100Procent

Iets met gokken

Heb ik “iets met gokken”?

Soms kan het zo gaan. Totaal onverwacht krijg ik een appje met de vraag of ik weer eens in de pen zou willen klimmen. Stukjes schrijven voor Onetime.nl. Zonder voorwaarden mag ik er helemaal zelf invulling aan geven. Eén klein detail dan toch: het zou best handig zijn als ik “iets met gokken zou hebben”.

Geen harde voorwaarde, maar toch wel een beetje een pre. “Iets met gokken”. Zelf had ik geen betere titel kunnen bedenken voor mijn eerste bijdrage aan Onetime. Tevens is het een mooi uitgangspunt om mezelf (opnieuw) voor te stellen aan de Onetimers.

Procent Transparant geplaatst in Landbased casino door Procent
op 2 mei 2022
100Procent

Mijn eerste kennismaking met gokken

Het zal vast eerder begonnen zijn, maar mijn eerste herinnering aan dat ik iets met gokken heb, dateert van toen ik een jaar of elf was. Mijn lootje bleek bij het Rad van Avontuur op het plaatselijke dorpsplein goed voor een hoofdprijs. Trillend van geluk mocht ik het podium op om mijn prijs in ontvangst te nemen. Maar liefst een hele peperkoek. Wel van Peijnenburg natuurlijk.

Trots, als een echte winnaar, liep ik met de borst vooruit het podium af zwaaiend met mijn prijs. Eenmaal terug op mijn VIP-plaats op het dranghek had ik binnen de kortste keren mijn winst volledig opgegeten. Met uiteraard een enorme buikpijn als gevolg. De basis voor mijn goktoekomst was gelegd

Fun Fair 2174258 1280
Waar het vaak begint: op de kermis

In de loop der jaren werd wel duidelijk dat ik de juiste genen had meegekregen om wel eens een gokje te wagen. Te beginnen bij de kermis. Eindeloos – tot al mijn gespaarde zakgeld en het zakgeld voor de komende vier maanden plus de bijdrage van de opa’s en oma’s op was – proberen het rondspringende lampje precies bij de hoofdprijs stil te zetten.

De gewonnen “Zwitserse precisie zakmessen”, aanstekers, sleutelhangers en knalerwten heb ik nog lang gekoesterd. Later werden het de wat serieuzere spelletjes die graag mijn aandacht en inzet kregen.

Hooked aan poker

Eén  van mijn meest favoriete gokspelletje ontdekte ik in de beginjaren van deze eeuw: poker. Binnen no time was ik hooked. Eerst met kroegvrienden, later bleek het ook online beschikbaar. Dat moest en zou ik dus ook proberen. Twee maanden verder en vijftienhonderd dollar lichter besloot ik om toch eens wat over dat spel – met de voor mij magnetische aantrekkingskracht – te gaan lezen.

Het eerste dat ik las, was dat poker geen gokspelletje was en dat er zoiets als haaien en vissen bestonden. Huh? Ik, leeuw, was toch zeker geen vis?! Ja, wel dus. Bij toeval kwam ik vervolgens bij Pokerinfo terecht. De eerste tijd volledig in de anonimiteit, totdat ik me via free rolls naar Vegas “gegokt” had en ik een hulpvraag het forum op slingerde.

Vijftien jaar geleden was dat. Ik mocht onder de naam Procent bijdrages gaan leveren aan Pokerinfo. Een community waar ik ontzettend veel plezier aan beleefd heb. Ik was dankbaar dat ik daar stukjes voor mocht typen. Ook bleek het een community die mij enorm gesteund heeft in moeilijke privé omstandigheden.

Ondanks dat ik veel heb geschreven over poker en er alles over las, tot en met de driedimensionale technische analyses aan toe, ben ik zelf nooit echt een groot pokerspeler geworden. De potentie was er wel denk ik en de kennis ook, maar ik had één probleem.

Club 2000 1
De Club 2000

Ik was en ben een gokker. Offline kon ik dat soms best goed onderdrukken, maar online bleek mijn “klikvinger” een rechtstreekse connectie te hebben met mijn genen. 20% kans om de hand te winnen? Moet kunnen. Onetime please.

Iets met gokken”. Dat heb ik dus zeker! Mijn eerste gedachte na het appje? Hoera, ik mag los!  Ik verheug me er enorm op om jullie deelgenoot te mogen maken van mijn escapades binnen mijn wereld van het gokken.

Banco, bonken, Club 2000Las Vegas, Amsterdam, snookerballen, cashgames in duistere achteraf zaaltjes, petoeten, toepen, mens-erger-je-nieten, zeilen, bluffen, mexen, broodspelers, schimmige halletjes, matennaaien, backgammon, oplichters, wanbetalers en waarschijnlijk ook nog wat persoonlijke overdenkingen. Laten we zeggen dat ik wel wat inspiratie heb.

on air