Elon Musk

Gadgets van Elon Musk

We kennen Elon Musk inmiddels allemaal wel. Met zijn bedrijven Tesla, SpaceX en Twitter domineert hij de wereld. Maar Elon is ook een Gadget fanaat. Zo heeft hij een aantal bijzondere auto’s maar ook een aantal gadgets die je nergens anders kan vinden. Wij zochten ze voor je op!

Transparent BG TT geplaatst in Over knaken door Kevin
op 29 oktober 2023
Elon Musk

Zijn auto collectie

We weten inmiddels allemaal dat Elon Musk de eigenaar is van Tesla. Maar naast zijn passie voor het maken van elektrische auto’s, bezit Elon ook een aantal bijzondere auto’s, zoals een Porsche 911 Turbo, een Hamann BMW M5, een E-Type Jaguar Roadster en een Lotus Esprit Submarine uit de James Bond-film "The Spy Who Loved Me." Deze auto's kosten samen behoorlijk wat geld.

F1

McLaren F1

In 1999 nadat Elon Musk zijn eerste bedrijf Zip2 heeft verkocht besloot hij deze prachtige McLaren F1 in zilvergrijs te kopen. Helaas was de pret van korte duur en crashte hij zijn peperdure McLaren in 2000. En dat terwijl hij hem niet verzekerd had. Nadat hij hem op eigen kosten heeft laten repareren heeft Elon hem in 2007 met winst verkocht voor ongeveer 20 miljoen euro.

Ford Model T

Misschien wel een van de meest iconische auto’s in het bezit van Elon Musk is de Ford Model T uit 1908, die toen de auto werd uitgebracht maximaal 850 dollar kostte. De huidige waarde van een Ford Model T wordt geschat op ongeveer 24.000 dollar.

Tag Heuer (1)

TAG Heuer SpaceX

Een man met status draagt natuurlijk ook een bijzonder statussymbool om zijn pols, namelijk een speciale editie van de TAG Heuer Carrera Calibre 1887 SpaceX Chronograph met een SpaceX-thema. Het horloge is zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van een raket. Deze speciale limited edition is in 2012 uitgebracht, niet alleen als een samenwerking tussen SpaceX en TAG Heuer, maar ook om te herdenken dat astronaut John Glenn in 1962 eenzelfde model horloge in de ruimte droeg, precies 50 jaar geleden.

Nike (1)
@dmcustomsneakers on Instagram

Tesla Nike Air Jordans 1

Tijdens een Tesla-evenement betrad Elon Musk het podium met een paar Air Jordans 1 die hij had gekregen van een vriend. Deze schoenen zijn gemaakt door Marco Acosta, een sneakerontwerper die gewone schoenen transformeert tot iets bijzonders. De maker gebruikte onder andere het exclusieve Shell Cordovan-leer voor de neus van de schoen. Het Tesla- en Nike-logo werden gemaakt van rood metallic leer. En om het helemaal af te maken, werden de rest van de schoenen afgewerkt met pythonleer en ponyhaar.


Kleine selectie

Dit is slechts een kleine selectie van de gadgets in het bezit van Elon Musk. Wat we ons afvragen, is of hij inmiddels niet gewoon alles als een 'gadget' beschouwt. Neem bijvoorbeeld Twitter, het bedrijf dat hij onlangs heeft laten rebranden naar 'X'. Het lijkt wel alsof hij ermee aan het experimenteren is. Laten we zeggen dat hij een opmerkelijke man is, die wellicht het leven als één grote speeltuin ziet.

We zijn benieuwd welke gadgets hij de komende jaren nog meer zal verzamelen, en wanneer we weer iets interessants tegenkomen, zullen we dat natuurlijk met jullie delen.

on air