Ode Aan Yolanda

Ode aan Yolanda

Voetbal, wielrennen en tennis. Niet zomaar voetbal, wielrennen en tennis, maar het Europees Kampioenschap, De Tour de France en Wimbledon. Dan heb ik ook nog een moeder die de prachtige leeftijd van 85 jaar gaat bereiken dit weekend inclusief een klein feestje. Een teamuitje ter afsluiting van het sportseizoen inclusief een avondje biertjes drinken en een caravan met twee lekke banden. En ja, dan vergeet je wel eens wat.

Procent Transparant geplaatst in Sport door Procent
op 4 juli 2024
Ode Aan Yolanda

Bedankt Facebook

Gelukkig is daar dan de sociale media. Die herinnert je er keurig aan dat je weer eens een verjaardag gemist hebt. Een verjaardag die ook nog eens wat op had kunnen leveren. Een stapel ingezegende krasloten om precies te zijn. Had ik dat maar eerder geweten. Dan had ik niet de hele middag naar kale Franse bergen gekeken waar lichtgewicht topsporters op lichtgewicht topfietsen op- en af reden, niet naar het service-volley spel gekeken van in smetteloos wit geklede toptennissers op het heilige gras en niet in mijn fluorescerende oranje shirtje op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens de wederopstanding van onze nationale elf.

Cursusje Fotosjop

Cursusje Fotosjop

Nee, dan had ik wel in stilte achter mijn bureautje gezeten. Druk bezig met creatieve invallen om de winnaar te worden van die stapel potentiële pure winst. Dan had ik een spoedcursusje fotosjop gedaan en de tronie van de jarige geplakt op het lijf van de bondscoach. Nummer 231 van zijn bucketlist. Hem in zijn feestpak laten plaatsnemen op de stoel van de umpire tussen al die smetteloos wit geklede tennissers.  Nummer 145. Hem aan tafel laten plaatsnemen van de Avondetappe. Nummer 101. Als klap op de vuurpijl had ik hem in een kort filmpje Rob Kemps laten vervangen als aanjager van het, inmiddels wereldberoemde, links-rechts legioen. Nummer 3.

Hulde Hulde

“Achteraf is het mooi wonen” is een bekende uitdrukking. Dat klopt. Lekker makkelijk om nu iets leuks te verzinnen en daar een beetje interessant mee te doen, maar dat had ik op de dag zelf moeten doen. Toen heb ik verzaakt omdat er een heleboel andere “belangrijke” dingen prioriteit hadden.

Yolanda niet. Die is aan de slag gegaan. Die heeft alles uit haar handen laten vallen, behalve de accordeon, en een persoonlijke ode aan de jarige gebracht. Helemaal terecht dat de stapel winstpakkers haar gegund is. Bij deze, gefeliciteerd!!!

on air