Spirit of Adventure

Spirit of Adventure: gave gokkast van Pragmatic [review]

Spirit of Adventure is de nieuwste slot van Pragmatic Play. Ga je mee op jacht in de jungle naar prachtige relics? Een hele toffe slot met een geweldige bonusgame!

PNG@72X door DennMann
Spirit of Adventure

Bij het openen van Spirit of Adventure viel me direct op hoe gaaf deze slot van Pragmatic Play is. De gokkast ziet er prachtig uit en je ziet dat er echt veel tijd is gestopt in de vormgeving. Ook maken de muziek en de geluiden deze gokkast helemaal af.

Spirit of Adventure

Spirit of Adventure
Onetime's oordeel
3,2/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Pragmatic Play
Uitbetalingspercentage
96,6%
Max. vermenigvuldiger
5000
Volatiliteit
Hoog
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 100
Aantal winlijnen
10

Voordelen

  • Mooi bonusspel
  • Hoge RTP
  • Gokken met je winst

Nadelen

  • Onbekende videoslot
  • Maakt niet het verschil
Pragmatic
Uitbetalingstabel Spirit of Adventure
Uitleg van Spirit of Adventure

Het basisspel van Spirit of Adventure

Qua basisspel is Spirit of Adventure een vrij basic gokkast. Deze slot heeft 10 winlijnen en diverse symbolen. De relics zijn overigens allemaal hetzelfde bedrag waard. Je mag deze dus ook met elkaar combineren. Uiteraard heeft deze gokkast ook een Wild symbool.

Spirit of Adventure basisspel
Een klein beetje misleiding?

Wel moeten we eerlijk zeggen dat het basisspel een beetje misleidend kan zijn. Op de relic symbolen zijn namelijk eurobedragen te zien. Alleen, deze zijn niet te winnen bij een normale spin.

Als je de regels niet hebt gelezen, dan zou je misschien denken dat je hier al een flink bedrag te pakken hebt van tientallen euro's, maar niets is minder waard. De bedragen die getoond worden op de relics komen pas in werking tijdens de bonus game.

We snappen de keuze van Pragmatic hierin, maar het voelde in het begin wel een beetje raar dat we niks wonnen. Dit principe kennen we wel van andere Pragmatic slots, zoals Big Bass Bonanza.

De bonus game van Spirit of Adventure!

De bonus game van Spirit of Adventure is vrij uitgebreid en heeft zeker wat uitleg nodig. Het bonusspel is te triggeren door een bonus buy, of door minimaal drie bonus symbolen op je scherm te krijgen.

Je kunt in totaal 8, 10 of 12 free games winnen. Dit ligt aan het aantal bonus symbolen dat je weet te verzamelen.

In de bonus game heeft onze heldin een rader, die alle omliggende symbolen kan raken. Daarnaast fungeert dit symbool ook als wild. Het doel van de bonus game is om zoveel mogelijk relic symbolen in de radar van het hoofdpersonage te krijgen.

Wanneer dit lukt krijg je namelijk het geldbedrag dat correspondeert met het symbool. In de afbeelding hieronder zie je dat het zwaard wordt geraakt en dan krijg je dus direct €5.

Bonus game Spirit of adventure
Vijf symbolen, goed voor 12 free spins
Hunt for relics in spirit of adventure
Niemand ontsnapt aan deze radar
Bonus game in spirit of adventure
Het totem symbool levert direct €10 op

Vijf zwaarden

Lukt het je om bijvoorbeeld vijf zwaarden te verzamelen, dan zijn in de vervolgspins alle wins van dit symbool verdubbeld. Verzamel je drie totems? Dan worden deze wins 10x uitbetaalt en dat kan flink aantikken!

Zijn je free spins voorbij? Dan is de bonus game nog niet afgelopen. Er verschijnt dan een nieuw wild symbool, die elke spin van positie verandert. Dit duurt net zo lang totdat het radarsymbool en de totem op dezelfde plek vallen. Als dit gebeurt is de bonus game afgelopen.

Lukt het je om tijdens deze extra spins een rijtje met symbolen vol te maken? Dan verdwijnt de totem en krijg je extra free games. Wanneer deze ook op zijn verbruikt komt de totem nogmaals terug en begint het kat-en-muisspel weer van voor af aan. In de tussentijd kun je gewoon door blijven gaan met het verzamelen van symbolen en het behalen van dikke uitbetalingen!

Het eiland

Heel af en toe komt er ook een eiland voor in Spirit of Adventure. Wanneer dit eiland zich laat zien, komt er een vliegtuig overvliegen die extra relics dropt. Hopelijk staat je radarsymbool op de juiste plek, want dit zijn de mooiste spins die de gokkast je te bieden heeft!

Zoals je hieronder ziet stond het symbool aan de linkerkant. Dankzij het vliegtuig is de groene  edelsteen veranderd in een kelk die maar liefst €20 waard is.

Spirit of adventure eiland
De hulptroepen zijn gearriveerd
Spirit of adventure onbewoond eiland
Op een onbewoond eiland win je €20

Gamble optie na de bonus game van Spirit of Adventure

Wanneer de bonus game van Spirit of Adventure klaar is, heeft het spel nog een verassing voor je in petto. Je krijgt namelijk een keuze wat je wilt doen met het gewonnen bedrag. Je kunt dit bedrag innen, of kiezen voor een gamble waarbij je meer kunt winnen, of juist minder!

In het voorbeeld hieronder had ik een mooi bedrag gewonnen en maakte ik 18,82% kans om een prijs hoger te winnen dan de ongeveer €80 die ik had gepakt in de bonus game. Helaas kreeg ik in dit voorbeeld slechts €15,70. Je wint minimaal 20% van je gepakte winst en je wint een maximaal bedrag van tien keer je winst.

De bedragen en percentages verschillen overigens per bonus game. Het is dus niet te zeggen of je juist meer of minder gaat winnen. Erg leuke en spannende afsluiting van je bonus game! Bij een lage winst van de bonusgame kun je een gokje wagen, maar bij een dikke hit is dit niet aan te raden.

Gamble functie spirit of adventure
€785 winnen, of toch niet?
Gegokt en verloren
Zo ziet een mislukte gamble er uit...
Bonus Buy spirit of adventure
Bonus Buys, let's go!

Bonus buy mogelijkheid

Heb je geen zin om te wachten totdat je eindelijk de bonus game te pakken krijgt? Dan is deze slot van Pragmatic Play je grote vriend aangezien er een bonus buy mogelijkheid is. Voor 100x je huidige inzet kun je namelijk de bonus game triggeren. Je kunt hierbij 8, 10 of 12 free spins winnen, net zoals in het basis spel.

Spinwaarde en maximale winst

Spirit of Adventure kun je al spelen vanaf €0,10 per spin. Dit maakt de slot geschikt voor de echte lowroller. De bonus kun je dan ook kopen voor slechts €10 en dat maakt het extra leuk! De maximale inzet is €100 per spin.

De maximale winst van Spirit of Adventure is vastgesteld op 5.100x je inzet. Dat wil zeggen dat je maximaal €5.100 kunt winnen wanneer je speelt met een inzet van €1 per klik. Het spel stopt direct wanneer deze winst bereikt is. Het maakt hierbij niet uit of dit is in het basisspel of in de bonus game.

Spirit of Adventure Bonus
Spirit of Adventure Bonus

RTP en volatiliteit

De volatiliteit is vastgesteld op 5/5. Dat betekent dat deze gokkast een grillig verloop kan geven aan je bankroll. Je kunt veel en vaak achter elkaar winnen, maar ook langere tijd helemaal niet.

De bonus game is ook erg volatiel, zeker wanneer je nog de gamble functie gebruikt aan het einde.

De RTP is met 96,60% prima te noemen. Dit betekent dat van elke euro die je in deze gokkast stopt, je op termijn €0,966 zou moeten terugkrijgen. Er zijn slots met een hogere RTP, maar dit is prima te noemen.

Het oordeel van OneTime over Spirit of Adventure

We waren blij verrast toen we aan de slag gingen met het reviewen van Spirit of Adventure. Op alle fronten verrast deze gave gokkast van Pragmatic Play.

Voornamelijk de bonus game is super cool en die gaan we nog veel vaker spelen. Je kunt flink winnen met Spirit of Adventure, dus probeer het zelf ook eens!

on air