Plus500 Onetime1

Aandeelhouders Plus500 worden multi miljonair!

Plus 500 is het leidende merk op het gebied van het online handelen in Contracts for Difference (CFD). Je kunt in mijn review van Plus 500 zien hoe het werkt.

De aandeelhouders van het bedrijf hebben ook niets te klagen, na uitstekende resultaten de afgelopen jaren. Recent hebben enkele aandeelhouders namelijk besloten om een deel van hun belang in Plus 500 te verkopen. Resultaat is dat zij allen nu multi miljonair zijn geworden. Ze kunnen dit geld dus mooi gebruiken om om Plus 500 te handelen ;)


Bij Plus 500 kun je als handelaar short gaan en op die manier aandelen verkopen die je niet hebt. De aandeelhouders van Plus 500 hadden wel aandelen in het bedrijf, en hebben 13% van het totale aandelenbelang verkocht. Dit betrof 15 miljoen aandelen.

Jackpot Avatar geplaatst in Over knaken door Jackpot
op 4 februari 2023
Plus500 Onetime1
Koers Plus 500
Koers Plus 500 (Source: London Stock Exchange)

Deze aandelen waren in handen van de volgende aandeelhouders:

  • Alon Gonen
  • Gal Harber
  • Elad Ben-Izhak
  • Omar Elazari

Deze heren zijn allemaal betrokken bij Plus 500 sinds de start. Men zal nu deze aandelen verkopen aan institutionele beleggers. In totaal zat dit ruim 100 miljoen pond gaan opleveren voor deze investeerders, en maakt ze dus multi miljonair.

Plus 500 is in 2013 naar de beurs gegaan en is sindsdien explosief in waarde gestegen. Je ziet wel dat er verschillende gebeurtenissen zijn geweest die een forse impact hebben gehad op de koers. Zo was er recent de uitspraak dat er in verschillende landen geen bonussen meer mogen worden gegeven.

Wie wil de Plus500 aandelen kopen?

De koers van de aandelen staat nog steeds op een serieus niveau en het is veel geld dat er betaald moet worden. Wie wil dan toch al die miljoenen betalen?

Naar verwachting zijn institutionele beleggers zeker wel te porren voor deze aandelen. Ze zullen waarschijnlijk ook met een korting worden verkocht, en daar staan vaak met name hedgefunds voor in de rij. Een van die partijen is Odey Asset Management en die hebben reeds een groot deel van de aandelen in handen.
Mogelijk hopen ze dat Playtech in de toekomst toch weer terug komt om Plus 500 over te nemen.

on air