De Industrieele Groote Club

Onetime aanwezig bij het Annual Gaming Industry Event 2019

Al 15 jaar lang organiseert praktijkgroep Kalff Katz & Franssen het Annual Gaming Industry Event. Onetime was er tijdens de 2019-editie bij aanwezig. Het event werd georganiseerd in de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. Deze bijzondere locatie is jaarlijks goed voor 200 events en heeft als doel: ”het sociale verkeer tussen gelijkgestemden te stimuleren en zakelijke en maatschappelijke interesses bij elkaar te brengen'.

Deze editie was populairder dan ooit met maar liefst 178 deelnemers. Onder de deelnemers verschillende vertegenwoordigers uit de kansspelsector, VAN Kansspelen brancheorganisatie, de Nederlandse Kansspelautoriteit & (online) markttoetreders.

De eerste uren van het event waren ingeruimd om te kunnen spreken met branchegenoten in een uiterst informele setting.

Oprichter en hoofd van de praktijkgroep Gaming, Justin Franssen opende vervolgens de avond en sprak kort over deze bijzondere dag. Hij verwelkomde alle gastsprekers en haalde iemand uit het publiek om even te kunnen voelen aan de 3000 pagina's tellende wetgeving rondom online kansspelen, leuk!. Daarna was het woord aan Jamie Nettleton  (Partner bij Addidons Lawyers en President van de IMGL) om alle aanwezigen te verwelkomen.

Transpareng BG TG geplaatst in Online casino door Frank Kruit
op 7 februari 2023
De Industrieele Groote Club

Voor deze bijeenkomst waren gastsprekers Juan Espinosa Garcia (Directeur Spaanse Kansspelautoriteit) en René Jansen (Bestuursvoorzitter Nederlandse Kansspelautoriteit) uitgenodigd. Juan Espinosa Garcia ging in zijn speech in op de situatie rondom online kansspelen in Spanje. Vanaf het moment dat de wet (2012) werd aangenomen tot aan de situatie in 2019.

Hij vertelde o.a. over de kanalisering van legaal online gokken en over kansspelbelasting. De nieuwe bestuursvoorzitter van de Nederlandse Kansspelautoriteit René Jansen sprak over de toekomst van het Nederlandse kansspelbeleid voor online kansspelen. De kerntaken van de Nederlandse Kansspelautoriteit kwamen in zijn speech naar voren. Duidelijk werd dat het nu toch echt tijd werd om door te kunnen pakken en dat er nog een hoop moet gebeuren.

Nu maar hopen dat we in de editie van 2020 terug kunnen kijken op een goed 2019, misschien wel hét jaar waarbij online kansspelen gelegaliseerd werden.

on air