Britains Biggest 3X 752X296

Grootste bingoprijs in UK gevallen: £239.168

Bijna 240.000 pond. Tegen de huidige wisselkoers is dat €275.000. Bedragen die je leven kunnen veranderen. En het bedrag dat recent viel bij tombola in de UK. De grootste bingoprijs ooit in de UK.

Daar steken de record full houses die met de Diamonds are Forever en TheGreatOne bingo weggegeven worden, wat schraal bij af. Maar is dat erg? Online bingo is in de UK al vele jaren te spelen, in Nederland mag dit pas net iets meer dan een jaar.

Toch worden ook hier in Nederland met regelmaat records gebroken. En wie weet, zijn we op weg naar een prijs die in de tonnen loopt. Op termijn…

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Online casino door OneLuckyLady
op 16 januari 2023
Britains Biggest 3X 752X296
Tombola UK Biggest Price Edited 752X752

Britains Biggest Bingo

Op 1 november werd Britains Biggest Bingo gehouden. 171.178 spelers (daarmee kun je twee keer Wembley vullen, en dan blijven er nog 11.000 mensen over) streden om een een full house van maar liefst £239.168. Britains Biggest Bingo wordt gespeeld op Bingo 90.

Deze bingo wordt elke maand op de eerste van de maand gehouden en spelers kunnen in de maand voorafgaand een lot kopen. Dit kan al vanaf 50 pence (75 cent ongeveer) voor een strip, je mag maximaal 4 strips kopen. De full house is gegarandeerd minimaal £100.000 maar loopt dus op als er meer spelers meedoen.

En zo geschiedde de eerste van deze maand. Een bedrag van bijna 240.000 pond. Wat kun je daar allemaal mee doen? Vroeger zou je zeggen: een huis kopen, maar de gemiddelde huizenprijs ligt inmiddels iets hoger. Een mooie aanbetaling voor een huis is zeker mogelijk.

Nederlandse records

Dit soort bedragen en aantallen spelers zijn in Nederland hooguit toekomstmuziek. Dat komt vooral omdat de markt in Nederland vergeleken met die in de UK, pas erg kort open is.

Tombola UK werd in 1999 al opgezet, en de website kende een soft launch in 2005. In januari 2006 ging SunBingo officieel live, waaruit de samenwerking met The Sun (een Engelse krant) duidelijk in naar voren kwam. Sinds augustus 2008 is Tombola UK onafhankelijk. Maar inmiddels kunnen de Britten al bijna 17 jaar online bingo spelen.

Een schril contrast met Nederland, waar we nog geen 17 maanden legaal online bingo mogen spelen. Toch zien we ook hier een stijgende lijn. Zowel Onetime's Lady Diamond als TheGreatOne hosten maandelijks een eigen bingo, compleet met een live uitzending op YouTube. Daarnaast is elke maand de Onetime Bingo te spelen.

Tussen Lady Diamond en TheGreatOne is dan ook al maanden een vriendschappelijke strijd losgebarsten om de hoogste full house én het meeste aantal spelers tijdens een ronde. Beide records stonden, met de edities van november nog in het verschiet, op naam van de TheGreatOne.

Dankzij de speciale Halloween-editie van Diamonds are Forever heeft Lady Diamond inmiddels wel de hoogste full house op haar naam staan: maar liefst €5.666 werd er weggegeven. TheGreatOne is wel nog recordhouder voor het hoogste aantal spelers; in zijn bingo op 24 oktober speelden in één ronde 752 spelers mee.

Ons doel? Zo snel mogelijk 1000 spelers in een ronde halen. Want meer spelers betekent meer inleg en mogelijk hogere full houses. En dat willen we allemaal toch? Op naar de eerste full house van een ton! Hoe lang denk jij dat het duurt voordat we daar zijn?

on air