Screenshot 2022 08 01 16.40.30

Story of Alexander: een online EGT slot

De laatste tijd heb ik veel online slots van Netent en Microgaming gespeeld, maar vandaag is het weer tijd voor een EGT slot. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het testen van EGT slots. Net zoals bij Netent zitten er hele leuke tussen, maar er zitten ook wat saaiere tussen. Vandaag heb ik gekozen voor de online slot The Story of Alexander. Deze online gokkast heeft 50 verschillende winlijnen en een normale draaisnelheid. De achtergrondgeluiden zijn wat saai, maar dit slaat me niet meteen uit het veld. De inzetrange ligt tussen de €0,50 en €10,- per draai.

Screenshot 2022 08 01 16.40.30

Story of Alexander

Story of Alexander
Onetime's oordeel
2,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
EGT
Uitbetalingspercentage
96,02%
Minimale inzet
€ 0,50
Maximale inzet
€ 10
Aantal winlijnen
50
EGT

Uit het verleden weet ik dat je het bij de EGT slots vooral moet hebben van de free games. Tijdens het hoofdspel gebeurd er vaak weinig speciaals. Wel zijn er 4 verschillende jackpots waar je kans op maakt. Helaas heb ik na het spelen van ongeveer 15 EGT slots nog nooit het jackpot bonus spel gekregen.

Screenshot 2022 08 01 16.46.26

De free spins en extra's van The Story of Alexander

Zoals eerder vermeld moet je het bij de EGT slots vooral hebben van de free spins. Er zijn maar weinig EGT slots die tijdens het hoofdspel ook wat speciaals te bieden hebben.

De free games worden geactiveerd bij 3 of meer scatter symbolen. Zodra je 2 scatter symbolen hebt gekregen gaan de volgende rollen sneller draaien. In mijn ogen zie ik dit als het verhogen van de spanning en dit is zeker een pluspunt.

Tijdens de free games zijn de wild symbolen sticky. Dit wil zeggen dat elk wild symbool gedurende de volledige free spins blijft staan. Hierdoor is het dus goed mogelijk dat je een flink geld bedrag wint. Helaas komen de free games niet vaak voor, maar als ze voorkomen maak je wel kans op een leuke win. De enige keer dat ik de free games kreeg won ik maar liefst 110 keer mijn inzet.

Enkele andere EGT slots.

Overige features

Buiten de free games heeft deze online slot ook nog 4 jackpots waar je kans op maakt. Het jackpot bonus spel kun je random krijgen na elke draai met elke inzet. Wel denk ik dat je meer kans maakt op dit jackpot bonus spel als je meer inzet, maar of dit waar is weet niemand. Zelf heb ik ongeveer 15 EGT slots gereviewed en dus 15 x 250 spins gespeeld met een inzet van 1,- en helaas na 3750 nog geen jackpot bonus spel gekregen.

Bij de meeste online slots van EGT is het mogelijk om na elke win tot een bepaald bedrag ermee te gamblen. Je kunt dan kiezen voor rood-zwart en hiermee je winst verdubbelen. Voor de echte gokkers onder ons is er ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor: klaveren, schoppen, ruiten of harten. Hiermee zal je winst verviervoudigd worden.

Zelf ben ik erg benieuwd naar het volgende. Een online slot heeft een bepaald RTP ( return to player % ), maar wat gebeurd er als je met het gamblen veel wint ? Zijn de uitbetalingen van de slot de komende spins dan minder, zodat dit gecompenseerd wordt ?

Mijn oordeel over de online gokkast Story of Alexander

The Story of Alexander is een matige online slot. Tijdens het hoofdspel is er weinig speciaals en de achtergrondgeluiden zijn erg saai. De free games daarin tegen zijn extreem spannend, elk wild symbool dat blijft staan kan zomaar een big win betekenen. Helaas was deze online slot niet voorzien van een intro filmpje of een leuke bonus game.

Cijfers

Voor deze review zijn er 250 spins gespeeld van elk €1,-.

Aantal keer free games: 1

Winst uit free games: €110,-

Totaal winst/verlies: Min €34,-

Voor vragen over deze online slot kun je terecht op het forum van OneTime.

on air