Omaha

Omaha Poker: een populaire poker variant (uitleg)

We zullen in dit artikel de beginselen van Omaha Poker proberen duidelijk te maken. Bij OneTime zijn zeer ervaren pokerspelers betrokken die ervaring hebben in de verschillende varianten van poker. Onze uitleg over deze poker variant, eenvoudig begrijpbaar.

Omaha

Omaha Poker

Omaha Poker
Onetime's oordeel
3,6/5

Algemeen

Ontwikkelaar
Casino's
Volatiliteit
Hoog
Minimale inzet
€ 200,00

Voordelen

 • Prachtig spel
 • Veel mogelijkheden
 • Vele varianten

Nadelen

 • Best lastig aan te leren
 • Makkelijk fouten te maken

Omaha spelen

Logo GG Poker

GG Poker

€100,- in beloningen of tot €250,- stortingsbonus

Omaha, vergelijkbaar met Texas Hold'em poker

Omaha is in bepaalde mate vergelijkbaar met Texas Hold’em, maar er zijn enkele verschillen, waarvan de belangrijkste zijn:

 • Spelers krijgen elk vier pocket kaarten gedeeld.
 • Spelers moeten twee pocket kaarten en drie community kaarten gebruiken om de best mogelijke poker hand te maken.

Wanneer je omaha poker speelt krijgt elke speler vier kaarten dicht gedeeld (de pocket kaarten). Dan begint de eerste inzetronde.

Daarna worden gedurende de ronde vijf gemeenschappelijke kaarten gedeeld die door iedereen zijn te gebruiken, via de flop, turn en river.

Iedere speler moet uiteindelijk een combinatie maken van 2 kaarten uit zijn eigen hand en 3 kaarten die in het midden liggen (community cards). Je mag dus niet maar 1 of 0 van je eigen kaarten gebruiken, maar dit moeten allebei je ‘holecards’ zijn.

20190909 174322239 Ios Edited
Prachtig kunstwerk van poker kaarten

Omaha poker regels zijn gebaseerd op Texas Hold'em:

De inzetrondes de blinds zijn hetzelfde als bij Texas Hold'em:

 1. Preflop - Vier kaarten worden dicht gedeeld aan elke speler, startende bij de small blind;
 2. De Flop - De dealer legt de eerste drie community kaarten in het midden van de tafel;
 3. De Turn - Een vierde kaart wordt open gedeeld in het midden van de tafel;
 4. De River - Een vijfde en laatste kaart wordt open gedeeld in het midden van de tafel;
 5. The showdown: Als er meer dan 1 actieve speler over is laten de spelers hun kaarten zien. De speler met de hoogste kaart wint. Bij een gelijke hand, wordt de pot gedeeld.

Belangrijke punten om te onthouden bij het spelen van Omaha

 • Omaha Poker is een ‘drawing’ game, wat betekent dat als je op de flop een straat hebt en dat dit op dat moment de nuts is, dan wil dit bij lange na niet wil zeggen dat je voorstaat op dat moment. Stel je hebt een straat, is het prima mogelijk dat je kansen om te winnen toch lager dan 50% zijn om te winnen omdat je tegenstander bijvoorbeeld 3 dezelfde heeft + een flushdraw die op de turn of river kunnen verbeteren naar een full house of een flush.
 • Omaha is een spel waarbij alleen de nuts telt. Zeker als je dit spel fullring speelt zijn er 9 andere spelers die een sterke hand kunnen hebben, aangezien ze 4 kaarten hebben om deze te maken. Een straat waarbij je 3-4 in je hand hebt met 5-6-7 in het midden is niet zo’n sterke hand als dit in Texas Hold’em is.
 • Omaha is een spel waarbij vooral de strategie postflop (als er al 3 kaarten in het midden liggen) van belang is, terwijl bij Texas Hold’em je starthanden al een belangrijke indicatie geven van de verdere verloop van het spel. Bijvoorbeeld met AA ben je in Omaha voor de flop 66% favoriet, terwijl dit bij Texas Hold’em ruim 80% is.
 • Bij Omaha Poker is een sterke maag van groot belang. De variantie in je resultaten is dermate groot dat je heel snel van een winnaar naar een verliezer kunt gaan ondanks dat je ‘perfect’ speelt. Denk hierbij ook aan je bankroll-management en stel eventueel een stop-loss in. Dit is mede de reden dat discipline en jezelf kunnen beheersen een grote rol speelt bij omaha.

Winnende Hand Online Tafelspel Texas Holdem
Winnende hand online tafelspel Texas Hold'em

Verdiepen in het spel

Op dit moment is omaha een spel waar veel spelers zich in aan het verdiepen zijn omdat Texas Hold’em wel bij iedereen bekend is.

Daarnaast heeft omaha veel meer mogelijke combinaties en is er een groter gokelement in het spel. Tel daarbij op dat er veel beginners spelen die veel fouten maken waar je als ‘ingelezen’ en voorbereide speler van kunt profiteren.

Varianten

Binnen Omaha Poker heb je verschillende varianten zoals hi-lo, limiet en bijvoorbeeld no limit, maar de meest gespeelde variant is Pot Limit Omaha Hi. 

on air