Trade Bitcoins

Handelen in bitcoins bij Plus 500

Cryptocurrencies zijn hot, en dat is ook te merken bij de verschillende brokers. De stijgingen van Bitcoin en Ethereum hebben de interesse gewekt van particuliere handelaars en dus wordt het aanbod uitgebreid bij verschillende brokers. Plus 500 heeft een uitstekend platform.

Jackpot Avatar geplaatst in Crypto door Jackpot
op 2 mei 2022
Trade Bitcoins
Coins verhandelbaar bij Plus 500
Coins verhandelbaar bij Plus 500

Welke digitale munten kun je handelen bij Plus 500?

Bij Plus 500 worden de verschillende munten en coins ook wel cryptovaluta genoemd. Wij houden het graag op cryptocurrencies bij Onetime. Onderstaande CFD's kun je handelen bij Plus 500:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • Litecoin
  • Dash
  • NEM

Deze verschillende 'valuta' lenen zich perfect voor de handelaren die willen profiteren van de beweeglijkheid van de crypto's. Ze gaan zo enorm hard op en neer en je kunt bij Plus500 zowel 'speculeren' op een daling als op een stijging.

Lees ook onze uitleg over Ripple

Korte uitleg over Plus 500

Ik heb reeds een uitgebreide review geschreven over de mogelijkheden van Plus 500, met uitleg over de verschillende facetten.

Plus500 is een beursgenoteerde onderneming (op de beurs in London) gespecialiseerd in het aanbieden van handelen in aandelen, valuta en grondstoffen. De meest gehandelde producten op het platform zijn de usual suspects zoals:

  • Euro / Dollar
  • Duitsland 30
  • Nederland 25
  • Olie
  • Goud

Plus 500 rekent geen kosten bij een transactie maar je betaalt indirect wel 'de spread'. Dit is vergelijkbaar zoals je bij de bank je geld wisselt van euro's naar dollars. Als je dollars wilt kopen betaal je een hogere koers dan wanneer je dollars wilt verkopen.

Plus500 CY LTD is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (License No. 250/14).

Als je handelt op Euronext via Binck bijvoorbeeld is er ook altijd sprake van een spread, maar betaal je daarnaast ook nog eens transactiekosten. Dit is bij Plus500 ook te handelen via CFD. Bitcoins en andere crypto's zijn niet verhandelbaar op een gereguleerde effectenbeurs. Plus 500 doet dit dan ook door middel van CFD's die gebaseerd zijn op de koersen van de daadwerkelijke onderliggende waarden.

Koers Bitcoin
Koers Bitcoin (illustratieve prijzen)

Hoe kun je de handel in Bitcoin zien?

Eigenlijk werkt het niet heel anders om te handelen in de Bitcoin als dat je bijvoorbeeld zou handelen in aandelen Philips. Ze kunnen stijgen en ze kunnen dalen. Het is wel zo dat er hele andere factoren spelen waarom de koers omhoog of omlaag gaat. Onderstaand heb ik een lange termijn grafiek staan van de Bitcoin  en de redenen waarom de koers is gestegen of gedaald.

Je ziet enorme bewegingen, zowel omhoog als omlaag. De trend is duidelijk opwaarts, maar de prijsstijging is wel extreem. Alleen in 2017 is de prijs gestegen van maar liefst $1000 naar $3000 terwijl de koers 3 jaar geleden nog maar op $50 stond. De mogelijkheid bestaat dus ook om in te spelen op een koersdaling van de bitcoin of een andere munt!

Je kunt hier dus elke dag, elke minuut en zelfs elke seconden op inspelen via Plus 500. Open een account, stort je geld via Ideal, Paypal of creditcard en enkele seconden laten kun je handelen in de meest gangbare cryptocurrencies.

Lees ook onze uitleg over Monero

3De Reactie Betcity
Reactie Plus 500

Let op de verloopdatum bij bitcoins

Het handelen in bitcoins kan onverwachte risico's met zich meebrengen. Er is bij Plus 500, en ook andere brokers, een vervaldatum van het lopende ‘bitcoin-contract'. Dit is elke twee weken het geval. Als je dit niet weet kan het zomaar zijn dat je de volgende ochtend van een koude kermis thuis komt en al je posities zijn gesloten.

Dit heb ik zelf helaas ook mee mogen maken waarna ik met stoom uit mijn oren de helpdesk heb gemaild. Helaas kreeg ik van ene Robin van Plus 500 een standaardemail terug, zie hieronder.

Kijk dus altijd even goed naar de verloopdatum van je transactie zodat je achteraf niet tegen problemen of irritaties aanloopt :)

Uitbetalingen gaan verder supersnel bij Plus500 en ik had binnen een dag mijn geld retour ontvangen per bank.

on air