Pokeren

Leer pokeren als een pro met behulp van deze 5 apps!

Pokeren is onder veel Onetimers een populair tijdverdrijf. Het is zelfs lange tijd een flinke hype geweest onder veel Nederlanders, overal sprak men over het kaartspel en het kwam zelfs op de nationale televisie. Tegenwoordig is het wat rustiger rondom het spelletje. Toch is dit deels zoals het lijkt, want er wordt nog wel degelijk gespeeld.

Pokerstars wist afgelopen 22 maart nog het allergrootste online pokertoernooi, ooit gehouden op Stars, neer te zetten. Meer dan 93.000 spelers speelden mee en wisten met elkaar 18,6 miljoen dollar in de pot te krijgen. Opvallend detail: de Braziliaan 'AAAArthur' wist middels een 11 dollar satelliettoernooi de hoofdprijs op te eisen. Hij mocht bijna 1,2 miljoen dollar in ontvangst nemen. Voordat hij deze enorme winst op zijn naam mocht schrijven, was zijn grootste cash ooit een luttele 91 dollar.

Transpareng BG TG geplaatst in Casino Spellen door Frank Kruit
op 2 mei 2022
Pokeren

Dit is een jongensdroom en moet mensen geïnspireerd hebben ook het spelletje te willen leren spelen. Maar hoe begin je nu met pokeren? Naast dat je het van andere pokerspelers kunt leren, zijn er talloze apps waar je gratis, of tegen betaling, het spelletje kunt leren. Het is net als autorijden: je moet uren maken om het onder de knie te krijgen.

Wij hebben een aantal apps voor je op een rijtje gezet, waarvan wij denken dat het je kan helpen een echte pro te worden.

Learn Poker
Beginscherm Learn Poker

LEER POKEREN MET DEZE APPS!

Learn Poker

Deze app biedt een overzichtelijke en eenvoudige gids in het geval je Texas Hold'em onder de knie wilt krijgen. De app neemt je mee op tour en leert je de basis van het spelletje pokeren. De verschillende hoofdstukken behandelen aspecten als handwaardes, bluffen en tactieken. Wanneer je de basiskennis onder de knie hebt, kun je vanuit deze app doorklikken naar twee aanverwante apps, waar je voor het echte werk kunt gaan. Voor de offline variant (single player) word je doorverwezen naar Governor of Poker 2. Wil je online tegen andere spelers spelen, dan kun je Governor of Poker 3 te downloaden.

TOK Learn Poker App
TOK Learn Poker App

TOK Learn Poker App

Deze app is misschien niet de mooiste in zijn soort, daar moet je echt even doorheen zien te kijken. Belangrijk is dat je als beginner leert wat de basisregels zijn van het spel. Daarvoor kun je deelnemen aan verschillende modules waarin je quizvragen krijgt. Heb je een quiz afgerond dan krijg je dat te zien. Tevens kun je in de app een odds calculator vinden en kun je spelsimulaties bekijken.

De app is gratis, enkel de laatste module kun je inzien tegen een kleine betaling (€1,09)

Poker Fighter
Poker Fighter

Poker Fighter

Als je een complete newbie bent voor wat betreft het spel Texas Hold'em Poker, dan is Poker Fighter een uitkomst. De app leert je hoe je moet handelen in verschillende situaties. Daar waar andere apps veelal theorie verschaffen, vergaar je in deze app kennis door daadwerkelijk te spelen. Bovendien krijg je onmiddellijk feedback van professionele spelers.

How To Play Poker
How to play poker

How to play poker

Deze app gooit het weer over een hele andere boeg. Door deze app te downloaden krijg je toegang tot tientallen filmpjes. Het biedt beginnende maar ook ervaren spelers handvatten om het spel beter te begrijpen, maar ook verder te verbeteren. Van de basisprincipes van poker tot aan winnende strategieën: alles wordt behandeld in korte videofragmenten. De theorie die op een luchtige manier behandeld wordt is vooral gericht op live poker. Grappig detail: je kunt zelfs pokerchip trucs leren om tegenspelers mee te kunnen imponeren.

Tournament Poker Coach
Tournament Poker Coach

Tournament Poker Coach

Deze app is een beetje vergelijkbaar met Poker Fighter.  De app geeft je inzichten in jouw eigen spel door bij iedere move commentaar te geven. Door veel handen te spelen, leer je in steeds meer situaties de juiste beslissingen te maken. De app werkt met verschillende toernooivormen en limieten, en is geschikt voor zowel de beginnende speler als voor de gevorderde speler.

Deze apps kunnen er in ieder geval voor zorgen dat je enige kennis onder de knie krijgt. Belangrijk is om je verdere skills uit te breiden door gewoonweg vlieguren te maken met pokeren. Spelen, spelen en nog meer spelen. Totdat je op een gegeven moment zelfs op een punt komt waarbij je voor het echte werk wilt gaan.

Onetime heeft uiteraard ook gekeken naar de beste online pokerrooms van dit moment.

on air