Karten 3

Een dagje uit met vrienden, wat kost dat?

Met miniwagentjes over een baan racen, zo hard mogelijk door de bochten en als het even kan ook nog een klein beetje driften. Karten is al jarenlang super populair onder vriendengroepen om gezamenlijk een activiteit te ondernemen. Onlangs ging ik dan ook met mijn vrienden een dagje karten. En dat is niet goedkoop, maar wel super vet!

Transparent BG TT geplaatst in Over knaken door Kevin
op 14 december 2023
Karten 3

Karten met de vriendengroep

Het karten is natuurlijk supergaaf om te doen wanneer je met een aantal vrienden bent, maar de tijd vliegt wel snel voorbij. De onderlinge strijd om te bepalen wie de snelste ronde neerzet, blijft altijd leuk. Dat ik met mijn grote lichaam wat lager zou eindigen, verbaasde me dan ook niet. Toch heb ik enorm genoten.

Wel vond ik dat als we alleen zouden karten, alles bij elkaar wel wat kort is. Vooral omdat mijn vriendengroep vanuit het hele land afreist naar de kartlocatie in de buurt van Hilversum. Dus koos ik ervoor om glowgolf toe te voegen aan ons vriendendagje uit. Niet dat ik er nou zo goed in ben, maar het plagen van elkaar en de groepsbinding is bij glowgolf wel optimaal.

Na het glowgolfen, wat zeker drie kwartier duurde, hebben we nog heerlijk gegeten bij Restaurant ROAST in Hilversum. Mag ik even zeggen dat ze ons daar echt goed hebben verwend? Leuk personeel en het eten was er heerlijk! Zeker een aanrader mocht je eens in de buurt zijn. Al met al hebben we een supertoffe dag gehad en zijn we van 14:00 tot 20:00 onder de pannen geweest, waarbij we totaal zo’n 900 euro kwijt waren voor 9 personen. Dat kost dus zo'n 100 euro per persoon. En ik zou het zo weer doen!

Karten
LED Karten
Glowgolf
GlowGolfen
Eten Bij Roast
Uiteten bij ROAST
LED Karten

Wat kost een heat karten?

In Nederland zijn er in totaal zo'n 53 verschillende kartbanen, sommige indoor en andere outdoor. Elke kartbaan hanteert natuurlijk zijn eigen prijzen, en er is ook een verschil in de duur van een heat. Bij de ene kartbaan mag je 15 minuten racen over het circuit, terwijl het bij de ander maar 10 minuten is.

Wij hebben naar de prijzen gekeken van slechts een deel van al deze kartbanen en kwamen tot de conclusie dat de prijzen voor een heat karten tussen de 17,50 en 25,- euro liggen. Een tweede heat is meestal iets goedkoper, vaak betaal je 3,- tot 5,- euro minder.

Is elektrisch karten goedkoper?

Nee, elektrisch karten is net zo duur als het karten in een normale kart. Een groot voordeel van elektrische karts is dat ze minder lawaai maken en je geen volledige overall hoeft aan te trekken. Wij hebben onlangs met de vriendengroep in elektrische karts gereden, en we hebben dit allemaal als prettig ervaren.

Andere vriendengroepactiviteiten

Naast ons jaarlijkse game weekend organiseert onze vriendengroep ook regelmatig andere activiteiten, zoals uit eten gaan, avondje casino, naar de bioscoop gaan of samen barbecueën. Ik vind het belangrijk om dit soort activiteiten minimaal eens per jaar te plannen om de groep bij elkaar te houden. Andere leuke activiteiten die goed samengaan met een vriendengroep zijn escape rooms, pretparkbezoeken, laser gamen of bowlen.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden; er is voor elk budget wel iets leuks te vinden!

on air