Roaring Forties

Roaring Forties: online slot van Greentube

In de Nederlandse speelhallen is deze slot beroemd en berucht. Deze slot is zelfs verbannen uit enkele Nederlandse speelhallen. Reden: hij kan nogal groots uitbetalen. En dat is voor de kleinere speelhal in sommige gevallen gewoon niet haalbaar. Roaring Forties is een van de casino spellen die je kunt vinden op de Powerlink of op de Hotspot. In een speelhal kun je dit spel al spelen vanaf €0,20. Uiteraard heeft ook deze knaller een online versie. Greentube, onderdeel van Novomatic heeft deze slot gedigitaliseerd.

Roaring Forties

Roaring Forties

Roaring Forties
Onetime's oordeel
2,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Greentube
Uitbetalingspercentage
95,48%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,40
Maximale inzet
€ 40
Aantal winlijnen
40
Greentube Wordmark Green
40 Winlijnen
40 winlijnen

Hoe werkt Roaring Forties?

Roaring Forties verwijst naar het veertigtal winlijnen waarover deze slot beschikt. Wanneer je de slot opstart zie je het spinnenweb aan winlijnen verschijnen. Het aantal winlijnen is al lang niet meer echt bijzonder. Ook het spel zelf is vrij standaard en kun je online spelen vanaf €0,40 tot een maximum van €40 per draai.

Aangezien de slot over een hoop winlijnen beschikt, zijn de prijzen per winlijn over het algemeen wat kleiner. Je moet het dus echt hebben van grotere combinaties, dan kan het erg lucratief worden.

Qua symbolen heeft deze slot niets nieuws te bieden. Als slotliefhebber kun je inmiddels dromen van kersen, meloenen, zevens en bellen. Waarschijnlijk weet menig liefhebber zelfs in welke rangorde de verschillende symbolen staan. Ook hier geen verrassingen: de kersen betalen het minst uit, de zevens het meest. Uitzondering is het scatter symbool, die daar bovenuit steekt. Voorts is er een wildsymbool, dat ieder symbool kan vervangen (op de scatter na). Het wild-symbool fungeert dus als een soort joker.

WILD
WILD

Deze slot beschikt over een scatter-symbool. In dit geval is dit de ster. Daarvan moet je er minimaal drie hebben om een prijs te mogen ontvangen. Het maakt daarbij niet uit waar ze staan, je hoeft de sterren niet in een winlijn te hebben staan. Speel je deze slot, dan scoor je de grootste klapper met 5 sterren in beeld.

Greentube

Deze slot heeft een startknop om op die manier handmatig ieder uitkomst te genereren. Automatisch kan het ook en daarvoor gebruik je de autospin knop. Met een apart geluid wordt duidelijk wanneer je deze knop gebruikt. Eenmaal ingedrukt blijft deze online slot net zo lang spinnen, totdat je op stop druk.

Roaring Forties op Youtube

Scatter Symbolen
Scatter Symbolen

Conclusie

Deze slot doet ons altijd denken aan de tijden dat we deze speelden in de diverse speelhallen. Iedere keer weer moest er een hoop geld in om een beetje resultaat te halen, nooit zijn we weggelopen met een dikke portemonnee.

Online is deze slot best aardig om te spelen. Het tempo zit er lekker in en we worden nog altijd vrolijk van de diverse geluiden die we horen tijdens het spelen van deze slot.

on air