Lady Diamond Vegas

Lady Diamond in Las Vegas: dag 1

2 oktober was het eindelijk zover: de langverwachte en uitgestelde reis naar Sin City was eindelijk aangebroken! Samen met het grootste gedeelte van het Onetime-team, 27 Onetimers a.k.a. prijswinnaars, plus nog wat aanhakers die deze epische trip niet wilden missen, gingen we die beruchte zondag richting schiphol!

Richting een reis, die volgens mij, niet meer te overtreffen is. Vol met gave, mooie, onvergetelijke en soms zelfs bizarre momenten. Ik kan niet alles hier opschrijven wat er gebeurd is, want voor sommige gebeurtenissen gaat de beroemde uitspraak “What happens in Vegas, stays in Vegas” op.

Toch wil ik jullie hier laten meegenieten van mijn allereerste keer Vegas. Wat ik meegemaakt en gezien heb. Hoe ik alles ervaren heb en wat me voor altijd zal bijblijven van deze ontzettend mooie reis met zoveel toffe mensen! Let’s go! Op naar Las Vegas!

Lady Diamond avatar door Jaimy Isarin
op 23 oktober 2022
Lady Diamond Vegas

Dag 1: De heenreis en aankomst

Schermafdruk 2022 10 23 11.33.59 Edited 1024X1024
Alle Onetimers verzamelen bij de gate!

Inpakken en wegwezen!

De hele week voor dé datum stond in het teken van de voorbereidingen op onze Vegas trip. Niet alleen ik was uitgenodigd door Onetime, ook mijn vriend Vincent viel met zijn neus in de boter en mocht mee op deze epische reis.

Dus dat betekende koffers inpakken, laatste werk inleveren, dingen regelen voor moeder en dochter die deze week op elkaar zouden passen, camera’s opladen en de laatste dingetjes kopen die nodig waren voor thuis of onze reis. Zondagochtend ging vervolgens héél vroeg de wekker en kon de pret beginnen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot de laatste uurtjes nog druk was met van alles en nog wat. Dus toen we ruim op tijd aankwamen op Schiphol, viel er toch een hoop stress van me af en kon ik langzaam maar zeker nog meer gaan genieten van wat ons te wachten stond.

Heenweg 2 1024X576
al veel pret tijdens de heenreis

Schiphol

Op het Amsterdamse vliegveld druppelden langzaam maar zeker, de soms nog wat slaperige, Onetimers binnen. De meesten waren online al ingecheckt en enkelen moesten nog even langs de balie. Iedereen was er meer dan klaar voor en de stemming zat er al goed in!

Het begon al goed, want sommige Onetimers hadden niet helemaal door waar ze nou precies moesten verzamelen, maar gelukkig hielp iedereen fijn en werd de groep met wat belletjes en appjes bij elkaar geleid als een kudde blije schaapjes.

Na het inchecken kon ieder voor zich door de douane en beveiliging om vervolgens bij de gate elkaar weer te vinden. Iedereen mocht mee en niemand werd op Schiphol achtergelaten, dus de eerste hindernis werd succesvol en redelijk pijnloos genomen!

1 1024X768
Super blije en irritante Onetimers die het gangpad bezet hielden

Vliegtuigdrama

Eindelijk zaten we in het vliegtuig van de American Airlines, richting onze tussenstop. Een hoop vermoeide Amerikanen die naar huis gingen zaten ook aan boord. Helaas voor hun zaten zij in een vliegtuig vol opgetogen Hollanders die naar dé feeststad van de wereld gingen en het feestje begon al in het vliegtuig.

Iedereen wilde met elkaar kletsen en regelmatig liepen we de stewards en stewardessen duidelijk in de weg. Die waren duidelijk niet blij met ons en lieten dit luid zuchtend merken. Af en toe gingen er wat geïrriteerde koppies om, als er weer een Onetimer luid lachend het verhaal of grap van de andere Onetimer aanhoorde.

Heenweg 1 1024X576

En nu koppen dicht!

Nadat er werd omgeroepen dat we ons gemak en rekening moesten houden met de Amerikanen die thuis eigenlijk zouden slapen (uuhmm, we waren toch nog in Europese tijd?), ging het vliegtuig in nachtmodus en werden we gedwongen tot de films en games van onze tablets.

Her en der werd er nog geprobeerd om de f1-race mee te kijken en een record aantal biertjes weg te drinken en zo versleten we de uurtjes totdat we de oceaan waren overgestoken en we aankwamen in Philadelphia, voor onze overstap.

Schermafdruk 2022 10 23 11.35.13 1024X576
Even de benen strekken op onze tussenstop in Philly

Philadelphia a.k.a. de Bijlmer

Eindelijk konden we even de benen strekken! We waren iets later dan gepland, maar we maken ons nog geen zorgen, want we hadden zeker nog 3 uur de tijd om onze koffers weer op te halen, door de Amerikaanse douane te gaan en ons naar de juiste gate te begeven, om het volgende vliegtuig naar onze eindbestemming te pakken.

Snel onze koffers weer afgeven en opzoek naar de incheck-balie en als makke schaapjes liepen we achter Silvie aan, zij wist immers alle informatie. We moesten een flink stuk lopen en zagen een enorme rij voor ons opdoemen. “Moeten we hier achteraan sluiten??” vroegen de eerste gestreste Onetimer zich af.

Gelukkig zagen de grondstewardessen ook hoe groot de rij begon te worden, en stuurden ons een andere richting op. Naar buiten, over een soort perron heen, de kou en wind in.

We waren op Amerikaanse grond, maar als je me verteld had dat dit de Bijlmer in Amsterdam was, had ik je ook geloofd. Toch vond ik het stiekem jammer dat we niet genoeg tijd hadden om de “Rocky-trappen” te bekijken (weet je wel? Uit de film Rocky Balboa?).

Waar moeten we zijn?

We liepen weer naar binnen, en naar boven. Het is geen heel groot vliegveld, maar ik zou er makkelijk kunnen verdwalen. Dus hup met de meute mee en erop vertrouwen dat het allemaal goed zou komen.

Ondertussen liepen we andere Onetimers voorbij die in een andere rij stonden te wachten. De verwarring sloeg in, maar we bleven trouw onze groep volgen naar de incheckbalie die we nodig zouden hebben.

Trap op, trap af, helemaal naar de andere kant gelopen om vervolgens daar te horen dat we toch die andere balie moesten hebben.

Hup, weer terug en bij de andere Onetimers aangesloten. Hier moesten we door de beveiliging en door naar de douane, om daar aan het bekende vragenvuur onderworpen te worden. Gelukkig viel het mee en waren we allemaal officieel welkom in de USA!

Die laatste 5 uren in het kleinere vliegtuig waren vreselijk! Alles deed al zeer van het zitten en ik werd steeds ongeduldiger en vermoeider. Ik kon helaas ook niet naar buiten kijken, en dit vliegtuig had ook niet de luxe van schermpjes om een filmpje te kunnen kijken. Dan maar even de oogjes proberen dicht te doen.

2 1024X768

Welcome to Las Vegas

Toen het vliegtuig de landing begon in te zetten, voelde je het energieniveau in het vliegtuig weer omhoog gaan. Eindelijk waren we er! Iedereen begon zich uit te rekken, om zich heen te kijken en heen en weer te draaien op zijn stoel. We willen eruit!!

Eindelijk die tunnel uit om meteen een prachtige zonsondergang met bergen op de achtergrond te zien. Palmbomen verraadden de tropische temperaturen op deze magische plek. Iedereen die de slurf uitkwam, moest even bij het raam stoppen om foto’s te maken van het eerste warme welkom van Vegas.

Schermafdruk 2022 10 23 11.35.54 1024X576
Je hoeft niet te wachten met gokken in Vegas!

Gok till you drop

Alle Onetimers druppelde één voor één het vliegtuig uit en de kleine slapperige oogjes zag je langzaam maar zeker weer groter worden. Het moment waar we allemaal zo naar toe hadden geleefd, was eindelijk daar. Vegas Baby!

Je wist meteen dat je in de gokhoofdstad van Amerika was beland, want je kon meteen op het vliegveld de eerste gokautomaten vinden! Ik had daar al over gehoord, maar om het in het echt te zien, is toch wel heel apart.

Dé foto

Buiten stonden twee prachtige bussen op ons te wachten om ons naar de eerste en beste verrassing te brengen. Sommige mensen wilde het liefste meteen naar het hotel om even op te frissen, de Vegas sfeer in te duiken, of hun bedje op te zoeken. Maar dit was waarschijnlijk het enige moment dat we iedereen nog bij elkaar hadden, en dat was voor deze verrassing toch wel belangrijk!

We kregen namelijk een korte tour over de Strip, terwijl we naar het beroemde en beruchtte Las Vegas-sign reden voor een groepsfoto, en eerlijk is eerlijk…wat is die leuk geworden!

 Vegas Sign
Allemaal blije Onetimers, eindelijk in Vegas… hun stad!
Schermafdruk 2022 10 23 12.11.50 1024X576
Inchecken bij het Luxor

Luxor

Toen we allemaal weer veilig in de bus zaten, was het tijd om naar ons hotel te gaan. Het wereldberoemde Luxor! De piramide met die lichtstraal, weet je wel? Super gaaf als je die altijd in films ziet en opeens verblijf je er gewoon. Ik liep met volle teugen te genieten van al dat groots en moois!

Tijdens het inchecken hoefden ze alleen maar onze paspoorten te checken en konden we meteen naar ons kamers om de koffers te dumpen en beneden de sfeer alvast in ons op te nemen, want ook al was het al laat in de avond, de meeste Onetimers waren echt niet van plan om al meteen te gaan douchen en verstandig naar bed te gaan.

Schermafdruk 2022 10 23 12.12.32 1024X576
Onze badkamer in het luxor

Bijtanken

Inmiddels waren we al zo'n 24 uur wakker, als je die hazenslaapjes in het vliegtuig niet meetelt, en vonden mijn vriend en ik het toch een goed plan om even wat uurtjes slaap te pakken, aangezien we de volgende ochtend om 9.00 alweer paraat moesten staan voor de Scavenger Hunt die voor ons gepland stond en het nu 3.00 was.

Een magische douche en een bed dat nog nooit zo lekker heeft gelegen. Wat waren we hier aan toe. Ik gluurde nog even door de gordijnen en besefte me gelukzalig dat we er echt waren. Las Vegas, stad van de stoutste dromen. Wat zouden we hier allemaal gaan beleven? Lees het in mijn volgende blogs en beleef het in mijn vlogs!

Liefs Lady Diamond

on air