Kerst 2024

Iets weggeven

Wat is er nu mooier dan iets aan iemand weg te geven? Het kan iets kleins of iets groots zijn, goedkoop of juist duur. Maar je kunt ook iets geven wat niets kost en niets is. En toch kan iemand daar heel blij van worden. Het weggeven van 'iets' is eeuwenoud, en ik vind het persoonlijk een van de leukste dingen om te doen. Een lach op iemands gezicht toveren voelt alsof je zelf een cadeautje van dankbaarheid krijgt.

Transparent BG TT geplaatst in Over knaken door Kevin
op 24 december 2023
Kerst 2024

Klein of groot

Het formaat van een weggegeven cadeau zegt niet altijd alles. Vaak is de gedachte achter wat je weggeeft veel belangrijker voor de persoon die het cadeau ontvangt. Je geeft vaak iets weg omdat je je dankbaarheid naar iemand wilt uitspreken, zonder het daadwerkelijk te zeggen. Zo kan een klein gebaar soms grote waarde hebben.

Toch zijn er ook mensen in de wereld die zelfs met iets groters niet dankbaar zijn. Je kent dat vast wel: je hebt het perfecte cadeau bedacht voor iemand en wanneer de persoon je cadeau ontvangt, is het een simpele "bedankt". Niet waar je helemaal op had gehoopt. Maar waar had je eigenlijk op gehoopt? Is het de emotie die je wil zien? In veel gevallen verwacht je gewoon oprechte dankbaarheid.

Spreek daarom je dankbaarheid uit! Of je nu een klein of groot cadeautje ontvangt, wees dankbaar. De persoon die het gegeven heeft, heeft er wel degelijk over nagedacht. Ook al is het misschien niet helemaal iets wat bij je past of waar je aan denkt: 'Wat moet ik hiermee?'

Armijn En Jaimy

Dankbaarheid

Oprechte en emotionele dankbaarheid komen beter over bij degene die jou iets heeft gegeven. Daarmee bevestig je dat je blij bent dat er moeite is gedaan om iets voor jou te bedenken. Dankbaar zijn is misschien wel het grootste cadeau dat je iemand kunt geven. Toch wordt het vaak vergeten.

Daarom wil ik op deze manier mijn dankbaarheid uitspreken aan alle lezers van Onetime. Maar ook wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar Jaimy, onze Lady Diamond, waarmee ik samen supertoffe dingen mag doen binnen Onetime. En spreek ik mijn dankbaarheid uit naar Armijn, die ons kansen geeft waarvan ik vroeger alleen had durven dromen.

Het geven van lucht

Soms kan een cadeautje spotgoedkoop zijn en toch zijn doel bereiken. Op een ander moment koop je een wat duurder cadeautje om echt je dankbaarheid te laten zien. En soms kan een spraakbericht of een videoboodschap ook al voldoende zijn. Het geven van lucht is daardoor soms veel meer waard, maar valt niet uit te drukken in een geldwaarde. Wel zijn dit soort cadeautjes vaak een stuk persoonlijker dan wanneer je een tastbaar cadeautje aan iemand geeft, natuurlijk omdat het echt op de persoon gericht is.

Kerst, cadeautjes en bingo

Er zijn een paar feestdagen in Nederland waarop we elkaar vaak cadeautjes geven. Met kerst is het bijvoorbeeld bij veel gezinnen standaard dat men elkaar een cadeautje geeft. Bij ons doen we dat al een tijdje niet meer, niet omdat we het niet willen, maar meer omdat we elkaar het hele jaar door al leuke cadeautjes geven of gezellig met elkaar iets leuks gaan doen. En stiekem heeft het ook wel wat, een stapel cadeautjes onder de kerstboom. Maar ook elke keer weer de vraag: wat zal ik dit jaar geven? Hij/zij heeft toch alles al?

Om je kerstavond wat spannender te maken, heb ik voor jullie een kerstcadeautjes bingokaart bedacht. Download hem op je telefoon en kruis af wat er bij jullie onder de kerstboom ligt! Ben benieuwd of iemand een lijntje of misschien zelfs wel een volle kaart weet te halen!

Kerstboom In Casino

Fijne Feestdagen!

Beste en lieve Onetime lezers, forumbezoekers en appgroep-hangers! Ik wil jullie namens Onetime hele fijne kerstdagen toewensen met heel veel cadeautjes. Wees dankbaar naar elkaar, ook als je niet helemaal krijgt waar je op gehoopt had. Sluit het jaar goed af met een (alcoholvrij) borreltje en maak van 2024 een prachtig jaar! En ik hoop dat jullie ons, net als in 2023, weer blijven volgen.

Armijn, Jaimy & Kevin

on air