Monkey King Yggdrasil

Monkey King: een mooie slot van Yggdrasil

Vandaag logde ik in bij één van mijn favoriete online casino's om eens te kijken of er nog iets nieuws op de markt was gekomen. En jawel, ik trof een gloednieuwe videoslot van Yggdrasil; Monkey King. Ik kon het daarom ook niet laten om deze slot te gaan spelen. Al is het maar omdat er apen in betrokken zijn.

Monkey King Yggdrasil

Monkey King

Monkey King
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Yggdrasil Gaming
Uitbetalingspercentage
96%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 100
Yggdrasilgaming
Monkey King Geen Winlijnen
Geen winlijnen bij videoslot Monkey King

Geen winlijnen bij videoslot Monkey King

Ik startte het spelletje en aanvankelijk was ik op zoek naar mijn huidige inzet. Die kon ik niet goed zien, maar op het moment dat ik een keer aan het draaien ging, werd het licht van het bedieningspaneel aangezet. Erg onhandig als je het mij vraagt.

Wat wel heel typisch is, is dat deze videoslot zonder winlijnen werkt. Het komt er op neer dat je vanuit links of rechts gezien, minimaal drie symbolen moet hebben. Vervolgens krijg je jouw prijs aan de hand van het aantal symbolen per rol.

Stel je hebt op rol 1: één bekersymbool, op rol 2: twee bekersymbolen en op rol drie 3 bekersymbolen. Dan krijg je: 1X2X3= 6 keer de waarde van de winlijn. In de onderstaande illustratie krijg je een voorbeeld.

De spelbeleving, het geluid en het uiterlijk van Monkey King

Het spel ziet er redelijk goed uit. Je bevindt je in een soort van tempel waarin de symbolen wegdraaien. De symbolen doen me overigens denken aan Aladin, maar dat kan aan mij liggen.

Wat me wel direct opvalt is dat de rollen een beetje haperend draaien. Zo kun je het geheel niet lekker bekijken. Of het moet aan mijn computer liggen.

De muziek is helemaal in stijl van wat je bij een tempel zou verwachten en daartussen vang ik enkele jungle achtige geluiden. De geluiden passen bij het spel en zijn daarom een meerwaarde.

Wat ik verder opvallend vind, is dat er best een hoop dingen kunnen gebeuren, daar dit spel behoorlijk wat features heeft. Het spel zal daarom niet snel vervelen, hoewel ik het nou ook niet echt spannend vond allemaal.

Een hoop features heeft de videoslot Monkey King

Zoals al aangegeven heeft deze videoslot van Yggdrasil een hoop features wat dit spel extra aantrekkelijk maakt. Je zult gedurende het spel geregeld te maken krijgen met een voorbijvliegende aap, rollen die blijven plakken of het krijgen van freespins.

Monkey King feature zorgde voor free spins

Ik hou wel van features die spontaan op je beeldscherm verschijnen en daarmee iets teweeg brengen. Zo ook de monkey in deze videoslot die spontaan in jouw beeldscherm verschijnt om vervolgens een willekeurig symbool middels een karatetrap te ontluiken.

De karatetrap van deze monkey kan overigens alle denkbare symbolen laten verschijnen. Het mooie was dat ik in het spel twee freespin symbolen kreeg, waarna mijn redder in nood kwam om ook het derde symbool bij elkaar te trappen. In bovenstaande video kun je mooi zien hoe hij dat voor elkaar krijgt en daarbij een big win scoort!

Monkey King Freespins
Monkey King freespins

Freespins op videoslot Monkey King

Deze videoslot kenmerkt zich door de zogenaamde freespins die je kunt verdienen door minimaal drie freespin symbolen te krijgen. Tref je deze dan heb je vervolgens de keuze uit de volgende freespin features als in onderstaande afbeelding.

Het leuke hieraan is dat je zelf kunt bepalen of je voor meer spins gaat, met minder kansen. Of voor het minst aantal met meerdere kansen. De leuke variatie aan wilds maken deze freespins tot een leuke feature, waar je in kunt blijven veranderen

Verschillende wildsymbolen

Tijdens het normale spel of in de freespin modus kun je verschillende wildsymbolen aantreffen, met ieder een andere functie. Zo heb je:

  • Sticky Wild symbolen: De welbekende plakkende wild, enkel op rollen 2 & 4. De Sticky Wilds blijven staan totdat er geen prijzen meer vallen in combinatie met het wildsymbool. Ook kan de monkey king in het spel deze wilds activeren door zijn karatetrap.
  • Count Down Wilds: Nieuw voor mij maar wel erg leuk zijn deze symbolen die enkel op de middelste rol verschijnen. Deze Count Down Wild blijft voor drie of meer rondes staan, ongeacht of je er prijzen mee verkrijgt.

Treasure Chest

Ook weer een leuke extra is deze schat die je enkel kunt krijgen op rol vijf. Spontaan kan deze schat zich openen en geld waard zijn en anders zal hij de freespin modus activeren. Ook fraai is dat hij in de freespin modus ook te voorschijn kan komen.

Wat is jouw ervaring met de Monkey king videoslot?

Conclusie videoslot Monkey King

Deze videoslot van Yggdrasil heeft een plekje gekregen in de top 5 van leuke videoslots door Yggdrasil. Dit komt door de juiste achtergrondmuziek en de vele features die ze in de aanbieding hebben.

Het enige minpuntje was dat de rollen van de videoslot erg traag draaiden.

on air