ASMR met Jaims

ASMR met Jaims - Maandupdate september

In het rijk van fluisteringen, zacht tikken en kalmerende watergeluiden neem ik je maandelijks mee in mijn ervaringen via mijn ASMR YouTube-kanaal. Deze maand lijkt het erop dat ik mijn allereerste sponsorovereenkomst heb gesloten, krijg ik vreemde verzoeken en lijkt het YouTube-algoritme mijn kanaal tegen te werken. Lees snel over de hoogte- en dieptepunten van afgelopen september!

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 7 oktober 2023
laatste update: 7 oktober 2023
ASMR met Jaims

Iedere maand een ASMR update

De oplettende lezer heeft wellicht al gemerkt dat ik de afgelopen weken geen ASMR-updates heb geplaatst. Dit betekent echter niet dat ik ben gestopt met mijn ASMR YouTube-kanaal. Ik probeer nog steeds geld te verdienen op YouTube, maar in een enkele week gebeurt er nu eenmaal niet zo veel, maar over een hele maand gezien is er des te meer te delen.

Daarom schakelen we nu over van wekelijkse updates naar maandelijkse updates, waarin je alleen de meest bijzondere gebeurtenissen rond mijn ASMR-avontuur zult lezen. Dat lijkt me veel interessanter. Laten we vandaag beginnen met de allereerste ASMR-maandupdate. Let's go:

 Ana Luisa Julia Buchanan

Mijn allereerste sponsordeal?

Afgelopen week vond ik plotseling een interessante e-mail in mijn inbox. Julia Buchanan, een partnerschapsspecialist van een sieradenlijn uit New York, had mijn ASMR-kanaal ontdekt. Ze waren zeer onder de indruk van mijn content en geloofden dat mijn community enthousiast zou zijn om mij te zien met hun sieraden (hun exacte woorden!).

Onderaan de e-mail voegde ze eraan toe dat ze alleen met creators uit specifieke landen samenwerken, en Nederland stond niet op die lijst. Ik fantaseerde en vroeg mijzelf af: wat verdien je met zoiets?

Ik heb in elk geval een positieve reactie teruggestuurd en ben wat gaan rondzoeken op internet. Bovendien heb ik het sieradenmerk een e-mail gestuurd via hun officiële website om te verifiëren of deze dame daadwerkelijk voor hen werkt. Je kunt nooit te voorzichtig zijn. Zodra ik meer informatie heb, zullen jullie de eersten zijn die het lezen.

Stop met rare verzoekjes

Foute ASMR verzoeken

De afgelopen maand heb ik verschillende verzoeken ontvangen voor op maat gemaakte ASMR-video's. Helaas moest ik deze verzoeken afwijzen, omdat ze totaal niet aansloten bij mijn stijl. Een daarvan was een verzoek voor intense mondgeluiden met een spiraal lolly, en de andere was een soort fetisj-rolenspel, beide van kijkers uit het buitenland.

Waarom kunnen mensen niet gewoon leuke verzoeken sturen, zoals tapping of triggers? In plaats daarvan lijken ze allemaal vreemde verzoeken in te dienen die me behoorlijk ongemakkelijk maken. En dat terwijl ik ASMR-video's maak en normaal gesproken wel wat gewend ben.

ASMR Algoritme

YouTube algoritme pusht mijn kanaal niet meer

Ik heb dit probleem al vaker van anderen gehoord. Het lijkt erop dat YouTube soms zonder duidelijke reden besluit om je kanaal niet meer actief aan je doelgroep te tonen, vooral nadat je lid bent geworden van het YouTube Partner Programma. In YouTube-jargon zeggen ze dan 'YouTube pusht het kanaal niet'.

Ik heb geen idee waarom dit gebeurt en wanneer YouTube besluit om mijn kanaal weer meer zichtbaarheid te geven, maar het heeft zeker een negatieve invloed op mijn statistieken. Ik zie nu dat terugkerende kijkers mijn video's nog steeds bekijken, maar nieuwe kijkers hebben steeds meer moeite om mijn kanaal te vinden.

Dit heeft impact op alle aspecten, zoals kijkcijfers, mijn humeur, kijktijd en vooral op het aantal nieuwe abonnees. Als mensen mijn kanaal niet kunnen vinden, kunnen ze zich natuurlijk ook niet abonneren. Het is behoorlijk frustrerend, zoals je je kunt voorstellen, maar ik geef niet op. Hopelijk zal de situatie zich vanzelf weer verbeteren.

ASMR in Las Vegas

ASMR in Las Vegas

Zoals jullie misschien weten, zijn we onlangs met een grote groep naar Las Vegas geweest. Het was een epische reis waar jullie zeker nog veel van zullen zien en horen. Tijdens die week kon ik natuurlijk niet veel ASMR-content maken.

In de weken vóór de reis had ik het ook erg druk en kon ik geen extra ASMR-video's opnemen. Dus besloot ik om tijdens ons verblijf in Las Vegas wat extra content te maken. Eerlijk gezegd leek me dat ook een geweldig idee!

Ik wilde eigenlijk een rondleiding geven in de kamer van het hotel MGM Grand, waar we verbleven, maar de enige momenten dat ik op de kamer was, waren om even op te frissen of uitgeput in bed te vallen. Dus overweeg ik meerdere ASMR-dag vlogs te maken over Las Vegas, aangezien ik ze ook voor Onetime moet maken.

Volgend maand lees je zeker hoe deze ASMR Vegas video's ontvangen zijn, en andere spannende ontwikkelingen omtrent mijn ASMR avontuur!

on air