Rumpel Wildspins

Rumpel Wildspins: online slot van Greentube

Veel slotontwikkelaars baseren hun spelletjes op bepaalde sprookjes. Rumpel Wildspins is gebaseerd op het alom bekende sprookje van de gebroeders Grimm: Repelsteeltje. Rumpel is dan ook afgeleid van ‘Rumpelstiltskin'.

Dit sprookje gaat over een arme molenaar die aan de koning beweerd dat zijn dochter van stro, goud kan maken. Daar heeft de koning wel oren naar en sluit daarom de molenaarsdochter op in een kamer en zet haar aan het werk. De koning geeft duidelijk aan dat haar leven onzeker is als het haar niet lukt.

Rumpel Wildspins

Rumpel Wildspins

Rumpel Wildspins
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Greentube
Uitbetalingspercentage
95,1%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,40
Maximale inzet
€ 100
Aantal winlijnen
20
Greentube Wordmark Green
Winnende Lijn
Winnende lijn

Het blijkt dat de molenaarsdochter helemaal niet van stro, goud kan maken en ze raakt dan ook in paniek. Dan verschijnt er een klein mannetje (Repelsteeltje) die aangeeft wel stro in goud te kunnen veranderen. Weliswaar in ruil voor haar halsketting.

De koning ziet al het goud de volgende morgen en wordt alsmaar gretiger. Repelsteeltje komt in het verhaal meerdere malen opdraven, tegen een kleine vergoeding in de vorm van goud. Dit gaat een lange tijd zo door, opdat de molenaarsdochter hem niets meer kan bieden. Dan komt hij met het voorstel een kind van haar te willen.

Winschema
Winschema

Hoe werkt Rumpel Wildspins?

Rumpel Wildspins heeft 5 rollen, 3 symbolen per rol en 20 winlijnen (aantal winlijnen kun je zelf bepalen). Spelen kun je al vanaf €0,20 per spin tot een maximum van €40 per spin.

Voor deze online videoslot maakt Greentube Novomatic wederom gebruik van een aantal klassieke, herkenbare symbolen (10,JQ,K,A). Deze betalen het mist uit en komen dan ook vaker voor. De zogenaamde premium-symbolen, symbolen die meer uitbetalen zijn de molenaarsdochter, de goudstaaf, de halsketting en de ring.

De bedoeling is dat je minimaal drie aaneengesloten symbolen treft, vanaf de linkerkant gezien. Het is mogelijk dat je meerdere winnende combinaties kunt treffen tijdens enkele een spin. Win je, dan krijg je de mogelijkheid tot het innen van de prijs, of door er een gokje mee te wagen. Dit extra gokspelletje is typerend voor de slots van Greentube Novomatic en mag je maximaal 5 keer spelen.

Dit spel heeft ook een joker, dit is Repelsteeltje zelf. Deze beste man dient als joker in het spel, maar is zelf ook goed voor mooie prijzen, mits je er minimaal drie van treft in een winlijn. Speel je op inzet €0,20 en krijg je drie Repelsteeltjes in beeld, dan verdien je een tientje.

Het belangrijkste symbool in dit spel is kikker, deze heeft een scatter-functie. Het mooie van dit symbool is dat je deze niet in een winlijn hoeft te krijgen. Scoor je minimaal 3 kikkersymbolen, dan starten er 15 freespins.

Rumpel Wildspins
Freespins bij Rumpel Wildspins

Rumpel Wildspins: 15 freespins met 'sticky' wildsymbolen

Zoals eerder genoemd kun je 15 freespins verdienen door minimaal 3 kikkers in beeld te krijgen. De freespin feature kun je vervolgens starten door op ‘start' te drukken, daarna moet je hopen op Repelsteeltjes. Deze Repelsteeltjes zijn wild, maar blijven ook nog eens plakken (sticky) tijdens het spel. Het is te hopen op een heleboel Repelsteeltjes op een winlijn, voor maximale prijzen. De prijzen kunnen hierdoor flink oplopen.

250 spins op Rumpel Wildspins

We hebben in totaal 250 spins a €0,20 per spin mogen spelen op deze slot van Greentube Novomatic.

De eerste 30 draaien wisten we niet meer dan €1 per spin te winnen. Dit is niet echt spectaculair te noemen, wel bleef ons saldo netjes steken zo rond de €500. Op spin 39 kregen we warempel drie scatters in beeld: goed voor 15 gratis draaien met sticky wild. De eerste 5 draaien mochten we niets bijschrijven, ook geen wild die bleef plakken. De 10 draaien daarna sprokkelden we uiteindelijk 3 wilds bij elkaar die netjes bleven plakken. Ondanks dit aantal, kwam er geen hoge score uit deze 15 gratis freespins: €3,60 (18x de inzet).

We hoopten op een herkansing en die kwam er, want nog geen 10 draaien later zagen we drie kikkers in beeld. Wat zouden deze 15 freespins ons brengen? Yes! Deze sessie was aanzienlijk beter en dit had met name te maken door het aantal wilds dat we wisten te verzamelen. 5 stuks! Hierdoor kwam het resultaat uit op €8,70 (43,5x de inzet). Ons saldo mocht zowaar een tientje winst noteren. Maar we hadden er dan ook nog ruim 200 te gaan!

Daarna was het weer even wachten op wat spektakel, we hadden de hoop al een beetje opgegeven. Bij de 153ste draai stonden we nagenoeg quitte en mochten we weer een poging doen 15 freespins om te zetten in iets moois! Deze sessie scoorde beter dan de eerste 15 freespins. We wisten 3 sticky wilds in een winlijn te verzamelen en een verdwaalde sticky wild op de eerste rol. Allemaal goed voor €5,5 (27,5x inzet).

Strooien met bonussen

Daar waar Greentube Novomatic over het algemeen niet echt strooit met bonussen, wisten we ook een vierde keer een bonus te hitten. Wouw! Voorafgaande aan deze sessie hebben we even goede karma richting de slot gestuurd, voor een mooie klapper. Zou het hebben geholpen? Ai! Dit was de slechtste sessie voor zoverre met slechts twee sticky wilds op de laatste rol en €0,80 (4x inzet) als resultaat! Maar goed, we stonden nog enkele euro's in de plus en nog 70 draaien te gaan!

Daarna was het lange tijd stil, maar op spin 248 was het toch nog even raak en mochten we de vijfde bonus aanschouwen! Er werden maar liefst 4 sticky wilds verzameld, echter zaten dezen bijna allemaal op de laatste rol geplakt. He resultaat: €4,20 (21x inzet). Daarna mocht er nog twee keer worden gedraaid en ongelooflijk maar waar: we sloten onze sessie quitte af!

Voor deze review zijn er 250 spins gespeeld van elk €0,20

Aantal keren free games: 5

Gemiddelde winst uit de free games: €4,60 (23x inzet)

Totaal winst/verlies: 0

Conclusie

Deze slot is van de nieuwste generatie, maar is desondanks nog wel in het oude gebleven. Verwacht geen spectaculaire animaties of bonussen, het is allemaal erg simpel. De geluiden zijn zoals je die kent van Novomatic. Hit je lijn met de standaard symbolen, dan wordt er een ander geluidje afgespeeld als dat je een winlijn met een van de premium-symbolen scoort.

Daarnaast is er geen achtergrond muziekje aanwezig, dit is enkel het geval tijdens de freespins. Dit maakt de slot af en toe wat saai, hier zou wat ons betreft meer aandacht aan kunnen worden gegeven.

Verder was het spel tijdens deze sessie prima. We hebben genoeg bonussen mogen zien en uiteindelijk quitte gespeeld.

on air