Duurste Hotelkamers

Luxe hotelovernachtingen: wat zijn de duurste hotelkamers

Het is niet weggelegd voor de gewone mens: overnachten in een superdeluxe hotelkamer in één van de duurste hotels ter wereld. Over het algemeen zijn de normale kamers in hotels als Burj al Arab in Dubai of het Four Seasons in New York al zo ongeveer onbetaalbaar. Dankzij loyalty apps kunnen we gratis in hotels als het Wynn, Aria of het Belaggio overnachten en wanen ons dan al de koning te rijk.

Maar wat als het geld je wél over de plinten klotst en je van gekkigheid niet weet waar je het aan uit moeten geven? Dan boek je toch een suite in één van deze 12 hotels. De duurste suites kosten een (dikke) nieuwe auto, maar je moet er natuurlijk wat over hebben. Vergaap je even aan alle luxe die wij, tenzij we de jackpot winnen, waarschijnlijk nooit kunnen of willen betalen…

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 10 mei 2022
Duurste Hotelkamers

De duurste hotelkamers op rij:

Zie hieronder een lijst met de duurste hotelkamers en luxe hotelovernachtingen op rij.

12. Presidential Suite – Mandarin Oriental, New York – $39.200

Mandarin Oriental is een hotelketen met vijfsterrenhotels over de hele wereld. Zo staat er een hotel in Marrakech, Genève, Miami, Macau, allemaal plaatsen die je later op deze lijst nog tegenkomt. Maar het hotel in New York heeft van deze keten de duurste kamer, namelijk de Presidential Suite. Vanuit de kamer heb je een prachtig uitzicht over New York, Manhattan om precies te zijn. Naast de fameuze skyline kijk je ook uit over Central Park en de Hudson River.

De suite ligt op de 52e etage en beschikt over alle faciliteiten die in een luxe villa niet zouden misstaan. Naast een enorme slaapkamer, badkamer met oversized bad en een douche geschikt voor twee personen, vind je hier een keuken, eetkamer en studeerkamer. Wel het uitzicht, maar voor minder kosten? De goedkoopste suite boek je vanaf $2695 en de goedkoopste reguliere kamer komt op $745.

11. The Penthouse - Faena Hotel, Miami Beach – $40.000

Het penthouse van dit designhotel telt maar liefst 1347 vierkante meter en kan een groot gezin voorzien van slaapplek. Over twee etages zijn onder andere vijf ruime slaapkamers te vinden, allen voorzien van een kingsize bed en een eigen balkon. Vanuit het hele appartement kijk je uit over de Atlantische Oceaan. Het design van het penthouse is gedaan door filmregisseur Baz Luhrmann, onder andere bekend van Romeo + Juliet, Moulin Rouge en The Great Gatsby.

De stijl is erg Miami: goud, zandkleur, rood en dierenprintjes, die kom je hier meer tegen. Als je geluk hebt kun je het penthouse ook met butler boeken. Overigens is $40.000 een absolute bodemprijs, in de dure maanden ben je maar zo $50.000 per nacht kwijt. Goedkoper overnachten kan in dit hotel overigens ook, voor nog geen $300 kun je al overnachten in een normale kamer, met uitzicht op de baai (en dus niet op de oceaan).

10. Royal Suite - The Plaza, New York – $40.000

New York is een dure stad om naar toe te gaan, en een standaard hotelovernachting loopt hier al gauw in de honderden euro's. Maar ook een aantal van de duurste kamers ter wereld vinden we in de City that never sleeps. Gelegen aan Fifht Avenue, één van de meest bekende winkelstraten ooit, is deze suite het decor van Home Alone 2. The Plaza is een luxueuze hotelketen, het hotel in New York is voor de komende maanden al alle weekenden helemaal volgeboekt.

Geen wonder dat ze bijna een halve ton kunnen vragen voor een suite op de bovenste etage, waarvandaan je uitkijkt over Fifth. Je komt er met een privé-lift en de suite telt 400 vierkante meters. Hier vind je drie slaapkamers en drie badkamers, en alles is voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Uiteraard staat er 24 uur per dag een butler tot je beschikking, je weet tenslotte nooit wanneer je ergens zin in krijgt.

9. The Penthouse Suite - Hotel Cala Di Volpe, Sardinië – $41.000

Dichter bij huis vinden we het Hotel Cala di Volpe, op het Italiaanse eiland Sardinië. Het penthouse ligt op de bovenste verdiepingen van het hotel en kijkt uit over zee. Het appartement telt bijna 900 vierkante meter waar onder andere drie slaapkamers in gevestigd zijn. Deze zijn uiteraard voorzien van kingsize bedden.

Daarnaast heeft het penthouse een eigen rooftop zwembad en een jacuzzi, is er een eetkamer buiten om optimaal van het uitzicht te genieten tijdens het diner en vind je er een eigen wijnkelder en fitnessruimte. Uiteraard is alles uitgevoerd in de stijl die bij Sardinië past, met onder andere lokaal gedolven marmer. Overigens hoeft je verblijf in het hotel niet zo duur te zijn, voor ongeveer €130 boek je in het hoogseizoen al een gewone kamer.

8. The Grand Riad - The Royal Mansour, Marrakech – $44.000

Marrakech, een van de vier Koningssteden van Marokko, is een populaire bestemming voor een stedentrip. Dit hotel is veruit het meest luxueuze dat Marrakech, of Marokko, te bieden heeft. Het ligt midden in de stad, en is gebouwd als een medina (een binnenstad, gelegen tussen de stadsmuren). Het hotel bestaat uit 53 riads, privé huizen. Elke riad heeft een eigen zwembad en telt 1 tot 4 slaapkamers. De meest luxe en grote riad is The Grand Riad, gebouwd voor Koning Mohammed VI.

Het is een ware villa met 3 verdiepingen, 4 slaapkamers en 1800 vierkante meter privéruimte, in de meest stille hoek van het hotelcomplex. De villa is gebouwd in Marokkaanse, Moorse stijl. Naast een eigen zwembad en dakterras met uitzicht over de stad en het Atlas gebergte, telt de villa ook een eigen bioscoop, gym en hammam.

Per gast heeft het hotel 5 personeelsleden tot de beschikking staan, en privacy is het belangrijkste goed hier. Celebreties verblijven hier dus graag, maar het hotel houdt de lippen stijf op elkaar welke dat dan precies zijn! Overnachten in één van de andere riads, nog steeds luxe te noemen, doe je vanaf een dikke €1000 per nacht.

7. Ty Warner Penthouse - Four Seasons, New York – $50.000

We zijn nog niet klaar in The Big Apple, waar ook een hotel van de Four Seasons keten zit. Als je in een Four Seasons verblijft, weet je dat je luxe krijgt. Maar in New York doen ze daar nog een schepje bovenop met het Ty Werner Penthouse. Deze vind je op de 51 (en bovenste) verdieping van de wolkenkrabber en heeft een magnifiek uitzicht over Manhattan. De glazen balkons geven een panoramisch zicht over de stad die altijd wakker is.

Het penthouse is vernoemd naar de eigenaar van het Four Seasons New York: Ty Warner. Deze miljardair huurde de beste designers in en dat leidde tot een pracht en praal met onder andere een eigen spa en een Zen Room waar een waterval langs de groene granieten muur naar beneden ruist, voor een rustgevend geluid.

Bij de prijs zit een Guest Manager inbegrepen, die 24/7 tot je beschikking staat. Ook een Rolls Royce met chauffeur staat voor je klaar, net als een personal trainer. Goedkoper overnachten kan, maar onder de $1000 kom je hier niet binnen. Het hotel zit niet voor niets aan Billionaires Row.

6. The Penthouse Suite - Hötel Martinez, Cannes – $53.500

Er is nog een tweede hotel in Europa met een onbetaalbare suite: Hôtel Martinez in het decadente Cannes. Cannes is het toneel van het filmfestival van Frankrijk waar ieder zichzelf respecterende beroemdheid op afkomt. Dat je hiervoor geen filmster hoeft te zijn bewijzen Doutzen Kroes, de gezusters Jenner en vele andere influencers, modellen en celebrities. Niet gek dat in het stadje enkele dure hotels te vinden zijn. Zo ook het Hôtel Martinez, onderdeel van de Hyatt keten.

Voor een overnachting in een normale kamer kun je hier al terecht vanaf €200, maar de prijzen voor suites lopen al snel op, tot ruim boven een halve ton voor het Penthouse. Hiervoor krijg je 1000 vierkante meter op de bovenste etage, met een dakterras van 500 vierkante meters. Vanaf hier kijk je uit over zee, en je kunt hier ook dineren. Een jacuzzi ontbreekt natuurlijk ook niet.

De butlerservice is uiteraard aanwezig, niet voor niets dat bekende gasten hier graag verblijven. Vier slaapkamers, een zitkamer, eetkamer én werkkamer bieden voldoende ruimte en privacy voor iedereen die het zich kan permitteren om hier te overnachten. Daarvoor krijg je trouwens wel nog kunst aan de muur, onder andere van Picasso. De inrichting is verder stijlvol en classy, in jaren '30 Art Deco stijl, passend bij Cannes.

5. Hilltop Villa - Laucula Island, Fiji – $64.000

Niet de Malediven, Mauritius of een ander tropisch eiland met witte zandstranden. Nee, op Fiji vinden we het enige hotel dat in deze top 12 thuishoort. Of hotel, beter gezegd resort op een privé-eiland, horende bij de Fiji-eilanden. Privacy ten top dus!

De Hilltop Villa staat, de naam laat het al raden, bovenop de hoogste punt van het eiland. Het uitzicht is dan ook fenomenaal. Maar het geeft ook ruimte voor de mooiste feature van de villa: een infinitypool met verschillende hoogtes, met elkaar verbonden door watervallen. Meer idyllisch dan dat wordt het niet hoor. Voor $64.000 verblijf je één nacht in de villa, die uit 3 gebouwen bestaat. Bij de prijs zijn een privéchauffeur, jet ski, boot, chefkok en kinderoppas inbegrepen. Oftewel, alles voor een zorgeloze vakantie.

Zoals het wel meer is met privé-eilanden: je kunt hier niet zomaar een villa boeken. In het totaal staan er 25 villa's op het eiland, die in bezit zijn van Dietrich Mateschitz, de CEO van Red Bull. Maar als hij je goedkeurt, dan behoor je tot het elitegroepje dat hier mag verblijven. Jammer genoeg zullen wij waarschijnlijk nooit tot dat groepje behoren…

4. The Mark Penthouse - The Mark Hotel, New York – $75.000

De duurste suite, of beter gezegd Penthouse, van New York vinden we in The Mark Hotel. Het is sinds kort weer te boeken, nadat het 16 maanden lang gehuurd werd door een familie. Het is voor hen te hopen dat ze een vriendenprijsje kregen, want $75.000 per nacht betekent 2,25 miljoen dollar per maand, oftewel 27 miljoen per jaar. Daar kopen de meesten een heel dik huis van inderdaad! Het hotel is met 141 niet heel groot, vooral niet voor New York begrippen.

Het Penthouse ligt op de 15e verdieping, niet zo heel hoog maar heeft desondanks een prachtig uitzicht over New York, waaronder Central Park, dat op een steenworp afstand ligt. Voor de prijs van $75.000 per nacht krijg je 1000 vierkante meter, 5 slaapkamers, 6 badkamers, een eigen dakterras, een bibliotheek annex werkkamer en een eetkamer voor 12 gasten.

De woonkamer is zo groot dat je deze met gemak omtovert in een balzaal voor de beste feestjes. Inbegrepen zijn een auto met chauffeur (12 uur per dag, ze werken onder andere met McLaren), een rondje op hun zeilboot langs de haven van New York, een butler die 24/7 tot de beschikking staat, transfer van en naar de luchthaven met auto of helicopter en snacks op de kamer gemaakt door een chefkok. Wil je sowieso eens in The Mark overnachten, dan mag je je portemonnee trekken. Voor minder dan $665 kom je hier niet binnen.

3. The Royal Penthouse - Hotel President Wilson, Genève – $80.000

Hotel President Wilson is onderdeel van de Marriott-keten, bestaande uit hotels in diverse prijsklassen. In Genève, Zwitserland vinden we deze parel aan de oever van het Meer van Genève. Het penthouse ligt op de 7e en bovenste etage en kijkt uit over dit meer. Daarnaast heb je een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc, de hoogste berg in Europa. Het Penthouse beslaat 1680 vierkante meters en het panoramische uitzicht komt dankzij de volledig glazen wand.

Voor $80.000 per nacht krijg je de beschikking over 12 slaapkamers en evenveel badkamers, uitgevoerd in marmer. Apparatuur is, in het gehele hotel overigens, van Bang & Olufsen, de producten in de badkamer komen van modehuis Hermès en de Spa komt van La Mer (bekend van de dure en luxe crèmes etc).

Vanuit de jacuzzi, die uiteraard aanwezig is, kijk je uit over het meer. In één van de vele kamers staat een biljarttafel, je vindt in het penthouse ook een piano én een telescoop om de sterren te bewonderen. Op mooie dagen geniet je van het balkon dat het hele penthouse omringt. Verder hoef je niet bang te zijn, in dit penthouse ben je altijd veilig, al was het maar omdat het glas allemaal kogelwerend is. Goedkoop is het hotel trouwens sowieso niet, tel minimaal €700 voor een ‘eenvoudige' kamer, wel voorzien van alle luxe.

2. Villa De Stephen - The 13, Macau – $100.000

We hebben een gedeelde eerste plaats. Met een ton per nacht staat Villa de Stephen van hotel The 13 in het opkomende Macau met stip op nummer 1. Hiervoor krijg je dan wel een enorme villa van maar liefst 2800 vierkante meter tot je beschikking. De stijl is barok, denk engelen op het plafond geschilderd, rood, goud en veel overdaad. Je moet er van houden… Het hotel opende haar deuren afgelopen jaar, telt 199 kamers die gemiddeld $7 miljoen kostten om te bouwen waardoor de bouw van het hotel een maar liefst $1,6 miljard kostte om het te bouwen.

Geen wonder dat een overnachting in de meest luxueuze villa van het resort maar liefst $100.000 moet kosten. Overigens overnacht je al in The 13 vanaf een dikke $400, dus dat valt dan relatief gezien nog mee. Het personeel heeft allemaal een speciale opleiding gehad om het de gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken. De butler die 24/7 tot de dienst van de gasten in Villa de Stephen staat, heeft in Engeland gestudeerd. Ook heb je de beschikking over een Rolls Royce Phantom, één van de hele vloot. Deze vloot, bestaande uit rood met gouden Rollses, is de grootste ter wereld. Jammer genoeg gaat het op dit moment niet zo goed met het hotel, dus misschien dalen de prijzen nog wel en wordt dit voor de gewone mens ook meer bereikbaar!

1. The Empathy Suite - The Palms, Las Vegas – $100.000

De andere nummer één, een hotel met een suite die een ton per nacht moet kosten, staat in onze favoriete (gok)stad Las Vegas! Je zou misschien het Belaggio, Venetian, Wynn of een ander resort aan de Strip verwachten, of het protserige Trump Hotel, maar de duurste hotelkamer ter wereld vinden we in The Palms. Het hotel is recent gerenoveerd, wat ongeveer een miljard kostte. Daarvoor werd ook de day- en nightclub KAOS geopend, wat voor ons persoonlijk een domper was afgelopen september. Maar we zagen ook wel dat de kamers met infinity pool die uitkeken op het zwembad, het beter bekeken hadden.

Maar in The Palms is dus een nieuwe suite geopend. Beter gezegd, meerdere suites. De Kingpin Suite heeft een eigen bowlingbaan en kost $15.000 per nacht, The Hardwood Suite heeft een eigen basketballveld en kost $20.000 per nacht. Er is een suite met een eigen bioscoop, er zijn kamers met een eigen pokertafel. Maar The Empathy Suite spant de kroon. Deze is zo'n 3000 vierkante meter groot en is ontworpen door Damien Hirst, een Britse kunstenaar bekend van een schedel bedekt met diamanten. Zijn handtekening zie je in elk detail van de kamer, die twee verdiepingen telt en modern is ingericht. Buiten is een infinity pool die letterlijk meters ‘zweeft'.

The Palms ligt dicht genoeg bij de Strip om het uitzicht spectaculair te laten zijn, ook vanaf de bar met maar liefst 13 plaatsen eraan. Kunst mag zeker niet ontbreken, met als masterpiece twee haaien in formaldehyde. Bij het ton dat je betaalt zit een 24/7 butlerservice inbegrepen, een auto met chauffeur en $10.000 speelgeld per dag. Spendeer je een miljoen of meer, dan mag je gratis in The Empathy Suite overnachten.

Gelukkig is The Palms ook betaalbaar voor de gewone mens. Voor ongeveer $60 boek je hier al een (vernieuwde) kamer met kingsize bed en een badkamer die geïnspireerd is door een spa.

Dromen mag!

We mogen natuurlijk blijven dromen van een overnachting in één van deze (vrijwel) onbetaalbare hotelkamers. Je moet tenslotte altijd wat te dromen overhouden. Maar we beseffen ook dat dit voor de meesten van ons altijd bij dromen zal blijven. Zoals we al zagen, is het gelukkig wel mogelijk om heel dichtbij deze suites en penthouses te komen, namelijk door een gewone kamer in één van de genoemde hotels te boeken. Sommigen zijn nog steeds erg duur, maar er zijn ook betaalbare alternatieven. En wie weet, als je het netjes vraagt, mag je misschien wel een blik werpen in één van deze over-the-top kamers. Mocht je dat nu lukken, dan horen we graag van je hoe dat geweest is!

on air