Weekend Handel Optie 24

Handelen op de beurs in het weekend bij Optie24

Handelen op de beurs is mijn passie, en een belangrijk onderdeel van mijn ‘werkende' leven. Hoe mooi was het dan ook als op vrijdagavond om 22.00 de gong op Wallstreet gaat en het weekend is. Maar daar is verandering in gekomen, de 9 tot 5 baan bestond al niet meer, maar nu is het weekend ook niet meer heilig!

Jackpot Avatar geplaatst in Over knaken door Jackpot
op 7 mei 2022
Weekend Handel Optie 24

In het weekend zijn de beurzen ook open

In het weekend waren de beurzen in het Midden Oosten al open, waaronder bijvoorbeeld de beurs van Dubai of van Egypte. Zij zijn blijkbaar niet van de zondagsrust en bij calamiteiten kan je hier dan vaak ook al de eerste reacties zien. Deze zullen we dan maandag in Europa ook op onze beurzen zien.

De valutamarkten zijn nagenoeg altijd open, en ook in het weekend. Dit gebeurt dan nagenoeg altijd over-the-counter (OTC). Simpel gezegd betekent dit dat er handel plaats vindt direct tussen handelaren (kopers en verkopers) waarbij er geen tussenkomst is van een gereguleerde beurs. Dit gebeurt ook regelmatig met aandelenhandel als het om grote pakketten gaat.

Valutaparen Optie 24
Valutaparen Optie 24

Optie24, handelen in het weekend

Optie24 biedt handelen in binaire opties aan voor onder andere de Nederlandse markt. Daarnaast zullen ze binnenkort ook handelen op forex aan gaan bieden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Plus 500.

Vanaf 28 november vorig jaar biedt Optie24 nu de mogelijkheid om ook in het weekend door te handelen op de valutabeurzen. Denk hierbij aan:

  • Euro – Dollar (EURUSD)
  • Euro – Pond (EURGBP)
  • Australische dollar – Canadese dollar (AUDCAD)
  • Pond – Japanse Yen (GBPJPY)
  • Pond – US dollar (GBPUSD)
  • US dollar – Zwitserse franc (USDCHF)

Hier worden continue koersen van doorgegeven door de handelaren en daar kan dus op gehandeld worden door middel van binaire opties.

In het weekend is de handel beperkter

Doordat in het weekend de handel beperkter is betekent dit ook dat de liquiditeit in de markt beperkt is. Hierdoor zijn de quoteringen die je krijgt voor je binaire opties ook iets lager. Deze liggen in het weekend rond de 70-75% terwijl dit doordeweeks tijdens normale handelsuren rond de 85-90% ligt.

Het is dus al een mooie vooruitgang dat je ook in het weekend van handelen op de beurs kunt genieten, maar wel tegen een bepaalde prijs.

on air