Trouwen In Las Vegas

Wat kost trouwen in Las Vegas? Onze uitleg

Je wilt trouwen, maar vindt de kosten voor een bruiloft in Nederland aan de hoge kant. Bovendien mag het van jou allemaal net iets gekker dan de bruiloften zoals we die in Nederland over het algemeen kennen.

In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om een fantastische vakantie in Las Vegas tot een onvergetelijke ervaring te maken door hier – als kers op de taart – elkaar het ja-woord te geven. De mogelijkheden om te trouwen in Las Vegas zijn echt ongekend en bovendien zijn de kosten stukken lager dan in Nederland.

Trouwen In Las Vegas

Is een huwelijk in Las Vegas rechtsgeldig in Nederland?

Niet direct, maar het is wel degelijk mogelijk om het ook in Nederland geldig te laten zijn. Je huwelijk is sowieso rechtsgeldig in Amerika. Wil je dat het huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig wordt bevonden, dan moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Ook moet een aantal certificaten worden geregeld, waarover later meer.

Chapel Las Vegas
Wordtoyermom at the English language Wikipedia [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Trouwen in Las Vegas: wat zijn de kosten?

Quanto costa, een bruiloft in Las Vegas? Sowieso goedkoper dan in Nederland. Je kunt in Las Vegas voor zo'n 100 tot 150 dollar de liefde officieel laten bezegelen (waarbij de dollar bijna gelijk staat aan de euro). Echter, dit betreft natuurlijk geen uitgebreide bruiloft en voor deze kosten is je huwelijk ook nog niet geldig in Nederland.

Wil je trouwen in een leuke Wedding Chapel, dan kost het iets meer. Maar ook hier geldt weer, hoe gekker, hoe duurder. Je kunt je in een Wedding Chapel laten trouwen door bijvoorbeeld ‘Elvis Presley' of ‘Marilyn Monroe', hierdoor loopt de prijs uiteraard op. Echter, de prijs zal rond de 1000 dollar blijven hangen, zelfs met deze extravagante extra’s.

Hoe kun je trouwen in Las Vegas?

Om te kunnen trouwen in Las Vegas, zal allereerst een bezoek moeten worden gebracht aan het Marriage License bureau in Las Vegas, dat nabij de Strip in Las Vegas ligt.

Hier moet een vergunning worden opgehaald om te trouwen waarvoor de kosten ongeveer 60 dollar bedragen. Ook worden hier alle gegevens gecontroleerd.

Je kunt hier van 07.00 uur tot 24.00 uur terecht, 365 dagen in het jaar. Trouwen in een opwelling midden in de nacht kan dus niet meer!

Als je de vergunning op zak hebt, ga je hiermee naar een organisatie die bevoegd is te mogen trouwen, bijvoorbeeld een wedding chapel.

Zij trouwen jou en je partner op de wijze die jullie voor ogen hebben. Hierna ontvang je een ‘Marriage license' dat bewijst dat je getrouwd bent.

Meer over Las Vegas op ons forum!

Wat moet je doen om het trouwen ook in Nederland rechtsgeldig te laten zijn?

Als je ook voor de Nederlandse wet getrouwd wilt zijn, dient een aantal documenten bij de gemeente worden ingeleverd. Onder andere de eerder genoemde Marriage license, maar ook een Certified Copy en sommige gemeentes vragen zelfs om een Apostille, welke je bij het trouwen moet aanvragen bij de organisatie waar wordt getrouwd in Las Vegas.

Als je al al deze documenten op de juiste manier worden aangeleverd, ben je ook voor de Nederlandse wet getrouwd.

Foto lead: Larry D. Moore [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

on air