Krassen In Assen

Krassen in Assen: hoe liep het af?

Terug in de tijd… Afgelopen 22 december verscheen er op het Onetime forum een post van forumlid Rhellevo: de twee hoofdprijzen van de december Kalender 2018 zijn er nog niet uit. Het triggerde Onetime om hier een mooie actie omheen te bouwen. Begin 2020 verscheen er een uitgebreid artikel over de legendarische zoektocht naar de ton(nen). Hoe dat afliep lees je in dit artikel.

Nog even terugkomende op die forumpost. Rhellevo had namelijk ondervonden dat je als consument in kunt zien of de hoofdprijzen van bepaalde krasloten nog in het spel zitten. Geniaal natuurlijk. Helemaal als je bedenkt dat de desbetreffende December Kalender 2018 niet meer in de winkels worden verkocht. Online is het een ander verhaal. Via de website van de Nederlandse Loterij is deze editie nog steeds te koop. Wel met de kanttekening dat je als consument beperkt wordt tot de aankoop van maximaal 10 loten per dag.

Hier liet Onetime het niet bij zitten. Onze eigen geluksmakelaar Henk van de Primera in Assen werd gebeld. Hem werd de vraag voorgelegd of we niet een beetje groter in konden slaan. Het verlossende positieve antwoord volgde spoedig: Onetime kocht 1000 loten met een totale waarde van €5000. Met een gemiddelde uitbetaling van zo'n 56,9% zou er in ieder geval wat prijzengeld onze kant op komen, dat moest zeker zo rond de €2800 uitkomen. Afgelopen 3 januari deelden we het nieuws rondom de krasactiviteiten met de rest van Nederland.

Transpareng BG TG geplaatst in Casino Spellen , Over knaken door Frank Kruit
op 4 februari 2023
Krassen In Assen
December Dutch Classics
Prijsvraag vanuit Rozvadov

Enthousiast op weg naar krassen in Assen

Al snel zou blijken dat wij niet alleen enthousiast waren over deze actie, we kregen vanuit heel Nederland, én daarbuiten, berichten. Tientallen mensen wilden ons steunen door de finaledag bij te wonen. Dit gevoel van saamhorigheid sterkte ons, we wilden ook andere mensen mee laten delen in de prijzenpot. Daarvoor reserveerde Onetime enkele procenten, laten we ze voor het gemak ‘aandelen' noemen. In de weken voorafgaand aan de grote finale, kon iedereen kans maken op een van de aandelen in de prijzenpot. Iedere woensdag stond er een nieuwe prijsvraag op onze Facebookpagina: de ene nog gekker dan de ander. Onze Facebookpagina ontplofte bijna, zoveel animo was er voor deze ludieke actie. Speciaal voor de prijswinnaars en andere ingewijden werd er een heuse ‘Krassen in Assen- Whatsapp groep' in het leven geroepen. De liefhebbers konden zo een stukje van alle voorpret meekrijgen. Tot dat ene moment, het moment waarop alles duidelijk zou worden. Afgelopen 26 februari was het zover.

Van heinde en verre  kwamen Onetimers naar Assen afgereisd om het krasspektakel bij te kunnen wonen. De Primera Klooterveste in Assen was voor enkele de uren dé kras hotspot van Nederland. Hier gebeurde het. Maar niet voordat er lekker werd gegeten, even verderop bij de plaatselijke Chinees. Daar werden de krasloten voorbereid, het laatste vakje, daar waar de barcode verbogen zat, werd opengekrast. Deze noodzakelijke voorbereiding zorgde dat we alle 1000 loten binnen een aantal uur konden laten scannen. De spanning was voelbaar, het enthousiasme was groot. In de Primera werden ondertussen alle voorbereidingen getroffen om alles op beeld vast te kunnen leggen.

De spanning is om te snijden

Eindelijk mochten we los: Krassen in Assen werd werkelijkheid. Alle aanwezige Onetimers liepen één voor één richting de kassa met enkele loten. Ondertussen kon iedereen op het scherm meekijken naar de inkomsten. Onze geluksmakelaar Henk was er samen met zijn assistent Simone om alles in goede banen te kunnen leiden. Het moest voor 22.00u voltooid zijn, anders zouden er problemen ontstaan met het alarm. De vaart werd er dan ook goed ingehouden, en de high fives volgende elkaar snel op. Al snel bleek dat we voorliepen op schema, in die zin dat er meer werd uitbetaald dan de verwachtingswaarde. Maar ja, we waren er voor de tonnen, of op zijn minst een van de tonnen. Ondertussen werd het later en later, maar nog steeds niets. Wel lag er ondertussen al een hele stapel ‘gratis' loten op ons te wachten. Henk had de juiste voorbereidingen getroffen door een flinke batch extra December Krasloten in te slaan, puik werk. Lang verhaal kort: de reguliere loten waren niet goed voor een van de hoofdprijzen. De tientallen gratis loten werden vakkundig voorbereid door de afdeling support (onze Onetimers). En in sneltreinvaart werden ze gecheckt, helaas zonder resultaat. We hadden nog een troef, een kraskaart waarbij we al 10 sterren hadden verzameld, met nog een vakje te gaan. De elfde ster zou een ton betekenen. De spanning werd opgebouwd, de scanner in de hand. En……..boemmm…niks! Helaaaas! Maar wat was het een avontuur. Het smaakt naar meer. En oja…..uiteindelijk wist Onetime €3095 in de wacht te slepen, bijna €300 meer dan we hadden gehoopt, even los van dat ton.

Binnen een week hing Thegreatone aan de telefoon. Henk werd gebeld: ‘Kun je voor €20.000 aan loten voor ons bestellen?'. Krassen in Assen 2.0 is geboren, want Henk gaf akkoord en de creditcard werd getrokken. Een whooping 4000 loten zijn besteld en inmiddels veilig opgeslagen. En nu? Wel nu is het bidden dat we minimaal een ton binnen weten te harken. Uiteraard nemen we jullie mee op avontuur. Hoe we dit doen, laten we nog weten. En er is goed nieuws, want we verloten weer enkele procentjes van de totale prijzenpot. Vanaf 25 maart kun je iedere woensdag meedingen voor een aandeel in de prijzenpot. En de acties beloven weer ludiek te worden. We hebben er zin in en kunnen niet wachten opdat we de 4000 loten mogen laten scannen. Dit staat gepland op zondag 28 juni. Mooie vooruitzichten dus weer!

on air