Plus500 (1)

Plus 500 betrouwbaar? Onze ervaringen!

Als belegger heb je keuze uit tal van brokers. Maar welke is betrouwbaar en waar kun je beter ver bij wegblijven? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Onetime onderzoekt vrijwel alles wat met geld te maken heeft, dus ook brokers zoals Plus 500. 

Is Plus 500 betrouwbaar? Waar kun je zoal in handelen bij deze broker en hoe werkt dat? Wij hebben Plus 500 binnenstebuiten gekeerd en beoordelen de broker op alle onderdelen. Zo weet jij waar je aan toe bent als je gaat handelen bij Plus 500?

Jackpot Avatar door Jackpot
op 2 mei 2022 - laatste update: 6 november 2023
Plus500 Header
Beoordeling:
|   3,6 / 5

Plus 500

Plus 500
Onze review
3,6/5

Voordelen

 • Handelen met een hefboom
 • Uiterst betrouwbaar
 • Nederlandse helpdesk
 • Gereguleerde partij
 • Demo account mogelijk

Nadelen

 • Bonus is niet meer beschikbaar
 • Beperkt aanbod crypte
Jaar van lancering
2008
Vestigingsland
Israël
App
Ja
Stortingsmogelijkheden
Creditcard, iDEAL, Paypal, Skrill, Bankoverschrijving
Uitbetalen naar bank
Ja
Instrumenten
Indexen, Aandelen, Valuta, Grondstoffen, Cryptocurrencies
Demo account
Ja

Voorkom fouten en oplichting, handel met verstand

Ben je een belegger die altijd de verkeerde aandelen kiest bij bijvoorbeeld Plus 500 of DeGiro? Of maakt iemand altijd meer rendement? Deze verhalen horen we wel vaker en kan desastreuze gevolgen hebben voor je doelstellingen. Emotioneel beleggen is een andere valkuil voor een trader waarbij je je laat leiden door emoties. Hierdoor maak je bijna altijd de verkeerde keuzes.

“77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren”

Deze punten zijn nagenoeg nooit de fout van de gekozen broker, maar toch is het super belangrijk om een betrouwbare broker te kiezen. Als je ooit je geld hebt gestald bij een fraude, zoals Madoff of een andere oplichter, dan heb je deze les op de harde manier geleerd. Wij willen je helpen om deze fouten te voorkomen en geven je alle informatie over Plus 500 om veilig te handelen.

Koers Plus500
Koers Plus 500

Is Plus 500 betrouwbaar?

We beginnen in ons onderzoek meteen bovenaan, wie zit er achter deze broker en hoe betrouwbaar is deze partij? Plus 500 is een beursgenoteerde onderneming aan de Engelse beurs in London.

Zoals je onderstaand kunt zien kent de koers vele pieken en dalen en lijkt men nu in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen.

Wat zegt dit met betrekking tot de betrouwbaarheid van Plus 500? Hoe betrouwbaar is Plus 500 als het een beursnotering heeft? De controle op beursgenoteerde bedrijven is de strengste controle die er is.
De boeken worden van voor tot achter nagekeken en gecontroleerd door een van de grootste accountantskantoren. 

Daarnaast zorgt een beursnotering ervoor dat er cijfers worden gepubliceerd over het bedrijf. Hiermee heb je continu zicht hoe het bedrijf draait en of er voldoende cash in huis is.

Plus500 is geregistreerd bij de Engelse AFM (FCA #509909). Plus500 CY LTD heeft daarnaast een vergunning is wordt gereguleerd door the Cyprus Securities and Exchange Commission (License No. 250/14).

Screen Shot 2017 01 04 At 14.23.45
Registratie Plus 500

Rekening openen bij Plus 500

Het grote voordeel bij Plus 500 is dat je je relatief laagdrempelig kunt registreren. Zeker voor een demo account, waarmee je kunt testen of het handelen bij je past, kun je je eenvoudig aanmelden.

Je vult je e-mailadres in en kiest een wachtwoord en je account is aangemaakt.

Daarna zie je bovenaan in beeld staan ‘Bevestig uw telefoonnummer‘. Als je dit hebt gedaan kun je gaan handelen op je demo-account. Op deze manier kan je het hele handelssysteem goed uittesten en uitproberen. Hiermee heb je dan al enige handigheid bij het handelen op de CFD-beurs.

Storten en uitbetalen bij Plus 500

Tegen de tijd dat je klaar bent met je demo account is het tijd om de volgende stap te maken. Handelen met echt geld, waarmee je positieve en negatieve ervaringen rechtstreeks voelt in je portemonnee.

Je moet voor je ‘echt-geld' registratie bij Plus 500 altijd de KYC–documenten aanleveren (KYC = Know your Customer oftewel: weet wie je klanten zijn). Hier heb je voor nodig:

 • Kopie paspoort of identiteitsbewijs
 • Proof of address, dit is een bewijs van je woonadres (bijvoorbeeld kopie bankafschrift of kopie energierekening)

Daarna komt het moment om een storting uit te voeren. De mogelijkheden hiervoor zijn gevarieerd, maar voor de meeste Nederlanders is iDEAL de makkelijkste optie. Alle opties om geld te storten zijn: Creditcard, iDEAL, Paypal, Skrill, Bankoverschrijving.

We hebben 4 van de 5 opties zelf ook geprobeerd (behalve bankoverschrijving), en dit werkt allemaal super goed. Het geld staat hierna ook direct op je handelsrekening.

Uitbetalen duurt ongeveer 24 uur totdat het weer op de rekening staat vanwaar je hebt gestort. Dit kan dus bank, Paypal of Skrill zijn.  

Biedt Plus 500 een bonus?

Helaas is door de Europese regulator besloten dat er geen bonussen meer mogen worden uitgedeeld. Dit om te voorkomen dat handelaren te grote risico's namen. Daarnaast verhoogt men hiermee de drempel om te gaan handelen.

Er is op dit moment dus geen bonus meer verkrijgbaar bij Plus 500!

Hoe werkt het handelen?

Het belangrijkste aspect mag uiteraard nog onderbelicht worden. Handelen is waar het allemaal om draait, en het is niet altijd even eenvoudig om hier succesvol in te zijn!

Het handelssysteem van Plus 500 heeft geen hele gekke mogelijkheden of keuzes:

 • Je verwacht dat de koers omhoog gaat –> Kopen
 • Je verwacht dat de koers omlaag gaat –> Verkopen

Dat klinkt logisch, en in principe is dat het ook. Het lastige is om te handelen met de hefboom die standaard is bij elke transactie.

Hefboom

Bij elk aandeel of index dat je bij Plus 500 gaat handelen is er een bepaalde hefboom van toepassing. Voor het gemak zet ik deze in ons voorbeeld op 100.

Als je 10 euro van je eigen geld wilt gebruiken voor een transactie wordt er in werkelijkheid 100 (de hefboom) x 10 euro belegd voor je. Dit is in totaal dus een transactie van 1000 euro!

Stel dus dat de koers met 1% stijgt, betekent dit een stijging van de positie van 1000 euro naar 1010 euro. 10 euro winst!

Maar je hebt maar 10 euro van je eigen geld gebruikt, dus dit betekent vanwege de hefboom (ook wel multiplier genoemd) dat je maar liefst 100% winst hebt gemaakt. Het moge duidelijk zijn dat dit ook omgekeerd werkt!

Uiteindelijk is het van het grootste belang dat je de juiste voorspelling of keuze hebt gemaakt, gaat de koers omhoog (kopen) of gaat de koers omlaag (verkopen).

Handelplus500
Handelen bij Plus 500

Alle statistieken en gegevens zijn beschikbaar

Als je wat meer ervaren wordt in het handelen in de verschillende producten die beschikbaar zijn zul je ook merken dat je voorspellingen kunt en wilt gaan doen op basis van grafieken of historische gegevens.

Plus 500 heeft hiervoor allerlei tools en indicatoren. Deze kun je instellen om volgens een bepaald systeem te handelen.

De beste manier is om zelf te testen welk systeem of indicator betrouwbaar voor je is. Hier is de demo account een goede optie voor, of handelen met kleine bedragen.

Sommige indicatoren zullen de ene keer beter werken dan de andere keer.
Vaak is het heel persoonlijk waar je je prettig bij voelt als je gaat handelen en speculeren op de beurs.

Je kunt in het systeem van Plus 500 al je transacties terug kijken en op die manier nogmaals beoordelen. Waar heb je iets goed gedaan, of waar ging je de mist in? Je leert altijd het beste van eerdere fouten, of hopelijk van eerdere toppers!

Plus 500: een betrouwbare broker met voldoende keuze

We hebben Plus 500 met verschillende Oneliners uitgetest en hebben diverse instrumenten geprobeerd. Onze conclusie is dat Plus 500 betrouwbaar is en een mooi aanbod aan instrumenten heeft. Verder is er handelsinformatie beschikbaar.

Je merkt wel dat crypto een bijproduct is: je kunt slechts in een handjevol crypto's handelen. Verder zijn wij te spreken over deze broker!

Veelgestelde vragen over Plus 500

Is Plus 500 betrouwbaar?

Plus 500 is een beursgenoteerde onderneming die al vele jaren bestaat. Controles zijn erg uitgebreid vanwege deze beursnotering. Daarnaast zijn er inschrijvingen bij de Engelse en Crypiotische toezichthouder. Onze ervaringen zijn uitsluitend positief.

Hoeveel moet je storten?

De minimale storting bij Plus 500 is 100 euro.

Hoe kun je storten bij Plus 500?

Stortingen kunnen worden gedaan door middel van:
Creditcard
iDeal
Paypal
Skrill
Bankoverschrijving

Welke CFD's kun je handelen?

Allerlei CFD's zijn beschikbaar zoals:
Indexen
Aandelen
Valuta
Grondstoffen
Cryptocurrencies

on air