Geld Besparen Om Te Sparen

Je moet geld besparen om te sparen

Geld besparen om te sparen, da's best een uitdaging! Als je wat extra's opzij wilt zetten, moet je soms wat inleveren. Niet altijd eenvoudig, toch? Soms heb je een beetje geluk nodig, en andere keren kun je zelf een flink bedrag besparen door gewoon eens goed naar je financiën te kijken.

Ik ga binnenkort zelf serieus snoeien in mijn maandelijkse uitgaven, maar daar babbel ik later meer over in een andere column.

Transparent BG TT geplaatst in Over knaken door Kevin
op 7 januari 2024
Geld Besparen Om Te Sparen

Besparen

Een van de eenvoudigste manieren om geld te besparen, is eens goed kijken naar al die abonnementen die je hebt lopen. Zijn die nou echt nodig, of heb je ze meer voor het gemak? En hoe handig zijn ze nou echt? Is dat het waard?

Neem nu YouTube Premium. Is het die paar euro per maand waard om geen reclames te zien? Of kun je dat geld beter opzijzetten voor iets groters?

Micro Abonnementen

Micro-abonnementen

YouTube Premium is slechts een voorbeeld van de vele micro-abonnementen. Voor zo'n 12 euro per maand krijg je de mogelijkheid om video's te downloaden op je mobiel en heb je geen last van reclames bij het afspelen van muziek en video's.

En wat dacht je van Spotify? Ja, je kunt die app ook gratis gebruiken. Natuurlijk wil je niet dat je luisterervaring wordt onderbroken, en wil je gewoon luisteren naar wat jij wilt. Maar is het echt noodzakelijk? Niet per se.

Voorbeelden van micro-abonnementen zijn:

Netflix, Videoland, Spotify, YouTube Premium, Amazon Prime (incl. video en Twitch), Twitch Turbo, Bol.com Select, HBO MAX, X Premium + (Twitter), Meta Verified, SkyShowtime, Viaplay.

Da's een hele lijst aan kleine abonnementen die je online kunt afsluiten. En er zijn er nog veel meer. De meeste kosten tussen de 10 en 16 euro per maand. Als je al die abonnementen samen neemt, zit je al snel boven de 120 euro per maand.

Besparen op je internet thuis.

Zoals onze Mr. Money al eens eerder aangaf, kun je elk jaar even bellen met je internetprovider. Vaak, als je aangeeft dat je overweegt je abonnement op te zeggen en over te stappen, word je doorverbonden met de opzeglijn. Daar kunnen ze je vaak nog een laatste speciale aanbieding doen. Soms krijg je zelfs een jaar lang 50% korting op je internet en tv thuis!

Sparen

Sparen is lastig in deze snelle tijden. Maar het is zeker mogelijk, ook al lijkt het misschien van niet. Sparen kan ook betekenen dat je elke week een euro opzijzet, of misschien zelfs twee euro per maand. En als er betere tijden aanbreken, kun je altijd je spaarbedrag nog verhogen.

Je hoeft niet altijd te sparen voor iets groots of duurs. Soms is het, als je echt krap zit, al een overwinning om lekker Chinees te kunnen halen van je gespaarde euro's.

Mijn tip:

Start het jaar financieel slim en neem al die abonnementen die van je rekening afgaan eens onder de loep. Welke gebruik je nog wel en welke eigenlijk niet meer? Zeg ze op. Als je ze later weer wilt gebruiken, zijn ze binnen drie minuten weer geactiveerd!

on air