Reel King

Reel King: videoslot van Greentube

Heel af en toe kom je Reel King nog tegen als spelletje in de Nederlandse speelhallen. Deze videoslot komt uit de koker van Novomatic en draait om de koningen. Een slot die zijn tijd ver vooruit was. Greentube, dochterbedrijf van Novomatic heeft potentie gezien in deze slot en hem in een online jasje gestoken. Wanneer de Nederlandse online gokmarkt open zal gaan, kan ook dit spel online gespeeld worden. Vooralsnog kun je het spel volledig legaal spelen via spelletjesplatform Gametwist. Echter speel je dan niet voor echte knikkers, maar met speel-credits die je niet in kunt wisselen voor keiharde euro's.

Reel King

Reel King

Reel King
Onetime's oordeel
2,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Greentube
Uitbetalingspercentage
94%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 100
Aantal winlijnen
20
Greentube Wordmark Green
Reel King Winlijnen
Reel King winlijnen

Hoe werkt Reel King?

Reel King is een online videoslot die je speelt op 5 rollen met op iedere rol 3 symbolen. Winnen doe je op een van de 20 winlijnen die van links naar rechts lopen. Online heb je niet te maken met een clubmeter wat ervoor zorgt dat je direct op een hogere limiet kan spelen. Ook worden grotere prijzen niet verpakt in zogenaamde diamond games. Iedere prijs wordt direct bij de creditmeter bijgeschreven, wel zo prettig.

Verder zien we enkele bekende fruitsymbolen, een aantal letters, een jackpotsymbool en wilds. De kersen betalen het minst uit. Bij drie kersen in een winlijn, krijg je zelfs minder terug dan je inleg. In het basisspel betalen de jackpot symbolen het best uit. Bij 5 jackpotsymbolen in een winlijn, krijg je 25x de inzet uitbetaald. Scoor je een vol scherm met jackpotsymbolen dan krijg je 500 x de inzet uitbetaald. Persoonlijk hadden we hier meer waarde aan toegekend, maar wellicht is de kans behoorlijk aanwezig.

Naast de symbolen, kunnen er op iedere rol wilds verschijnen. Deze wilds kunnen ieder symbool vervangen, zo ook het jackpot symbool. Het spel beschikt verder niet over scatter symbolen die over het algemeen niet vervangbaar zijn.

Reel King is uitgerust met een startknop waarmee je handmatig iedere keer de rollen kunt laten spinnen. Wil je liever op de automatische piloot, dit kan ook. Daarvoor is de autoplay knop aan de linkerkant bedoelt. Klik je deze aan dan hoef je verder niets te doen. Ook bestaat er de mogelijkheid om je laatste winst de verdubbelen met de gamble functie. De keerzijde is dat je je winst kunt verliezen.

Reel King Feature
Reel King Feature

Reel King feature!

Reel King draait om de koningen. Dit is een feature die je willekeurig in beeld kunt krijgen. Na iedere winstgevende of verliesgevende draai kan een extra spelletje in beeld verschijnen. Er kunnen maximaal 5 Reel King slotjes in beeld komen. Deze hebben een apart winplan, waarbij je tot maximaal 25x de inzet kunt winnen. De spelletjes blijven draaien totdat je geen prijs meer hebt.

Grappige is dat je aan de rollen kunt horen of je tegen een Reel King bonusfeature aan zit te hikken. Bij 5 keer een opeenvolgende hoge piep, krijg je de feature.

Conclusie

Reel King is weer even anders dan de meeste klassieke Novomatic slots, doordat het beschikt over een unieke en afwijkende feature. Eentje die we eigenlijk nooit eerder waren tegen gekomen. Daar het best een aardig feature betreft, open we stiekem toch op wat grotere uitbetalingen. dit valt enigszins tegen.

on air