Show Love The Mirage

Dating-apps - hoe verdienden ze hun geld

Daten is iets dat al eeuwen wordt gedaan, maar de laatste jaren is er toch wel veel veranderd. Zo is er met de komst van de mobiele telefoon een hele nieuwe markt opengegaan wat betreft geld verdienen. Het online daten, maar ook de dating apps.

Placeholder Gold geplaatst in Over knaken door Onetime
op 7 mei 2022
Show Love The Mirage

Wat is online daten

Met de komst van het internet zijn er verschillende websites begonnen met het aanbieden van online dating. Mensen kunnen hier een profiel op aanmaken en aan de hand van bepaalde instellingen wordt er gezocht naar een geschikte date of partner.

Een van de bekendste dating websites is Lexa. Via een website daten is populair, maar wat nog veel meer in trek is, met name bij de jongeren en millenials, zijn de online dating apps. Dit zijn applicaties die je op je smartphone of op je tablet kunt installeren.

Het aanmaken van een profiel duurt vaak maar enkele minuten en je kunt meteen zien welke gebruikers er bij je in de buurt wonen of welke personen dezelfde interesses hebben als je.

Geld In Lift Knokke
Geld

Dating apps

Wekelijks komen er nieuwe dating apps bij die net weer wat anders zijn dan de bestaande. Momenteel zijn de onderstaande apps het meest populair.

  • Badoo
  • Tinder
  • Hot or not

Deze apps werken eigenlijk met hetzelfde principe. Je maakt een account aan en upload een foto (optioneel), je typt een klein stukje over jezelf. En beschrijft je uiterlijk door enkele vragen te beantwoorden. Hierna zal je toegang krijgen tot het netwerk en kan het daten beginnen. Oh ja je moet eerst zorgen voor matches.

Je zal een foto zien en aan de hand van deze foto (en het zelf getypte stukje van deze persoon) kun je bepalen of je deze persoon wilt leren kennen. Wil je de persoon een kans geven moet je de foto naar rechts swipen of op het hartje klikken. Ben je niet geïnteresseerd dan kun je de foto naar links swipen of op het kruisje klikken. Swipe jij iemand naar rechts en doet deze persoon dat ook bij jou dan is er sprake van een match.

Natuurlijk kan er achteraf nog altijd blijken dat de interesses verschillen, maar het begin is er!

Verdienmodel

Nu zal je denken, leuk die dating apps, maar hoe wordt er geld mee verdiend? Nou eigenlijk op veel manieren, maar ook manieren die absoluut niet eerlijk zijn. Alle dating apps die ik ken hebben sowieso reclame, wat soms erg vervelend is. Wil je deze reclame wegkrijgen zal je hiervoor een bedrag moeten betalen. Dit is nog niet het ergste en vaak ook geen groot bedrag, maar het is natuurlijk wel slim.

Het grote geld wordt verdiend met credits, abonnementen en VIP-statussen. Zolang je niet betaald bij een dating app zijn de mogelijkheden erg beperkt. Vaak kun je maar een aantal mensen swipen en dan moet je een dag wachten. Ook kun je niet iedereen een bericht sturen.

Wat ik zelf erg slim vind van de dating apps is dat als iemand je leuk vind en dus naar rechts heeft geswiped. Maar jij deze persoon nog niet bent tegengekomen, je niet weet wie je heeft ‘geliked'. Ik kan me best voorstellen dat je uit nieuwsgierigheid credits koopt om meteen te kunnen zien wie je heeft geliked!

Een andere manier van geld verdienen is het aanbieden van abonnementen. Dit is vaak het geval bij online dating websites. Lexa maakt gebruik van een bepaald abonnement waarbij je maandelijks een bedrag moet betalen om gebruik te mogen maken van alle services.

Hoeveel je moet betalen is vaak afhankelijk van de bekendheid van de website of de app. Ook speelt het aantal actieve gebruikers een rol. Er zijn ook dating apps die volledig gratis zijn, maar dit zijn er niet veel.

Wat vind jij van dating apps?

Oplichters

Helaas heeft deze mooie business ook een keerzijde. Waar geld te verdienen is zijn er ook oplichters. Er zijn namelijk redelijk wat websites en apps met fake profielen. Met andere woorden je krijgt berichtjes van niet bestaande mensen. En voelt je hierdoor mogelijk goed en populair en zal hierdoor sneller overgaan tot het uitgeven van geld.

Mensen die gebruik maken van dating apps zijn vaak op zoek naar een relatie en hierdoor veel te goed van vertrouwen. Er is namelijk een gezegde dat al eeuwenoud is: liefde maakt blind. Ook zijn er veel personen die je een bericht sturen met een link er in naar een andere dating website. Hier krijgen ze een bepaald bedrag voor elk nieuw lid.

Tips voor dating apps

Zelf ben ik ook tegen de lamp gelopen en daarom kan ik ook een paar tips met jullie delen. Online daten is leuk, maar blijf reëel denken. Als dingen te mooi lijken is het waarschijnlijk ook zo.

Websites waarbij er staat dat er nog maar enkele mannen een profiel mogen openen proberen je hiermee te lokken. In 95% van de gevallen zijn er bijna geen vrouwelijke profielen. Heb je ergens een profiel geopend. En krijg je binnen vijf minuten meteen drie berichten met pikante foto’s dan weet je dat het foute boel is. Dit zijn namelijk altijd fakeprofielen.

Vaak mag je éém gratis bericht sturen en hierna krijg je een bericht terug waaruit blijkt dat deze persoon je wel ziet zitten. Uiteraard is dit mooi gespeeld en je zal moeten betalen om hierop te kunnen reageren. Doe je dat dan kom je erachter dat het gewoon een nepprofiel is.

De foto’s die gebruikt worden komen vaak van google of van erotische websites. Ik wil de vrouwen niet de kost geven die niet weten dat er foto’s van hun worden gebruikt.

Pikante foto's versturen kan spannend zijn, maar kijk hier goed mee uit. Vaak ken je de persoon niet naar wie je deze stuurt. En je weet niet wat de bedoelingen van deze persoon zijn. Snapchat lijkt veilig om foto's te vesturen aangezien je de foto's maar een paar seconden kunt zien.

Echter zijn er tegenwoordig apps op de markt waarmee je stiekem deze foto's kunt opslaan.

Mijn ervaringen

Zelf gebruik ik ook Tinder en Badoo en heb aan deze apps nog nooit geld uitgegeven. Ook ben ik verschillende keren op date geweest. Foto’s zeggen vaak niks en dit heb ik ook gemerkt. Soms waren de foto’s positief. Maar had de persoon niks leuks te vertellen. Omgedraaid is het ook gebeurd dat ik dacht moet ik wel op date met deze persoon. De foto’s spraken me niet aan, maar achteraf bleek het super gezellig te zijn.

Wil je gebruik gaan maken van dating apps verwacht niet teveel. Je kunt er de liefde van je leven vinden. Maar ik denk dat het niet in je voordeel is als je actief op zoek gaat. Tussen de vele profielen zitten er ook veel die niet weten wat ze willen en waarschijnlijk alleen de aandacht leuk vinden.

Wil je ook je ervaringen kwijt of heb je nog vragen ? Dan kun je deze stellen op het forum van OneTime.

on air