Flops Cryptocurrency

Cryptocurrency - top 10 flops 2017

Op iedere hoek van de straat heeft men het tegenwoordig over cryptocurrencies. Nederland is massaal op jacht naar die Onetimer. De hebzucht is ongekend, (bijna) iedereen lijkt een graantje mee te willen pikken. Het lijkt alsof iedere cryptomunt tientallen, tot duizenden keren over de kop gaat, maar er is ook een stel virtuele munten die het wat minder doen.

Onderstaande cryptocurrencies kunnen met recht flops worden genoemd, wat ons betreft (zie ook de grootste stijgers van 2017). Hiervoor hebben we gekeken naar de eigenschappen van deze munten en wat er allemaal over wordt verteld door mensen op het internet.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 2 februari 2023
Flops Cryptocurrency

Cryptocurrencies: flops van 2017

Onderstaande cryptocurrencies hebben ons niet weten te overtuigen en hebben daarom een verdiende plek in onze top flops crytocurrencies 2017!

1. Xencoin

Xencoin moest een goede variant op Litecoin worden. Ambitieus genoeg en sinds 2013 al aan de weg aan het timmeren. Hoewel het erop lijkt dat enkel de eigenaar van deze Xencoin, ook de enige miner is in het geheel. Nee, deze Xencoin zal het niet gaan maken, zeker omdat er inmiddels zoveel beteren varianten zijn.

En dan te bedenken dat ze op de meeste altcoins jaren voorsprong hebben. Maar zonder een werkende website, gaat niemand in dit project geloven. Ons advies: Xencoin links laten liggen, of je moet het gewoon gaaf vinden om een goedkope altcoin te hebben. Voor $0,000003 ben jij de trotse eigenaar van deze kansloze munt.

2. Applecoin

De Applecoin kon zich in 2014 enige tijd meten met bitcoin, maar na het instorten van de Chinese cryptocurrency markt, kon deze munt niet op support rekenen buiten de Chinese markt.

Een tijd lang is er geprobeerd iets van deze munt te maken, maar zonder resultaat. De Applecoin heeft qua naam en logo veel gelijkenissen met Apple, maar qua groei en vertrouwen lijkt het er niet  op.

In 2017 was de munt speelgoed voor ‘pump en dump‘ groepen, die ook de laatste eigenaren achterlieten met een flinke min. Ons advies: koop een appel op de markt, want daar heb je meer aan!

3. Shadowcash

Shadowcash zou een anonieme versie van bitcoin moeten worden. Het project ging aardig van start, maar kreeg zoveel negatieve PR over zich heen, dat ze besloten alles op te geven en een nieuw project te beginnen. Daarmee konden ze een frisse start maken.

Eigenaren van deze munt hadden wel het voordeel om voorrang te krijgen op het nieuwe project, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Shadowcash staat in de schaduw van anonieme top-crypto's als verge en monero.

4. Wexcoin

Wexcoin is een alternatieve coin, die niets bijzonders doet. Dat is in deze verzadigde markt niet zo nieuw. Wat dan wel kwalijk is, is het feit dat er zoveel vragen worden gesteld over de wexcoin, maar er geen helderheid wordt gegeven. Bovendien lijkt de code door een beginnende programmeur te zijn geschreven, waardoor het aanmaken van nieuwe blokken in de blockchain, onmogelijk is.

Applecoin
Applecoin
Shadowcash
Shadowcash
Wexcoin
Wexcoin
Reecoin
Reecoin

5. Asiadigicoin

Asiadigicoin heeft een website, en er is niets aan de hand zou je denken. Maar toch deed deze website ons al vermoeden dat er teveel nadruk wordt gelegd op het winnen van vertrouwen.

Quotes van Bill Gates en nog wat prominente figuren, welke niet eens gaan over deze cryptomunt. Daar gaat het al mis, maar als je onze vriend google los laat gaan op de zoekterm ‘asiadigicoin', begrijpen wij waarom het project is geflopt.

Bij het kiezen voor een wallet van deze munt, kies je voor een gratis virus en als je er geld in kwijt kunt, dan moet je vrezen voor je geld. Wel lekker, als je van plan bent geld over de balk te smijten.

6. Reecoin

Reecoin heeft een prachtige website, er lijkt niets aan de hand te zijn. En bij die mooie website blijft het dan ook. Trotse eigenaren vragen zich hardop af, of er nog ontwikkelingen aan zitten te komen, maar een antwoord komt er niet. Exchanges lijken ook niet gecharmeerd en Reecoin lijkt enkel nog in leven te worden gehouden door de ontwikkelaar, die een flinke mand Reecoins heeft.

7. Swisscoin

Swisscoin kwam met een goed idee en faalde. Alle alarmbellen gingen af, bij menig investeerder. De ontwikkelaars beloofden grote bergen geld, maar in wezen was het niets meer dan een piramidespel.

Kom op! Als je het dan doet, doe het dan goed, maar zelfs dat was te moeilijk. Swisscoin heeft zelfs niet eens een plekje gekregen in de coinmarketcap.

Dimecoin
Dimecoin
Bitcoin Diamond
Bitcoin Diamond
Trumpcoin
Trumpcoin

8. Dimecoin

Dimecoin doet zijn naam geen eer aan. Het is in de verste verte geen tiende van een dollar waard en zal het ook nooit worden. Deze coin is overgenomen, omdat de ontwikkelaar van de munt ermee stopte (en dat snappen wij wel). Als je als community-lid nog enige invloed wilt uitoefenen, moet je naar een site, waarvan John Mcafee een beroerte zou krijgen.

9. Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond kwam geheel onverwacht, na enkele voorgangers te hebben gehad. Allemaal voortgekomen uit een ‘hard fork van de bitcoin. Maar alles wijst erop dat bitcoin diamond een scam is. Waag je niet aan deze munt, beter investeer je in bitcoin cash.

10. Trumpcoin

De trumpcoin, tja. Trump zelf doet het beter. Laten we het daarop houden.

Flops vs. tops

Bovenstaande munten mag je snel vergeten. Deze geflopte munten, zullen geen toppers worden. Nooit, never, nee! Daar waar flops te vinden zijn, zijn er aan de andere kant een aantal toppers. Deze hebben we beschreven in onze top 10 cryptovaluta tips van 2018.

Om in het bezit te komen van een van deze toppers hebben we een stappenplan gemaakt, zodat jij vervolgens jouw favoriete munt kunt aankopen en verkopen, via één van de exchanges.

on air