Brave browser

Wat zijn Brave browser en DuckDuckGo, privacy voorop!

Voor vele is het woord cryptocurrency een brug te ver. Maar zo nu en dan is het dichterbij dan je denkt, een goed voorbeeld hiervan is de Brave browser waar je betaald krijgt door middel van cryptocurrency. De zoekmachine DuckDuckGo is de nieuwe betere Google.

Placeholder Gold geplaatst in Crypto door Onetime
op 29 april 2022
Brave browser

Brave browser

De Brave browser wordt steeds populairder, de voornaamste redenen hiervoor zijn:

 • Standaard Ad Blocker
 • Staat geen trackers toe
 • Gaat phishing en malware tegen
 • Zorgt dat je altijd via een https domein een website benaderd

Internet giganten zoals Microsoft en Google staan het toe dat via hun browser trackers op de achtergrond worden geinstalleerd. Deze trackers volgen al jouw stappen, de opgedane informatie wordt opgeslagen en vervolgens krijg jij reclames te zien die op jou zijn afgestemd. Maar deze gegevens kunnen uiteraard ook verkocht worden aan derde partijen.

Daarnaast zorgen reclames en zulke trackers ervoor dat je internetpagina minder snel laadt. De Brave Browser is dan ook razendsnel! Nu zal de gemiddelde internetter mogelijk weinig verschil merken, maar alleen al omdat het advertenties en trackers blokkeert is het een groot voordeel.

Advertentie vrij

Is de Brave browser dan helemaal advertentie vrij? Ja! Maar er is natuurlijk altijd een addertje onder het gras, in dit geval een eerlijk addertje. Je kan namelijk geld verdienen door speciale advertenties uit het Brave netwerk wel toe te laten. En het beste komt nog, je krijgt dan betaald in de cryptocurrency BAT (Basic Attention Token). Oftewel jij krijgt betaald om naar advertenties te kijken. Het is aan jezelf om dit aan te zetten of niet.

Let wel op dat deze browser nog volop in ontwikkeling is en het daadwerkelijk uitbetalen nog niet zo ver is. Bekijk onderstaand filmpje voor een goede introductie van de Brave browser. Zo komt de wereld van cryptocurrencies toch weer een stukje dichterbij het grote publiek.

Brave
Brave

Volgens de website van Brave brengt het deze voordelen met zich mee:

 • 3x sneller browsen op je desktop
 • 8x sneller browsen op je mobiel
 • Je surft veiliger
  • Altijd https
  • phising, malware, spyware en malvertising worden geblokkeerd
  • Al je browsers kunnen gesynchroniseert worden (nog in ontwikkeling voor de mobiel

Daarnaast zijn de instellingen van de Brave browser heel overzichtelijk en zeer duidelijk, het voelt echt alsof jij de controle hebt. Het is ook leuk om te zien hoeveel tijd je bespaart, hoeveel er al geblokkeerd is etc. Dit staat standaard in je startscherm.

Tip: Brave heeft de extensie LastPass die jouw paswoorden op kan slaan en is nog gratis ook.

DuckDuckGo

Dit is een nieuwe zoekmachine die jouw zoekgegevens niet opslaat. Een bedrijf als Google is rijk geworden door jou te volgen en daar gericht advertenties voor aan te bieden. De voordelen van DuckDuckGo:

 • Ze slaan jouw gegevens niet op
 • Ze volgen je zoekopdrachten niet (dus je krijg geen advertenties e.d.)
 • Ze volgen je ook niet in privemodus, Google doet dat bijvoorbeeld wel.

Bij DuckDuckGo kan je gebruik maken van Bangs, stel je wilt toch via Google zoeken dan kan je bijvoorbeeld !g onetime invoeren en DuckDuckGo zoekt voor jou via Google. Let wel op zodra je op Google/Amazon of welke site dan ook komt worden je zoekacties gewoon weer gevolgd.

Tip :In de Brave browser kan je DuckDuckGo ook gemakkelijk als standaard zoekmachine instellen.

Eigen ervaring

Ik gebruik de Brave browser nu sinds een paar maanden en het bevalt veel beter dan welke andere browser dan ook. Google Chrome en Safari gebruikte ik er nog weleens naast omdat sommige toevoegingen, zoals Metamask, nog niet in de Brave browser konden worden geinstalleerd. Dit kan nu wel, ik heb dan ook geen reden meer om andere browsers te gebruiken. Weg met die advertenties/trackers en gebruik Brave!

Voor mij zijn de Brave browser en DuckDuckGo nu de standaard browser en zoekmachine. Ik kijk uit naar de volgende stap: de vervanger van Facebook en andere sociale media websites. Deze zijn nu volop in ontwikkeling en worden mogelijk gemaakt door de blockchain technologie.

We gaan een tijd tegemoet dat wij weer controle krijgen over onze gegevens, dit moet helaas nog doordringen bij het grote publiek. Dit gebeurt sporadisch en dat is meestal pas wanneer er iets fout gaat zoals laatst bij Facebook. Toen kwamen er prive gegevens op straat te liggen. Deze had Facebook verkocht aan een derde partij.

Discussieer mee op ons forum. Heb je meer interesse in cryptocurrencies? Bekijk dan onze handleiding.

on air