Lotto Logo

Ken je die mop van die Brabander die de Lotto won?

Nou, dat verhaal kreeg een staartje! Internet stond er vol mee: de eerste jackpot van 2019 in de Lotto, waarde 2,9 miljoen euro, was gevallen op 12 januari. En het lot was gekocht bij de Albert Heijn in Valkenswaard, waar ondergetekende is opgegroeid. Lotto maakt, uiteraard,  nooit de namen van prijswinnaars bekend, dus het was wachten tot de tamtam zijn werk deed. Maar er kwam maar niets naar buiten. 1 februari bleek wel waarom…

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 4 februari 2023
Lotto Logo
Lotto 484782 1280
Voor €2 koop je een lot van de Lotto, kies je je eigen cijfers en speel je mee voor de jackpot

De winnende cijfers

Bij de trekking van 12 januari 2019 van de Lotto waren de winnende cijfers 2, 8, 12, 16, 29, en 31. Op zondag kwam naar buiten dat er een lot verkocht was met deze winnende combinatie en dat de jackpot er dus uitgegaan was. Wat het voor mij extra leuk maakte, was dat het lot in mijn oude hometown Valkenswaard verkocht was. Dat betekent natuurlijk nog niet dat ook een Valkenswaardenaar gewonnen had, kopers kunnen tenslotte overal vandaan komen. Maar de kans dat iemand uit het mooie Brabantse dorp miljonair geworden was, was zeker aanwezig.

Meestal hoor je dan al vrij snel geruchten. Het zal die of die wel zijn. Of ‘die' koopt altijd een lot bij de AH. Je kent het wel (of niet, als je niet in een dorp woont komt dit je misschien minder bekend voor ;-)). Maar het bleef stil. Ook Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad wisten na het eerste nieuwsbericht niets meer te melden.

Tot nu.

Mannen Bankje Lotto E1451315314418

Het lot was in de prullenbak beland

Want het betreffende, winnende lot was in de prullenbak beland. Niet per ongeluk. En er is ook niemand die het lot gevonden heeft en de prijs geclaimd heeft. Nee, de koper bedacht zich op het allerlaatste moment en besloot het lot niet te kopen. En dus gooide de kassière het lot in de prullenbak.

Normaal gesproken wordt de transactie dan geannuleerd en doet het lot niet mee aan de trekking. Helaas lukte het annuleren om onduidelijke redenen niet en werd het lotnummer niet uit de trekking gehaald. En zo kan het dat, tegen alle verwachtingen in, de Lotto jackpot valt op een niet verkocht lot. Dit is overigens een unicum, normaal gesproken kan dit eigenlijk niet gebeuren. En als er al een prijs op een niet-verkocht lot valt, dan nog is de kans dat deze prijs de jackpot is natuurlijk zeer klein.

Omdat we niet weten wie de betreffende klant is geweest, kunnen we alleen maar gokken naar het gevoel, of beter gezegd de vermoedelijke kater, die die hieraan overhoudt. Want had hij/zij zich niet bedacht en die €2 alsnog betaald, was de klant nu miljonair! Dat mensen wel eens een prijs mislopen horen we wel vaker, maar deze is wel heel zuur.

De volgende jackpot

Omdat de jackpot dus alsnog niet uitgekeerd is, al is deze wel gevallen, gaat het bedrag mee naar de volgende trekking. De jackpot is nu €5,8 miljoen. Als ik mag gokken denk ik niet dat deze persoon snel nog een lot zal kopen, laat staan deze op het laatste moment zal annuleren. Maar hé, je weet het nooit!

Nou, dus ken je die grap van die Brabander die de Lotto won? Die won hem dus niet….

on air