Onnodig Gratis Advies

Bureau Ongevraagd Onnodig Gratis Advies

In mijn vrije tijd was ik lang onbezoldigd zelfbenoemd directeur van het bureau voor ongevraagd onnodig advies. Te pas en te onpas, soms op het irritante af, gaf ik ongevraagd onnodige adviezen aan mensen en organisaties die daar helemaal niet op zaten te wachten. Niemand vroeg “Hoe zou jij dat doen?” maar die vraag had ik helemaal niet nodig om ze toch te vertellen hoe ik er over dacht. Vandaag keer in eenmalig terug in mijn oude functie en zal ik Onetime wel eens even vertellen hoe het moet.

Procent Transparant geplaatst in Over knaken door Procent
op 10 april 2024
Onnodig Gratis Advies

Appeltje eitje

Het is allemaal geen hogere wiskunde. Kijk maar eens een weekje naar Vandaag Inside. Of volg het trucje van Facebook. Ondanks alle technologische vooruitgang die ons de laatste jaren opgedrongen is, blijven een aantal zaken een groot gedeelte van de bevolking nog steeds boeien. In willekeurige volgorde; Politiek, voetbal/sport, seks, het leven van celebrities, misdaad, geweld, geld en controverse. Dat waren 50 jaar geleden al populaire topics en dat zijn het nog steeds.

Vroeger werden deze onderwerpen besproken in de bruine kroeg, of tijdens de typisch Hollandse kringverjaardagen. Tegenwoordig gaat dat via forums, in de chat van online bingo, social media en de laatste tijd vooral via heel veel podcasts. De laatste nieuwe ontwikkeling is een soort open forum via Teams met de naam Kroegpraat. Kun je lekker een uur lang kletsen over van alles en nog wat. Het moet niet gekker worden, maar wordt het dus wel. Aan de andere kant bieden nieuwe ontwikkelingen ook nieuwe kansen en daar liggen volop mogelijkheden voor Onetime.

Onetime Show

Platte humor en de klapper

Koppel Onetime please/now/baby aan de eerder genoemde onderwerpen op het forum en in een podcast en je krijgt gegarandeerd aandacht. Beetje controverse en platte humor er bij en de site zal volstromen. Voeg er een wekelijks terugkerend thema aan toe en hoppa, succes verzekerd. Ik vond bijvoorbeeld het mini onderzoek in Las Vegas naar hotelkamergeluiden erg grappig. Het zou hilarisch zijn als je eerst de geluiden hoort, je meegenomen wordt richting de climax en dat het dan net daarvoor stopt. En dan de vraag; roept hij of zij “yeah baby, onetime please” of niet?

Aan de andere kant van het spectrum kun je ook mensen aan het woord laten die een enorme financiële klapper hebben gemaakt. Van niets naar alles en de weg daar naar toe. Welke weg hebben zij bewandeld? Welke stappen hebben ze genomen? Welke valkuilen zijn ze onderweg tegen gekomen? Is hun leven na die Onetimer veranderd? Zo ja, hoe? Hoe ga je om met geluk? Kun je dat koesteren? Vergt dat veel inspanning? Geeft bezit vrijheid of zorgen? Is het inderdaad zo dat je altijd meer wilt?

Hoe wordt een idee succesvol

Nu zou ik over alle onderwerpen wel ideeën met jullie willen delen, maar een idee is pas echt goed wanneer de toehoorder het zich eigen kan maken. Met andere woorden, je moet altijd ruimte open laten en niet alles dicht timmeren. Dus ik zou zeggen blijf niet hangen bij die hotelkamergeluiden of die ene financiële klapper, maar laat je fantasie los op de andere onderwerpen. Ook dit ongevraagde onnodige gratis advies wilde ik graag nog even meegeven.

Met vriendelijke groet,
Procent
Eenmalig zelfbenoemd onbezoldigd directeur Bureau voor Ongevraagd Onnodig Gratis Advies.

on air