Wereldrecordpoging Zuidlaren Jaimy Silvie

Wereldrecordpogingen in Zuidlaren: de laatste 24 uur!

Nadat TheGallant maandag al afreisde naar Zuidlaren om de twee Wereldrecordpogingen te bezoeken, was het vandaag tijd dat ik de wereldreis naar Drenthe ging maken. De laatste 24 uur zijn vanochtend om 10u ingegaan en ik wil met eigen ogen dit spektakel aanschouwen.

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Landbased casino door OneLuckyLady
op 16 augustus 2023
laatste update: 16 augustus 2023
Wereldrecordpoging Zuidlaren Jaimy Silvie
IMG 2912

Record roulette verbroken!

Ik stap dus rond half 10 in mijn auto, in het zonnige zuiden, om zo'n 3 uur later (met twee korte pitstops en een stukje toeristische route) te arriveren op de Brink in Zuidlaren. Het zonnetje schijnt, het is bijna zonde om met dit weer in de donkere studio te zitten. Maar alles voor het goede doel!

Onderweg krijg ik al berichten dat Martin zijn record al behaald heeft. Het oude record roulette stond op 48 uur, dus om 10.00u is hij al het mannetje. Maar aan stoppen denkt deze doorzetter nog niet.

Iris, de vriendin van Martin, is apetrots: 'Dat hij het zou halen, stond eigenlijk wel boven water. Maar dat hij het inderdaad gehaald heeft en nu nog doorgaat, is natuurlijk helemaal super.'

Wereldrecordpoging Zuidlaren Jaimy Silvie Studio

En daar ging het tweede record!

Als ik rond half 1 de studio binnenkom, is Lady Diamond al gearriveerd. Zij gaat vannacht als getuige aan de slag maar is er alvast om de sfeer te proeven. Ook kunnen we onze mannen nog wat ondersteunen met organisatorische zaken, wat we natuurlijk graag doen.

Hielke's te verbreken tijd is 51 uur en 33 minuten, een moment dat ik mee mag maken. Een uurtje later is het al zover, iets over half 2 heeft ook Hielke zijn record verbroken.

Hielke Record Blackjack

Goede vriend Patrick is op dat moment als getuige aan de slag. Voor hem stond het als een paal boven water dat de twee de records zouden verbreken. Eigenlijk had Hielke het zelfs al gehaald, want als ik binnenkom heeft hij 2 uur aan pauze opgespaard. 

'Zelfs als hij dus nu zou zeggen, ik ga pauzeren en die pauze neemt, heeft hij het record met een uur verbroken,' vertelt Patrick trots. 'Maar ze gaan door. Natuurlijk hebben ze het af en toe zwaar, maar als ze dan weer even een korte break hebben, krijgen ze weer nieuwe energie.'

De laatste 24 uur zijn ingegaan

In de middag stroomt het lekker vol met spelers en getuigen. De sfeer zit er goed in, iedereen heeft er zin in. 

'Alles gaat prima,' weet Kevin te vertellen. Qua techniek heeft hij alles onder controle. 'En natuurlijk gaan we het halen. Morgenochtend, we zijn al zover gekomen, die laatste uren worden appeltje-eitje.'

Ook Armijn is trots: 'Het is toch fantastisch dat we hier een bijdrage aan mogen leveren? Er komen allemaal mensen kijken, komen zelfs op de bonnefooi om hierbij te zijn.'

We zien bekende gezichten, onbekenden, maar ook leden van de community die we nog niet eerder hebben gezien maar die bijvoorbeeld wel actief zijn in op het forum. Het is een waar spektakel en ik ben blij dat ik even mijn gezicht heb laten zien.

Voordat ik de verre tocht naar het zuiden weer inzet, speel ik nog een paar rondes mee en wens ik de mannen nog veel plezier en succes. Ik ben ervan overtuigd dat zij hun poging om de 72 uur zeker gaan halen.

De heren zijn daar zelf ook wel van overtuigd. Ze hebben beiden het zwaarste moment wel gehad, en spelen lekker door. Nog een middag, avond en een lange nacht, waarin Martin ook nog zijn verjaardag mag aantikken, en dan zit het er alweer op.

on air