Gameduell (1)

GameDuell, onze uitleg en conclusie

GameDuell is een groot gaming platform met duizenden spelletjes en waar miljoenen gebruikers lid zijn. Het is een platform waarop behendigheidsspelen worden aangeboden. Je kunt de spellen tegen elkaar, of tegen meerdere personen, spelen. Hierbij kun je kiezen om gratis te spelen, of met echt geld.

Transpareng BG TG geplaatst in Landbased casino door Frank Kruit
op 19 mei 2022
Gameduell (1)
Registreren Bij Gameduell
Registreren bij GameDuell

Registreren bij GameDuell

Het registreren bij GameDuell werkt heel simpel. Je gaat naar de homepage, waar je je direct kunt registreren. Daar vul je je gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail in. De e-mail dien je daarna te bevestigen. Daar krijg je overigens extra speelgeld voor. Je start standaard met €10 gratis speelgeld. Met het registreren van je e-mailadres verdien je nog eens €5. Ook kun je je abonneren voor de nieuwsbrief, waarvoor je nog eens €0,50 extra krijgt bijgeschreven.

Let wel: dit geld is enkel om gratis mee te spelen. Het vertegenwoordigt geen echte waarde. Bovendien heb je als proefspeler niet dezelfde mogelijkheden als een echt-geld speler.

Stortingsmethodes Voor Gameduell
Stortingsmethodes voor GameDuell

Voor echt geld spelen

Als proefspeler bent je beperkt tot een aantal spellen en zijn er nog enkele andere functionaliteiten verborgen. Om deze functionaliteiten beschikbaar te stellen, kun je ‘echt geld' storten naar je account. Door het storten van ‘echt geld', krijg je de mogelijkheid om ook daadwerkelijk geld te gaan verdienen met het spelen van de diverse spellen die door GameDuell worden aangeboden. Je kunt op verschillende manieren geld storten en dit kan al vanaf €10 tot een maximum van €50. Bovenop je storting krijg je een bonus. De verschillende stortingsmethoden zijn:

Alle stortingsmethodes zorgen voor een directe overschrijving naar jouw account, behalve de bankoverschrijving. Deze laatste kan een aantal dagen duren. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar één van de andere methodes.

Na het kiezen van één van de stortingsmethodes, krijg je wat aanvullende vragen. Hier moet je o.a. jouw adres ingeven en aangeven dat je minimaal 18 jaar oud bent.

Het is goed om te vermelden: de bonus die je krijgt, kun je niet uitbetalen, maar wel gebruiken om te spelen. Voor het krijgen van de bonus dien je je mobiele nummer op te geven. Je krijgt vervolgens een code toegezonden. Deze bonus vervalt na 6 maanden.

Gameduell betrouwbaar?

GameDuell heeft haar licenties goed op orde om dit soort spellen te mogen aanbieden. De spellen vallen onder behendigheidsspelen en mogen daarom (voor geld) worden aangeboden in Nederland. Voorts kan er gezegd worden dat er alles aan wordt gedaan om de privacy van spelers te garanderen en kun je veilige betalingen doen.

Hoe werkt GameDuell

Spel uitkiezen

Om van start te gaan op GameDuell, is het allereerst belangrijk om een spel uit te kiezen. Het is daarbij goed om de spelregels te kennen. Bij het aanklikken van het spel, kun je indien gewenst eerst oefenen. Je kunt bij ieder spel verschillende vormen uitkiezen:

Gratis duel

Zo zou je kunnen kiezen voor een gratis duel, hierbij zet je geen geld in en kun je spelen tegen één of meerdere personen.

Echt geldduel tegen één of meerdere personen

Je kunt aan tafel schuiven op jouw gewenste inzet en het aantal voorgestelde personen. De tafels zijn in dit geval al door andere mensen geopend, maar er is ook een optie een eigen tafel te openen. Een eigen tafel openen doe je door te klikken op: 'tafel opstellen'. Voordelen van het openen van een eigen tafel zijn:

  • je kunt het aantal te spelen spellen kiezen;
  • je kunt zelf de inleg bepalen
  • kiezen voor je tegenstanders (eigen speelsterkte, vrienden of iedereen)
  • bij een gelijk spel, krijgt de speler die opent de winst

Geldduel Starten
Geldduel starten

Minidivisie starten

Naast dat je tegen elkaar kunt spelen is er ook de mogelijkheid een heuse competitie te starten. Deze competitie speel je tegen maximaal 12 personen. Je kunt de competitie zelf starten, maar het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een reeds geopende competitie. De inleg wordt van te voren bepaald, en daarmee de bijbehorende winst. Een competitie kan een aantal dagen duren. De winnaar wordt bepaald aan de hand van het aantal punten. Een competitie kun je enkel spelen, indien je minimaal enkele duels hebt gespeeld van hetzelfde spel.

Het spelaanbod van Gameduell

Het aanbod van GameDuell is gigantisch. De spellen die beschikbaar zijn op het platform zijn spellen die je vanuit het dagelijkse leven kunt kennen, zoals het bekende kaartspel ‘pesten'. GameDuell garandeert dat ieder spel zijn eigen originele spelregels heeft. Deze spelregels hebben ze gelaten voor wat het is. Wel kan het zijn, dat er voor sommige spellen de speeltijd wordt ingekort, om diverse redenen. Ook staat het vast dat ieder spel in principe uitgespeeld kan worden.

Lees ook over het spelplatform: GameTwist

Het platform Gameduell is erg praktisch ingericht. Je kunt in een oogopslag bekijken welke populaire spellen er zijn, maar je kunt tevens op zoek naar jouw lievelingsspel door de zoekbalk raad te plegen. Het spelassortiment is ingedeeld in drie categorieën:

  • Kaart – en bordspellen – hier vind je spellen zoals: hartenjagen, pesten & dobbelen;
  • Actiespelen – met spellen zoals: jewel splash, mahjong, zeeslag & 8 ball pool;
  • Denkspellen – zoals: sudoku, ghostsweeper, & spot de spullen.
Klantenservice Bij Gameduell
Klantenservice bij GameDuell

Klantenservice

Je kunt contact opnemen met GameDuell, door op contact te drukken in de navigatiebalk. De mogelijkheid om contact op te nemen beperkt zich tot het invullen van een contactformulier. Hier kun je uiteindelijk terecht voor al je vragen. Daarnaast beschikt GameDuell over een gigantisch ‘vraag en antwoord' rubriek. Hier staan alle denkbare vragen en antwoord opgesteld. Waarschijnlijk kun je hier alle antwoorden wel vinden. Vragen kun je ook altijd stellen op het onetime forum!

Winst Gameduell Uitbetalen
Winst GameDuell uitbetalen

Uitbetalen bij GameDuell

Het was even zoeken naar de optie uitbetalen, maar uiteindelijk stond die mogelijkheid bij ‘mijn GameDuell‘. Na het klikken op dit tabblad, kun je in het overzicht klikken op ‘uitbetalen'. Hier kun je jouw tegoeden laten uitbetalen. Voor het laten uitbetalen van je winst wordt wel een ‘fee' gerekend van €1. De uitbetaling wordt in orde gemaakt, nadat je alle gegevens correct hebt ingevuld.

Conclusie Gameduell

GameDuell heeft met zijn platform een waanzinnig concept te pakken, waarbij spelers tegen elkaar kunnen strijden. Door het toevoegen van de ‘echt geld' optie zorgt het spelen via GameDuell voor een extra dimensie: je speelt immers om echt geld. De bedragen waarvoor gespeeld kan worden, vallen mee, zodat het niet heel veel pijn kan doen. Uiteraard is dit laatste voor iedereen verschillend. In het algemeen werkt het spelen erg prettig. We ontdekten geen haperingen: alles verliep vlekkeloos en in principe werd alles snel duidelijk. Zo kan een beginnende speler toch meedoen en dat is erg prettig. Ook het feit dat ze een policy hebben opgesteld, waarbij je de garantie hebt tegen soortgelijke  (niveau) spelers te spelen, geeft een fijn gevoel. Je krijgt toch het idee een potje te kunnen breken. Tot slot is het goed dat er een minimumleeftijd van 18+ wordt aangehouden. Wij vinden dit niet geschikt voor jongere kinderen. Wel denken we dat er sneller een stap wordt gezet van deze onschuldige behendigheidsspellen van GameDuell naar online gokken. Dit is puur een gedachte, en niet wetenschappelijk ergens op gebaseerd.

on air