Bureau Voor Ongevraagd Advies

Even voor jouw beeldvorming...

Dat zei iemand met wie ik in gesprek was. Even voor jouw beeldvorming... Het was voor mij een Eureka-moment. Buiten dat ik af en toe een stukje typ, ben ik ook onbezoldigd directeur en grootaandeelhouder van het Bureau voor Ongevraagd Advies.

Je kent het wel, zo’n betweter, beterweter, bemoeial. Iemand die te pas en te onpas, meestal te onpas, de zeer dringende behoefte heeft om ook zijn verhaal te vertellen of zijn mening te geven.

Procent Transparant geplaatst in Over knaken door Procent
op 27 juli 2023
laatste update: 5 september 2023
Bureau Voor Ongevraagd Advies

Betweter

Over betweter gesproken. Ik wil me niet per se ergens mee bemoeien, maar.... Als ik onetime.nl was geweest had ik al lang mijn sportweddenschappen-specialist onder dat pseudoniem stukjes laten typen natuurlijk.

Maar goed, de beterweter, de bemoeial. Iemand die, als jij iets bijzonders hebt meegemaakt, heel toevallig ook dat bijzondere heeft meegemaakt. Maar dan uiteraard nog net een klein beetje bijzonderder. Hij heeft het niet alleen meegemaakt, hij gaat je ook vertellen wat je dan in die bijzondere situatie het beste had kunnen doen. Hij heeft overal een oplossing voor.

Door schade en schande ben ik zelf wat wijzer geworden. Denk bij schade en schande aan; alleen aan een tafeltje staan op een drukke verjaardag. Dat mensen alleen gesprekken met me voerden als het over koetjes en kalfjes ging. Dat, zodra ik het woord nam, de behoefte van de aanhoorders om even hun telefoon te checken, wat te drinken te gaan halen of met een andere buurman een gesprekje aan te knopen wel erg begon op te vallen. Dat ik uiteindelijk “teamspeler” maar geschrapt hebt uit mijn cv.

Er bleef niks anders over dan om mijn Bureau voor Ongevraagd Advies tijdelijk in de ijskast te zetten. Dat is inmiddels al weer flink wat jaren geleden. Sinds die tijd weet ik aardig goed in te schatten wanneer ik even op mijn tong moet bijten en luister ik (meestal) meer dan dat ik spreek. Eens in de twee weken mag ik dan weer lekker los en kan ik ouderwets interessant doen middels een column hier op onetime.nl.

Tot het Eureka-moment. Tot “even voor jouw beeldvorming”.

Ongevraagd Advies

Ongevraagde meningen

Het is geweldig. Ik kan me weer fijn overal mee gaan bemoeien, mijn eigen verhaal vertellen en lekker ongevraagd mijn mening geven.

“Ow, dus jullie gaan weer naar Vegas? Wat gaaf zeg!

Maar even voor jullie beeldvorming. Ik ben daar ook twee keer negen dagen geweest. DownTown en op de Strip, ik heb alles gezien. Ook de Grave Yard shift gedraaid uiteraard.

Cocktails, buffetten, vrolijke dames, stripteaseclubs, limousines, poker, gokkasten, voor de zon gescholen achter een lantaarnpaal en natuurlijk tassen vol geshopt bij de Outlet. Wist je trouwens dat er daar twee van zijn? Moet je echt een keer naar toe hoor.”

“Ahhh, moest je met je kat naar de dierenarts? Had ze last van krampen? Wat sneu zeg.

Maar even voor jouw beeldvorming, ik moest ook met mijn kat naar de dierenarts. Nee, die had geen krampen, was het maar waar. Nee, die was waarschijnlijk mishandeld.

Wel goed uitzoeken welke de beste is hoor en naar de tarieven vragen. Tegenwoordig vragen ze prijzen, daar word je arm van. Wat moest jij betalen? 348 euro? Zie je wel. Ja bij mij was het bijna duizend euro. Niet normaal hè.”

“Zo, dus jij hebt twee lastige pubers in huis die niet luisteren en de hele dag op bed liggen? Vervelend voor je hoor.

Maar even voor jouw beeldvorming. Die pubers van mij waren pas erg. Ja joh, die deden echt alles wat door God en mij verboden was. Maar ik heb er nooit stress van gehad hoor. Nee haha, ik weet hoe ik zelf was op die leeftijd.

Ach, je moet er gewoon als een helikopter boven hangen en vooral de humor van inzien en de verhalen voor later zien in alles wat ze uitspoken. Als je er niet uitkomt dan bel je maar hoor. Help ik je er wel doorheen.”

“Zozo, dus jij wil graag een keer een triootje meemaken?

Maar even voor jouw beeldvorming. Daar heb je dus drie mensen voor nodig. Jijzelf en nog twee. Gaat dat jou lukken om zo veel mensen bij elkaar te krijgen denk je?”

Het Bureau voor Ongvraagd Advies is back in business and I love it!
Procent
on air