Britse Pond Onetime

Hoeveel verdienen de Beckhams?

Aan alleen de achternaam heb je genoeg om te weten waar het over gaat: de Beckhams. Vader David is bekend geworden als voetballer bij Manchester United en het Engelse nationale elftal. Moeder Victoria kennen we als Posh Spice in de immens populaire jaren '90 girlband Spice Girls. Maar na deze carrières hebben ze allebei niet stilgezeten… De oudste telgen van de twee timmeren inmiddels aan een eigen carrière en benjamin Harper is het verwende lievelingetje van allemaal. Maar hoe zijn de Beckhams aan hun geld gekomen en wat verdienen ze momenteel nog?

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 18 mei 2022
Britse Pond Onetime
Football 2697623 1280
David Beckham is bekend geworden als voetballer bij Man United

David Beckham, de voetballer

De in 1975 David begon in 1991 bij Manchester United met een voetbalstage maar mocht in 1995 debuteren in het eerste elftal. Hij heeft hier bijna 400 wedstrijden gespeeld voordat hij in 2003 overstapt naar Real Madrid. Die laatste betaalde Man United 30 miljoen voor de sterspeler, maar Becks haalde niet meer zijn vorm die hij in Engeland had. In 2007, aan het einde van het seizoen, stapt hij dan ook over naar LA Galaxy. Het contract bij die club zou voor 5 jaar zijn en 250 miljoen dollar waard zijn. In januari 2013 tekent hij nog een halfjaar bij Paris Saint Germain en aan het einde van het seizoen kondigt hij aan te stoppen met voetballen. Hij is dan 38 jaar.

In de periode 1996 – 2006 speelde hij 115 keer voor het Engelse nationale elftal, waarvan 39 keer als aanvoerder. Nadat hij na het WK van 2006 in Duitsland de aanvoerdersband heeft doorgegeven is hij nog enkele keren opgeroepen voor Engeland.

In 2013 verdiende hij naar verluid 50 miljoen dollar! In een jaar ja…

Football 3471402 1280
Van voetballer naar eigenaar van een voetbalclub. Becks kan dat in een paar jaar

Carrière na het voetbal

In 2014 werd aangekondigd dat David een voetbalteam in Miami gaat opzetten. Begin dit jaar heeft hij de plannen definitief gepresenteerd, in 2020 moet het dan echt zover zijn. Hoewel er wat tegenslag is met de bouw van het stadion (vooral de locatie, die tot op heden nog steeds niet vaststaat) heeft Becks de vergunning voor de MLS (de Amerikaans-Canadese hoogste voetbalcomptetie) relatief goedkoop weten aan te schaffen. Voor ‘slechts' 50 miljoen is hij good to go, waar de vorige vergunning nog voor het dubbele wegging.

Concert 336695 1280
Victoria playbackte zich door de Spice Girls tijd heen

Victoria Beckham, van alle markten thuis

Victoria Beckham werd bekend met de Spice Girls als Posh Spice toen ze nog Victoria Adams heette. Daarna heeft ze het nog solo geprobeerd maar dat was geen heel groot succes. Ze was dan ook de minst beste zangeres van de vijf, en haar stem werd meestal gebruikt voor de achtergrond. Zelf geeft ze in 2016 toe dat haar microfoon bij concerten uitgezet werd, dus ze playbackte.

Toch hoeven we met haar geen medelijden te hebben, en ook hoeven we niet bang te zijn dat ze van het vermogen van haar man leeft. Van de twee is zij uiteindelijk op dit moment de meest succesvolle. In 1999 trouwt ze met Becks en neemt ze de naam Beckham aan. Samen weten ze een merk te worden, waardoor de naam Beckham of de Beckhams tot op heden nog steeds even bekend is als IBM, Microsoft of Apple.

In de periode dat ze net samen zijn, weten zowel Becks als Posh zich meestal niet zo goed te kleden. Matchy in spijker over de rode loper, matching haar (geblondeerd), over de top en soms op het randje ordinair. Victoria is dan ontzettend mager, met opgepompte borsten en altijd en eeuwig chagrijnig kijkend.

Schrijven en televisie

Vanaf het moment dat de Spice Girls er mee stoppen is Victoria (al dan niet samen met David) regelmatig op televisie te zien. In eigen programma's die meestal geen lang leven zijn beschoren, en als gast in diverse programma's.

Na de solo carrière schrijft ze een autobiografie die redelijk succesvol is, en in 2006 brengt ze een boek uit over mode en lifestyle, met tips van haar zelf. Inmiddels is ze dan al uitgegroeid tot een mode-icoon en is ze ook model. Onder andere Hello!, Daily Mail en The Mail on Sunday (Engelse bladen) betalen voor een preview van haar eerste boek, ze verdient hier alleen al zo'n 1 miljoen Pond mee.

Reading 925589 1280
Vic heeft twee boeken geschreven die haar geen windeieren hebben gelegd. Met een oplage van 400.000 per boek alleen al in Engeland hebben ze het beiden goed gedaan

In de periode 2007 tot 2012 waren de Spice Girls terug, met een Greatest Hits album, een film, een muiscal en een concerttour. Naar verluid kregen ze hier per persoon 10 miljoen Pond voor. Een reclamecampagne voor Tesco leverde 1 miljoen Pond per persoon op. In 2012 traden ze nog op bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen maar dat lijkt wel het definitieve einde van de Spice Girls te zijn geweest. Geruchten dat ze allemaal niet zo goed door één deur kunnen zijn al vanaf het begin van hun gezamenlijke carrière niet van de lucht, en vooral Vic wordt lastig en moeilijk genoemd. Wel weet ze in deze periode een deal te sluiten met Armani voor 12 miljoen Pond.

Spray 1514264 1280
Geld stinkt (niet). De Beckhams brachten al 20 geurtjes uit en dit heeft ze miljoenen opgeleverd

Mode, zonnebrillen, make-up en parfums

Na een carrière als model (naast haar solocarrière, schrijf- en televisiewerk) is Victoria in de mode ‘blijven hangen'. Dat is wel een oneerbiedige uitdrukking voor deze dame die zich in een paar jaar heeft weten op te werken tot een gerenommeerd fashion designer. Na wat samenwerkingen met bestaande labels lanceert ze in 2006 dvb Style, waar voornamelijk spijkerbroeken en zonnebrillen van haar hand worden verkocht. In 2007 lanceert ze samen met David een parfum genaamd Intimately Beckham, de eerste van een lijn van 20 geuren die de Beckhams samen uitbrengen. De eerste lancering levert ze een kleine 14 miljoen Pond op.

Ook in datzelfde jaar brengt ze een eigen make-up lijn uit. In 2008 is het tijd voor haar eigen modelabel, en in 2011 wordt het goedkopere zusje geïntroduceerd. De omzet van haar bedrijf ligt op dat moment op zo'n 60 miljoen Pond per jaar. Naast jurken verkoopt ze nog steeds jeans, zonnebrillen en parfum onder haar label, en in 2011 wordt ze uitgeroepen tot Designer Brand of the Year. In die jaren is ze een graag geziene designer op verschillende fashion weeks. Waar ze eerst zelf op de catwalk liep voor grote designers, is ze nu zelf de grote designer die achter de schermen de mooiste creaties ontwerpt.

Vic is de trotse eigenaresse (en verzamelaar) van honderden (misschien wel duizenden) handtassen. Zo bezit ze meer dan 100 Hermès Birkin Bags, waaronder een in de kleur Shocking Pink die al meer dan een ton waard is, met een totale waarde van 1,5 miljoen Pond.

Buckingham Palace 978830 1280
Beckingham Palace is een knipoog naar Buckingham, maar zal geen Queen's Guard voor de deur hebben staan

Het gezin Beckham

De Beckhams zijn in 1999 getrouwd tijdens een miljoenenbruiloft. Alleen de personeelskosten van de receptie bedroegen naar verluid al een half miljoen Pond. In hetzelfde jaar kopen ze een landgoed voor 2,5 miljoen Pond, wat ze verbouwen voor nog eens 3 miljoen Pond. Dit landgoed wordt nu officieus Beckingham Palace genoemd, een knipoog naar Buckingham Palace.

In 2004 komen ze in het nieuws omdat de voormalig persoonlijk assistent van David, Rebecca Loos, claimt een affaire met hem te hebben. De Nederlandse slaat een slaatje uit dit nieuws en er steken in de jaren erna nog meer geruchten over escapades de kop op. David heeft ze altijd ontkend, sommige zijn ook ingetrokken en Vic is altijd achter haar man blijven staan.

In 2007 werd het gezamenlijk vermogen van de Beckhams geschat op 112 miljoen Pond, zo'n €300 miljoen.

Het stel heeft 4 kinderen, de oudste, Brooklyn, is een paar maanden voor de trouwerij geboren. Hij is dus inmiddels volwassen. Romeo wordt dit jaar 16 en de jongste zoon is Cruz van 14. Dochter Harper is nu 7 jaar, en naar verluid wilde Vic nog een kindje omdat ze alleen zonen had. Het meisje wordt dan ook tot op het bot verwend en zit nu al front row bij de grootste fashion shows. Brooklyn is een it-boy met bijna 12 miljoen volgers op Instagram en bekende vriendinnetjes voor het uitzoeken. Hij heeft wat modellenklussen gedaan en werkte op zijn 15e in een café om zijn eigen geld te verdienen, maar is momenteel vooral bezig met fotografie.

Amerika versus Engeland

Hoewel er veel gewerkt wordt in Amerika, ligt de thuisbasis in Engeland. Beckingham Palace is inmiddels verkocht maar ze hebben nog twee huizen in Engeland. Één van ongeveer 6 miljoen Pond op het platteland en het huis dat ze thuis noemen in West Londen, gekocht voor 31,5 miljoen Pond en nog eens voor 5 miljoen verbouwd. Daarnaast hebben ze nog een ‘buitenhuis' in LA (Beverly Hills) wat een geschatte waarde van 24 miljoen Dollar heeft.

Wat de Beckhams gaan doen nu David in Miami een voetbalclub uit de grond gaan stampen, is nog niet helemaal bekend. Zoon Brooklyn studeert in New York maar de jongere kinderen gaan in Londen naar school. Het lijkt erop dat Vic en de kinderen in Londen blijven en David zijn thuisbasis in Miami gaat leggen, en zoveel mogelijk op en neer komt.

Maar wat verdienen de Beckhams nu?

Mooi verhaal van dit succesvolle gezin. Opgeklommen van een voetballer met fout geblondeerd haar en een stokje met borsten erop, lichtelijk ordinair, naar twee van de best geklede mensen ter wereld. Succesvol in de mode, een naam om niet te vergeten. Maar wat levert dat succes nu eigenlijk op?

Audience 1866738 960 720
Becks staat zelf niet meer op het veld maar verdient nog steeds net zoveel als de topvoetballers van dit moment

Het merk David Beckham

Het merk David Beckham legt hem geen windeieren. Ook nadat hij al een aantal jaar gestopt is als voetballer is zijn naam, zijn merk, nog steeds veel waard. Zijn imago levert hem 12,7 miljoen Pond per jaar op (dat is wat hij ervan opneemt), zeg maar een dikke 14 miljoen euro. Oftewel meer dan een miljoen per maand, bijna 40 duizend euro per dag. Ja dat lees je goed, waar de gemiddelde Nederlander een jaar voor moet werken, steekt hij per dag in zijn zak! En dat is alleen hetgeen hij vanuit zijn ‘merk' verdient…

Hij heeft onder andere deals met Haig Club whisky, H&M en Adidas en is een van de best verdienende oud sporters ter wereld. Zijn inkomen ligt gelijk aan dat van actieve spelers in de Premier League. Zijn bijnaam Goldenballs is na zijn voetbalcarrière dus nog steeds van toepassing. Het contract met Adidas, dat hij voor het leven tekende, is 160 miljoen Pond waard. De helft kreeg hij bij tekenen, de rest wordt in gedeeltes uitbetaald.

Catwalk 1840941 1280
Vic stuurt voortaan modellen in haar ontwerpen de catwalk op, in plaats van er zelf te lopen.

Victoria Beckham Ltd.

Ze nam natuurlijk al miljoenen mee uit eerdere deals, maar het grote geld wordt ook voor Vic nu verdiend. In 10 jaar tijd is haar bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf en net voor de crisis was de omzet al 60 miljoen per jaar. De crisis heeft er ook bij haar bedrijf ingehakt, waardoor het een periode niet heel goed ging en er zelfs geld bij moest. Op dit moment is het tij weer aan het keren en wordt er 30 miljoen Pond per jaar verdiend.

Het aantal winkels en verkooppunten stijgt weer, de laatste samenwerking met Target was meer dan succesvol te noemen en het is dus een kwestie van tijd voordat Vic meer overhoudt aan haar avonturen dan David.

Natuurlijk ontvangt Vic nog royalties uit haar Spice Girls tijdperk, het is onbekend hoeveel dit is. En het is niet geheel uitgesloten, dat ze niet nog een keer een reünie doen. Al is de kans wel klein…

Gezamenlijk vermogen

Samen zijn ze inmiddels zo'n 340 miljoen Pond (zo'n €385 miljoen) dus medelijden hoeven we niet met ze te hebben. Gelukkig houden de Beckhams niet alles zelf, ze zijn sinds jaar en dag begaan met goede doelen als UNICEF en de strijd tegen AIDS. Niet alleen met geld maar ook als ambassadeur zetten zij zich in voor charity.

on air