Supercar 2932191 960 720

Miljonair door de Bitcoin - ingestapt in 2013

Het is 2013 en ik besluit Bitcoins te kopen. Niet een beetje… Nee, al mijn spaargeld stop ik in de Bitcoins! Ik wil miljonair door de Bitcoin worden. Wat Bitcoins zijn en wat je ermee kunt? Mij niet bekend. Wat mij wel bekend is, is dat er behoorlijke rendementen in korte tijd zijn gerealiseerd. Van centen tot euro's en van euro's tot honderden euro's. De koers is omhoog gespoten. Veel mensen spreken erover, media schrijft erover, maar nog maar weinig mensen durven erin te stappen.

Sterker nog: ik ken niemand om mij heen die Bitcoins heeft. Hoe anders is dit trouwens op het moment van schrijven… Naast Bitcoins zijn er inmiddels ook nog andere Cryptocurrencies te koop. Ethereum (ETH), Ripple (XRP), LiteCoin (LTC), NEM (XEM), Bitcoin Cash (BCH), Steem (STEEM), Monero (XRM) zijn hier zomaar wat voorbeelden van.

Onetime Las Vegas Fill geplaatst in Crypto door Hillichance
op 9 mei 2022
Supercar 2932191 960 720
Bitcoin Worldwide
Miljonair door de Bitcoin?

2013- ik stap vol in de Bitcoins

We gaan dus terug naar november 2013. De koers van Bitcoin staat rond de 700 euro. Met mijn 40.000 euro spaargeld koop ik Bitcoins. Het doel moge duidelijk zijn: miljonair door de Bitcoin worden! Van het spaargeld koop ik bijna 60 Bitcoins. Ik bewaar de code van m'n wallet en secret-code offline en besluit er de komende tijd niet meer naar om te kijken.

Vanuit de bekende beleggingsstrategie ”de dood of de gladiolen”, hoop ik op succes.

Voor hetzelfde geld zakt de Bitcoin volledig door het ijs en ben ik het spaargeld waar ik 10 jaar lang “zuinig” voor leefde in één klap kwijt. Aan de andere kant hou ik mij vast aan de gedachte dat de koers ook door het dak zou kunnen gaan en ik miljonair door de Bitcoin zou kunnen worden…

Money 1015277 960 720
Al mijn spaargeld in de Bitcoins

Begin van 2017 – Still going strong with Bitcoin

Vanaf de aankoop tot aan 2017 ben ik niet heel erg veel met de Bitcoin bezig geweest. Natuurlijk check ik af en toe de koers om te kijken of mijn spaargeld er nog wel is. De koers stijgt netjes en ik lijk een succesvolle investering te hebben gedaan. Zou ik al moeten verkopen en weer netjes 0,05% rente bij de bank moeten gaan trekken?

Of zet ik door en ga ik nog steeds voor het worden van miljonair door de Bitcoin? Als ik het met mensen bespreek, verklaren ze mij voor gek. Ze geloven niet in de koerssprongen die sommige Bitcoin-fans voorspellen. Toch lijkt de koers zich weinig aan te trekken van sceptici.

Las Vegas 209938 960 720
Uitzicht uit m'n suite!

Eind van 2017 – Miljonair door de Bitcoin?

En dan opeens gebeurt datgene waar ik op hoopte. De koers explodeert! Vooral in november en december 2017 gaat het Bitcoin dak eraf! Wat een gekte en wat een koerssprongen. Ik reken mee en besef me dat ik serieus knetterrijk aan het worden ben.

Tientallen procenten erbij op sommige dagen, het is ongekend. In december besluit ik een wallet aan te maken en m'n Bitcoins en daadwerkelijke waarde ervan te gaan bekijken. Ik schrik me kapot; ik ben daadwerkelijk miljonair door de Bitcoin geworden! De bijna 60 Bitcoins vertegenwoordigen een waarde van ruim 1 miljoen euro…!

Living the dream

Financiële onafhankelijkheid en daadwerkelijk miljonair door de Bitcoin. Je leest de succesverhalen op internet, ze komen voorbij op Facebook en op TV hoor je ook weleens over die lucky Bitcoin investeerder van het eerste uur.

Nu gaat het over mij en besluit ik de Bitcoins te verzilveren in ruil voor harde euro's. Ik rij in mijn Ferrari over de Las Vegas Strip en strooi met geld. Als een echte whale ga ik vier keer per jaar naar de Bellagio en word ik opgehaald in Limousine vanaf McCarran Airport als welkome highroller. Wat een leven en en wat een luxe.

Alarm Clock 2116007 960 720
Weg droom, hallo realiteit!

En toen werd ik wakker...

Helaas maakt de wekker mij hardhandig wakker uit een fantastische droom. PIEPPIEPPIEPPIEP. Verdwaast kijk ik uit m'n ogen en helaas lig ik niet in mijn gigantische kingsize bed in de Bellagio suite met uitzicht op de Bellagio Fonteinen. Het is 6:45u in Breda, ik hoor kinderen roepen die aangekleed moeten worden en ik zie wat gemiste appjes op m'n telefoon. Snel log ik in op m'n Bittrex-account.

M'n droom wordt ruw aan diggelen geknikkerd als ik de 0,0096 Bitcoin zie shinen in m'n portefeuille. Geen dik miljoen, maar een kleine 200 dollar is de waarde van m'n in 2013 gekochte 0,01 Bitcoin. Niks geen Vegas, niks geen miljonair. Gewoon opschieten, kinderen aankleden en eten geven, haasten en snel naar het werk om m'n boterhammen te verdienen en hypotheek einde maand weer bij elkaar gesprokkeld te hebben.

Blijven dromen

Gelukkig heb ik een mooi gezin en een fantastische baan en blijft m'n droom om ooit financieel onafhankelijk te zijn gewoon bestaan! Voor alle Bitcoin-beleggers: veel succes en rendement toegewenst, maar wees op je hoede en zorg ervoor dat een eventuele crash van de koers je niet in de problemen brengt!

on air