Tidal Riches

Tidal Riches: online slot van Greentube

Tidal Riches is een slot van Greentube Novomatic. Het kreeg onze aandacht, vanwege het vrolijke uiterlijk. Het werd dan ook tijd om deze slot eens te spelen en te bekijken of Greentube ons eet te overtuigen met deze slot. Dit aangezien we zelf niet erg fan zijn van de videoslots die Greentube te bieden heeft.

Tidal Riches

Tidal Riches

Tidal Riches
Onetime's oordeel
3,5/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Greentube
Uitbetalingspercentage
95%
Volatiliteit
Medium
Minimale inzet
€ 0,20
Maximale inzet
€ 4
Aantal winlijnen
20
Greentube Wordmark Green
Inzet Bepalen
Inzet bepalen

Hoe werkt Tidal Riches?

Tidal Riches is een bijzondere slot. In eerste instantie start je met 5 rollen, met op iedere rol 3 symbolen. De winlijnen lopen van links naar rechts, maar dit kan veranderen op het moment dat je een winnende combinatie maakt. Dit zorgt namelijk voor een uitbreiding in het aantal rollen, waardoor je ook vanaf de rechterkant kunt winnen.

Mocht je vervolgens nog eens winnen dan klapt er een rij extra uit, ditmaal aan de bovenkant. Net zo lang totdat het hele scherm geactiveerd is. Wanneer er tussentijds geen winnende combinaties worden gemaakt, dan val je weer helemaal terug nar het startscherm en mag je opnieuw beginnen.

Het spel kenmerkt zich door symbolen die je ook in de zee tegen kunt komen. Van een octopus tot een haai. Deze zeedieren betalen het beste uit, terwijl de letters in het spel het minst uitbetalen. Wil je maximaal winnen, dienen alle rollen te zijn uitgerold, waardoor je tot 6 aaneengesloten symbolen op een rij kunt verzamelen. Weet je 6 haaien te hitten, dan is dit bijvoorbeeld goed voor 30x de inzet.

Naast de genoemde symbolen, is er ook een wild-symbool in het spel aanwezig. Deze fungeert als joker en kan daarmee ieder symbool vervangen, behalve het schatkistje. Dit kistje tref je overigens enkel in de later genoemde free spin feature.

Tidal Riches is uitgerust met een startknop waarmee je handmatig iedere keer de rollen kunt laten spinnen. Wil je liever op de automatische piloot, dit kan ook. Daarvoor is de autoplay knop aan de linkerkant bedoelt. Klik je deze aan dan hoef je verder niets te doen. Ook bestaat er de mogelijkheid om je laatste winst de verdubbelen met de gamble functie. De keerzijde is dat je je winst kunt verliezen.

Uitbetalingen
Uitbetalingen

Hi-roller in Tidal Riches!

Dit spel heeft een bijzondere feature. Dit betreft de hi-roller functie, waarmee je in een klap een hoog bedrag in kunt zetten, in ruil voor drie spins. Je krijgt de keuze uit de 5x bet en de 10x bet. De 5 keer bet is god voor 3 spins met mega wilds in beeld. Druk je op 10x bet dan krijg je 3 spins met mega wild en trail held. De trail held zorgt dat je niet terug kunt vallen in level, indien je toewerkt naar de freespins.

Free spins!

Free Spins krijg je indien je minimaal 4 keer achtereenvolgens winnende combinaties maakt. Indien je 4 pijlen weet te krijgen, starten er 5 freespins, waarbij er schatkisten worden toegevoegd. Deze schatkisten vallen door het scherm heen en vormen een symbool. Dit kan vervolgens matchen met een van de gevallen symbolen en zorgt voor mooie uitbetalingen. Scoor je tijdens deze feature wederom minimum vereist aantal aaneengeschakelde overwinningen, dan kun je extra spins verdienen. Tot wel 10 free spins aan toe.

Naast dat je ‘slechts' 4 pijlen kan scoren in het basisspel, mogen dit er ook meer zijn. Hoe meer, hoe beter, aangezien de schatkistjes dan een andere functie krijgen. Je verdient er dan vrije spelen mee. En dat is net iets meer welkom dan een willekeurig ander symbool natuurlijk.

Conclusie

We waren aangenaam verrast door deze slot. Het heeft veel meer te bieden dan de standaard Greentube Novomatic slot die we kennen. Deze slot heeft veel leuke en boeiende features. Bovendien is de uitwerking erg mooi gedaan en zijn we fan van het hi-roller principe. Dit fenomeen zien we steeds vaker.

on air