Vliegtuig

Hoe vlieg je het beste naar Las Vegas?

Menig OneTimer heeft Sin City wel eens bezocht, en sommigen bezoeken Las Vegas meerdere keren per jaar. Je ontkomt er niet aan om een behoorlijke reis te overbruggen naar de andere kant van de wereld. Hierbij heb je de keuze uit verschillende vluchten en luchtvaart maatschappijen zoals met KLM. Ik heb de laatste twee keer gevlogen met een ‘directe' vlucht via zowel London als Zurich, maar je kunt ook een overstap maken op Amerikaanse grondgebied. Rest de vraag: hoe vlieg je het beste naar Las Vegas?

Jackpot Avatar geplaatst in Over knaken door Jackpot
op 21 mei 2022
Vliegtuig

Hoe lang duurt de reis naar Las Vegas?

Vliegen naar de andere kant van de wereld duurt wel even, en om de oceaan over te vliegen naar Amerika duurt ongeveer een uurtje of 7-8 (New York bijvoorbeeld).

Maar dan ben je pas aan de oost kust van de VS, en Las Vegas ligt bijna aan de westkust. Een rechtstreekse vlucht, die er niet is vanuit Nederland, zou je ongeveer 11 uur kosten. Met een overstap, zit je ongeveer 12-13 uur in het vliegtuig, omdat de overstap vaak zorgt voor een kleine omweg.

Gelukkig hebben de meeste vliegtuigen tegenwoordig vele soorten van entertainment aan boord om je reis ‘sneller' te laten verlopen. Denk aan een uitgebreide video collectie op het scherm in de stoel voor je.

Ook begint het steeds meer standaard te worden om Wifi aan boord te hebben. Dan kun je bijvoorbeeld werken, surfen, of via WhatsApp contact hebben met het thuisfront. Allerlei opties om deze lange reis zo dragelijk mogelijk te maken.

First Class
First Class

Wat kost een vlucht naar Las Vegas?

Een belangrijk punt om vooraf goed te bekijken zijn de kosten van een reis naar deze pretstad. We hebben bedragen voorbij zien komen vanaf 300 euro, maar een ticket naar Las Vegas kan ook zomaar enkele duizenden euro's kosten als je graag business class of first class wilt vliegen.

Uiteindelijk hoeft een retourticket dus helemaal niet zo duur te zijn, ook een beetje afhankelijk van de periode. De zomervakantie is vaak iets duurder, maar nog steeds ‘goed' betaalbaar als je het vergelijkt met een reisje naar pak hem beet Kreta.

Business Class is heerlijk voor zo'n lange reis maar heeft ook haar prijs. Ik heb net een voorbeeld gekozen voor een reis naar Las Vegas Business Class (ongeveer 3.300 euro in de kerstperiode) en een First Class ticket (9.000 euro!!). Daar kun je ook 2 weken lang van in een suite logeren in het Wynn hotel.

Wat zijn de beste vliegtijden voor Las Vegas?

Het merendeel van de vluchten richting Amerika vertrekken in de ochtend vanaf Schiphol, meestal tussen 10.00 en 12.00 uur. Dit is niet zo vreemd want er is een tijdsverschil met de Verenigde Staten, bij Las Vegas is dit bijvoorbeeld 9 uur.

Stel je voor dat je om 11.00 uur vliegt vanuit Nederland en je reis duurt in totaal 15 uur, 12 uur vliegen en 3 uur overstappen in bijvoorbeeld London. Dan ben je dus 6 uur later in Las Vegas (15 uur reizen – negen uur tijdsverschil), en dat is dus een mooie tijd, 17.00 uur om nog even te wennen en daarna lekker te slapen :).

Op de terugweg vind ik persoonlijk het het meest ideaal als je richting de avond terug vliegt. De tijd gaat toch toch het snelste als je slaapt. Je hebt dan bovendien ook de hele dag nog kunnen genieten van Sin City.

Daarna kun je rustig richting het vliegveld en eventueel je huurauto nog inleveren. Je komt ongeveer op dezelfde tijd aan in Nederland als dat je in Vegas op het vliegtuig bent gestapt. 15 uur reizen en 9 uur tijdsverschil, dit is dan wel een dag later.

Veelgestelde vragen over vliegen naar Las Vegas?

Wat is de beste tijd om naar Las Vegas te vliegen?

Voor de prijs is dit het laag seizoen net voor april en na oktober. April, mei, september en oktober zijn wel de beste maanden om deze super stad te bezoeken.

Wat kost een vliegticket naar Las Vegas?

Je kan al vanaf €400,00 een retour vlucht naar Las Vegas boeken. Dit is wel goed zoeken en met minimaal 1 overstap. Een rechtstreekse vlucht met KLM naar Vegas kan je al boeken vanaf €700,00

Hoe lang is het vliegen naar Las Vegas?

Wij rekenen zelf altijd 24 uur, vanaf huis tot in het hotel. Tegenwoordig kan je al rechtstreeks vliegen in 11 uur met KLM vanuit Amsterdam.

Hoeveel tijdverschil is er tussen Nederland en Vegas?

In Vegas is het meestal 9 uur vroeger dan in Nederland. Ideaal als je dus aankomt en ben je al snel over je eventuele 'jet leg' heen.

on air