Pig Wizard

The Pig Wizard staat bol van de leuke features

The Pig Wizard is een spel ontwikkeld door Blueprint. Dit vrolijke slot hebben we uitvoerig getest. Het is een spel dat bol staat van de leuke features. Wij hebben uiteraard getest en gekeken of we het varkentje konden wassen. Dit slot is er in een normale versie, maar ook in een megaways variant.

Pig Wizard

The Pig Wizard

The Pig Wizard
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Blueprint Gaming
Uitbetalingspercentage
93,74%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 500
Aantal winlijnen
20
Blueprint Gaming
Wintabel
Wintabel

The Pig Wizard

Dit slot beschikt over 20 winlijnen die van links naar rechts lopen. Anders is dit voor de megaways variant die een wisselend aantal winlijnen heeft. De winlijnen lopen over de 5 rollen dit deze slot telt. Op iedere rol vind je 3 symbolen. Inzetten kan al vanaf €0,20 tot aan €500 per draai. Dit is uitzonderlijk hoog.

Als we het winplan erbij pakken, zien we dat achter ieder symbool een waarde staat. Deze waarde dien je te vermenigvuldigen met de inzet per winlijn. Onderaan het winplan, kun je zien wat de inzet per winlijn is. Uiteraard verschilt de waarde per winlijn, afhankelijk van hoe hoog je de inzet plaatst.

Het best betalende symbool, los van de wild, is de pig wizard. Dit geelgoude symbol is goed voor 2,5 x de inzet bij een 5 of a kind. Dit valt vies tegen. En wanneer we naar de kaartsymbolen kijken, is het helemaal triest qua uitbetaling. Bij 5 x een Aas of een Koning krjig je slechts je inzet terug.

Gelukkig is er het wild-symbool, het varkentje met de tovernaarshoed. Heb je er daar 5 van in een winlijn, dan krijg je 100x de inzet uitbetaald. Dit is nog steeds niet erg goed, maar je moet het er wel mee doen.

Het uitbetalingspercentage kun je overal op het internet terugvinden: 93,74%. Dat is niet al te best! Het is bijna vergelijkbaar met de uitbetaling van een willekeurige Holland Casino slot. Verwacht dus niet al te veel spektakel

Wilds
Wilds

Random Wilds

Tijdens het spelen van de slot, kan het zijn dat het spel even stil komt te liggen. Dit is het moment waarop de pig wizard van zich laat horen en met zijn toverstaf een tot meerdere rollen wild kan maken. Dit zijn toch wel de momenten waar je het van moet hebben en kan maar zo een big win opleveren, zoals je even verderop in het artikel kunt zien.

Bonusspel

Verder kun je tijdens het spelen een bonus hitten. Daarvoor moet je op rol 1, 3 en 5 een bonussymbool treffen. Vervolgens krijg je een map te zien, waar je een bonussymbool moet aanklikken. Achter ieder symbool zit een van de 4 bonussen die dit slot rijk is. Dit zijn:

  • Magic Mirror Free spins: deze free spins kun je tijdens de bonusgame verdienen, maar ook in het reguliere spel. Tijdens het reguliere spel, krijg je de freespins door het spiegeltje in beeld te krijgen. Tijdens de vrije draaien, heeft de spiegel een bijzondere functie. Iedere spiegel staat voor een mystery symbool. Tref je drie bonussymbolen, dan krijg je 5 extra gratis spins.
  • Trail of Magic: Dit is vergelijkbaar met monopoly. Je start met het gooien van een dobbelsteen. Afhankelijk van het aantal punten dat je gooit, ga je een x-aantal stappen vooruit. Iedere worp weer kun je leuke prijzen verdienen. Het stopt pas als je teveel vergif hebt verzameld.
  • Squeal or no squeal: een soort deal or no deal. Het openen van luikjes. Achter ieder luikje zit een vermenigvuldiger. Deze kun je accepteren of niet. Tot je het maximaal aantal offers hebt gehad. De vermenigvuldiger die je accepteert is goed voor een x-aantal keren je inzet.
  • $$$: goed voor een random prijs!

Ervaringen

Dit slot hebben we veel gespeeld. En eerlijk: hij is best leuk! Dat kinderlijke spreekt ons aan. De snelheid van draaien is perfect en ook de geluiden vallen niet tegen. 

Ondanks dat deze slot niet goed uitbetaalt, hadden we plezier van ons geld. Het slot is leuk, omdat er zoveel mogelijkheden zijn qua bonussen. En ook de jackpot is een leuke bijkomstigheid, al doet dat de rtp geen goed.

Wat vind jij van The Pig Wizard videoslot?

on air