Mighty Reels. Je kunt meerdere Black Knights hebben in een beurt, zodra ze helemaal in beeld zijn (tegelijk of nadat ééntje al de bovenste regels heeft ‘vrijgemaakt') veranderen deze ook in een reel vol wild.

Dan is het ook nog mogelijk om Free Spins te verdienen, dit doe je met 3 scattered symbolen, de paard uit het schaakspel. De symbolen moeten op de actieve rijen vallen. Stel dat je door een Black Knight alle tien de rijen vrijspeelt, dan mogen de drie paarden over alle tien de rijen verdeeld staan. Je  kunt dus én Mighty Reels én Free Spins krijgen in één beurt. Mocht je meer dan 3 schaakstukken in één beurt krijgen, krijg je meer Free Spins (3 symbolen is 8 Free Spins, 4 geeft er 12 en 5 staat voor 20 Free Spins).

Spelen op de Mighty Black Knight kast

Tijd om te spelen. Uiteindelijk heb ik ongeveer een half uur gespeeld, ik denk zo'n 300 spins.

Ik begin met een inzet van €0,10, dit betekent 10 winlijnen. Nou, dat is duidelijk want dit levert helemaal niets op. Ik krijg éénmaal een Mighty Reels die €2 oplevert, maar verder niets noemenswaardig. Ik denk dat ik een keer of 50 gedraaid heb als ik besluit dat dit hem niet gaat worden dus ik verdubbel de inzet en dus de winlijnen en er gebeurt inderdaad al meer.

Tijdens een Mighty Reel tref ik ook drie schaakstukken aan dus Free Spins zijn in de pocket. Acht spins later is de deceptie alleen compleet: ik win zowaar €0,95 met het bonusspel. Dat is niet eens 5 maal de inzet! Belachelijk!

Het wordt wel goedgemaakt hoor, ik krijg verschillende keren de Mighty Reels en tweemaal zet het nog zoden aan de dijk ook: ik win €6,80 en zelfs €15,50 met het spel. Kijk, dat zijn andere bedragen. Inmiddels sta ik sinds het begin €10 in de plus en ik wil eens proberen wat het doet als ik op volledige winlijnen speel, dus voor 50 cent.

Je merkt dat er meer winlijnen zijn dus je wint vaker, wel meestal kleine prijzen. Maar ook op de Mighty Reels zijn de prijzen wel wat makkelijker te halen, als laatste verdien ik €11,35 met Mighty Reels. Helaas win ik geen Free Spins en als ik quite sta met op hoeveel ik begon, stop ik.

Er zit geen muziekje onder Mighty Black Knight en ik mis het een beetje. Als je spint zit er wel een geluidje onder, plus dat je de ‘rollen hoort draaien'. Bij een bonusspel gaat er wel even een spannend geluidje aan.

Praat mee over online videoslots

Conclusie

Mighty Black Knight is niet mijn kast. En daar heb ik verschillende redenen voor. Zo ben ik teleurgesteld over het gebrek aan verhaal en intro, maar dat laat ik niet teveel meewegen.

Nog een nadeel vind ik dat je vrij hoog moet inzetten om alle winlijnen te pakken, en dat het echt verschil maakt of je met meer of minder winlijnen speelt. Het gemiddelde uitbetalingspercentage is bij een inzet van €2 of minder 94% volgens de fabrikant. Bij een inzet hoger dan €2 is dat 96%. Er zit ook nog een mogelijkheid voor een Big Bet op de kast, maar daarvoor zet je €20, €30 of €50 in dus die heb ik niet geprobeerd. Hier zou je gemiddeld 98% op terugzien.

In het reguliere spel win je eigenlijk nauwelijks, ik kreeg hooguit 4 keer mijn inzet als prijs. Ook de Mighty Reels geven vaak niets of weinig. Af en toe zit er een uitschieter bij en die maakt dan wel veel goed. Wat ik verder jammer vind is dat de Free Spins, in mijn geval, slechts één keer in een half uur tijd gegeven wordt. En dat de winst daarop echt bedroevend laag was. Dan is de lol er voor mij snel af.

Nee, ik heb leukere videoslots gespeeld, ik zal niet snel weer Mighty Dark Knight spelen. En dat komt niet omdat het niets te maken heeft met Batman!

on air