Geld

Hoe kan je het beste online geld verdienen? [12 tips]

Er zijn enorm veel mensen die het geluk op het internet proberen te vinden door online geld te verdienen. Er zijn enorm veel succes verhalen te vinden op het internet van mensen die bakken met geld verdienen op het internet. Maar dit zal in eerste instantie misschien niet jouw uitgangspunt zijn.

Transpareng BG TG geplaatst in Over knaken door Frank Kruit
op 10 mei 2022
Geld

Online geld verdienen: dit zijn de manieren!

Jij komt hier om te bekijken wat überhaupt de mogelijkheden zijn om online geld te verdienen op het internet. Want hoe mooi zou het zijn dat jij vanuit jouw luie stoel wat centen kan bijverdienen. Zou het te mooi om waar te zijn, of is het echt realistisch? Wij hebben het voor jou uitgezocht en hebben een heleboel manieren uitgelicht, waarvan wij denken dat het zeker goed te doen is om daarbij online centen bij te verdienen. Of mooier zelfs, er jouw hoofdverdienste van te gaan maken!

Advertenties Op Je Website
Advertenties op je website

Online een zakcentje verdienen met Google Adsense

Google adsense is één manier om geld te verdienen, zonder dat het al te veel moeite gaat kosten. Het enige wat jij nodig hebt is een website met veel bezoekers. Een minimum aantal van 100 is wel vereist om er überhaupt aan te kunnen verdienen. Maar hoe verdien je dan geld met jouw website?

Website aanmelden bij google

Kort uitgelegd kun je jouw website aanmelden bij google adsense, waarna je een goedkeuring van google moet krijgen of jouw site goedgekeurd wordt. Voorwaarden van goedkeuring zijn vaak dat er genoeg inhoud op de website staat en dat je de regelgeving van google niet overtreed.

Goedkeuring google

Jij kunt als website eigenaar na goedkeuring van google, advertenties laten draaien op bepaalde gedeeltes van jouw website. Deze advertenties worden door google uitgekozen aan de hand van de inhoud van jouw website. Gaat jouw website bv over bloemen, dan zal google daar advertenties aan koppelen die gaan over bloemen. Wel is het van belang dat je eventuele concurrenten blokt.

Advertenties laten draaien op jouw website

Je kunt bij google adsense op verschillende manieren online geld verdienen. Aan de ene kant zul je op basis van het aantal getoonde advertenties geld kunnen verdienen. Dit wordt ook wel CPM genoemd. Deze afkorting staat voor Cost per 1000 impressions, oftewel de kosten voor de adverteerder die jij als website eigenaar vergoed krijgt per 1000 weergaven op jouw website.

En aan de andere kant kun jij betaalt krijgen per klik. Een klik bedoelen we diegene die op een advertentie klikt op jouw website. Deze vorm van adverteren wordt ook wel CPC genoemd. Deze afkorting staat voor Cost per Click. Jij krijgt als website eigenaar een vergoeding voor een klik vanaf jouw website naar de adverteerder. Je kunt per klik tot enkele euro's verdienen.

Deze verdiensten worden bepaald door een veilingsysteem waarbij adverteerders tegen elkaar opbieden voor een bepaalde positie in google voor het vertonen van advertenties. Jij als website eigenaar hebt daar niets over te zeggen.

Tip: Klik niet op jouw website op advertenties, aangezien google je daarvoor kan blokkeren. Wat op zich wel logisch is, aangezien je anders wel heel makkelijk geld kunt verdienen.

Marktplaats E1550767220343
Marktplaats

Geld verdienen met jouw website door affiliate te worden

We blijven even bij het verdienen van geld d.m.v. een website. Want naast dat je advertenties kan laten vertonen op jouw website, is het tevens mogelijk affiliate te worden.

Wat betekent affiliate?

Affiliate is een manier om online geld te verdienen met jouw website, door bezoekers door te sturen naar een andere website. Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als bij google adsense. Het verschil zit hem in de transparantie. Bij affiliate marketing weet je van te voren wat je zou kunnen verdienen, wanneer je een potentiele klant doorstuurt, terwijl je dit bij adsence niet weet.

En dan is er nog de wijze waarop je geld kunt verdienen met deze vorm van internetmarketing. Bij affiliate marketing kun je op verschillende manieren geld verdienen. Dit kun je van te voren bekijken bij de adverteerder die het materiaal verstrekt (banners etc.).

Marktplaats Betaalverzoek Betaald
Betaalverzoek Marktplaats

Geld verdienen met Marktplaats

Met meer dan een miljoen bezoekers per dag is marktplaats een ontzettend interessant medium om wat extra centen te verdienen. Gewoon online vanuit jouw luie stoel.

Hoe begin je op marktplaats geld te verdienen?

Allereerst is het van belang een account te hebben waarna je aan de slag kunt gaan. Als geregistreerde klant van markplaats heb je de mogelijkheid om gratis advertenties aan te maken. Deze dien je zo correct en met de juiste zoekwoorden samen te stellen, waarbij je een prijs aangeeft, welke nader overeen te komen is. Zo komt jouw advertentie bij elke prijs naar boven.

Wat ga je verkopen

Jij hebt thuis vast nog wat oude spullen liggen, of kent iemand die voornemens is naar de stort te rijden. Jij wilt dat natuurlijk voorkomen en zorgt dat jij die spullen in het bezit krijgt. Vervolgens schiet je er een paar goede foto's van, samen met een duidelijke en correcte omschrijving. En met een druk op enter, staat jouw advertentie online en kun je mogelijk wat centen verdienen.

Mocht je wat handiger zijn in het opkopen van spullen die je voor een mooie prijs koopt, is dit ook een mogelijke optie. Het opkopen doorverkopen van spullen kan daarmee een lucratieve business zijn. Dit zou je eventueel kunnen aanbieden via een betaalde advertentie, zodat je nog meer bezoekers krijgt.

Marktplaats voor bedrijven

Mocht jij een bedrijf hebben en je wilt wat meer exposure  voor jouw dienst of product, dan leent markplaats zich daar uitstekend voor. Indirect kan het toch maar zo zijn dat je via het online medium markplaats wat extra's kunt verkopen. Je dient er wel rekening mee te houden dat marktplaats geld vraagt voor een doorverwijzing naar jouw website.

Online Geld Verdienen Met Vloggen

Geld verdienen als blogger

Bloggen is helemaal van deze tijd. En dat is niet voor niets, aangezien er een handjevol bloggers zijn die er behoorlijk aan kunnen verdienen. Sterker nog; er een behoorlijk maandloon uit kunnen onttrekken. Bloggen is eigenlijk niets minder dan het schrijven van een tekst over een bepaalt onderwerp waar jij veel over weet. Zo zijn er aardig wat modebloggers of foodbloggers die veel weten van dit onderwerp.

Hoe kun je dan geld verdienen met bloggen?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met bloggen. Zo kun je aan de ene kant geld verdienen met bloggen door er de welbekende adsense advertenties op te zetten, of door jezelf als affiliate aan te bieden, om vervolgens mensen door te verwijzen. Zie ook bovenstaande informatie over deze manieren van online geld verdienen!

Advertorials schrijven voor bedrijven

Wat wellicht interessant is voor jouw blog is zogenaamde advertorials ( die je kunt schrijven voor bedrijven. Bedrijven (adverteerders) kunnen via blogmij advertorials kopen die jij als blogger kan aanbieden. Als blogger bepaal jij de prijs voor een advertorial die jij vervolgens op jouw blog al publiceren. De adverteerder zal vervolgens kijken of jouw blof aansluit bij het product of de dienst en heel belangrijk; of er voldoende traffic is naar de desbetreffende blog. Als blogger zal je toch wel minimaal een aantal duizenden bezoekers per dag moeten hebben, alvorens het de interesse van een adverteerder zal wekken!

Verdienen als vlogger

Enzo Knol is de vlogger op dit moment. Hij kan zichzelf rijk rekenen door enkel iedere dag een fragment uit zijn dagelijkse bezigheden op te nemen. Dit is misschien wel heel kort door de bocht, want het kost de nodige tijd en energie en waarschijnlijk staat er een grote druk op hem. Krijg het maar voor elkaar iedere dag jouw kijkers (abonnees) te blijven boeien met jouw verhaal!

Dat het verdienstelijk is heeft Enzo Knol wel bewezen. Maar hoe verdient hij daar dan geld aan? Eigenlijk is het niets minder dan het inschakelen van advertenties. Google die Youtube in zijn bezit heeft, koppelt daar vervolgens bepaalde advertenties aan die relevant zijn voor een bepaalde doelgroep. Je zult een behoorlijke fanbase moeten hebben, om hier vervolgens goed van rond te kunnen komen.

Evenals het bloggen, kun je je als vlogger ook aanmelden bij blogmij, waar je dan vervolgens een bepaalde prijs kunt vragen voor een video advertorial.

Boek Bestellen
Boek bestellen

Geld verdienen met een E-book

Een E-book is eigenlijk een digitaal boek waarin je jouw expertise laat zien. Je kunt hiermee geld verdienen door een solide E-book te schrijven waarbij je op een bepaalt vakgebied uitblinkt en andere mensen een steuntje in de rug wil aanbieden.

Wat heb je voor een E-book nodig?

Naast de kennis van het onderwerp, heb je ook kennis nodig op het gebied van schrijven, lay-out etc. Dit kun je eigen handen houden, maar het is vaak nog beter dit uit te besteden. Je wilt namelijk geen flater slaan met jouw E-book, waar je de nodige energie in hebt gestoken.

Klaar met jouw E-book en dan?

Je zult jouw E-book ergens moeten zien te verkopen. De makkelijkste weg is via een speciaal daarvoor geschreven website. Ben jij bijvoorbeeld een expert in tuinieren en heb je daar al een heleboel artikelen over geschreven, dan biedt dit een ingang om in deze artikelen een verwijzing naar dit E-book te creëren. Je schrijft er bij waarom mensen dit E-book moeten lezen en wat ze daar voor terug krijgen.

Vaak zie je dat schrijvers er voor kiezen om allereerst een sneak-preview aan te bieden, nadat je jouw e-mailadres hebt achtergelaten. Zo kun je bepalen of het het waard is, daar een betaalde versie van aan te schaffen.

Vegas Slots
By en:User:Pcb21 [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Geld verdienen met het spelen in een online casino

Uiteraard biedt deze optie geen garantie, maar het is het proberen waard, wanneer jij geld hebt, dat je kunt missen. Er zijn tal van online casino's te vinden, waar jij een gokje kunt wagen. Op het moment van schrijven is het in Nederland nog niet legaal, maar die tijd komt er wel.

Je kunt gebruik maken van de hit & run methode, wat betekent dat je op het moment van winst, direct stopt en verder gaat. Je kiest een nieuwe online slot uit, of speelt verder op de roulette. Als je voor een online videoslot kiest, dan kun je vaak in de specificaties zien wat het uitbetalingspercentage is. Kies er ene uit die een hoog RTP (return tot player) geeft, om de beste kansen te creëren voor jezelf. Nog beter is het om spellen te spelen als roulette en blackjack, welke maar een klein huisvoordeel hebben.

Tip: Speel met mate en zet niet al jouw geld in.

The Gallant

Design
Kaboompics // Karolina

Ontwerpen voor geld

Ben jij goed in het creëren van logo's visitekaartjes, huisstijlen of het bedenken van namen? Dan kun je overwegen om je aan te melden als ontwerper.

Je kunt namelijk op een hele mooie en leuke manier geld verdienen als jij handig bent met photoshop en daarbij creatief bent. Er bestaat namelijk een website waar mensen een wedstrijd uitschrijven.

Deze wedstrijd wordt uitgeschreven door een ondernemer of particulier en daarbij is de vraag om een ontwerp aan te leveren die voldoet aan alle eisen die diegene stelt aan het logo of huisstijl.

Hoe verdien je geld met jouw ontwerp?

De ondernemer die de wedstrijd heeft uitgeschreven ontvangt vervolgens een x-aantal ontwerpen van verschillende ontwerpers, waarbij de opgegeven prijs als het ware als leidraad kan dienen, voor het aantal ontwerpen. Hoe hoger het prijsgeld, des te meer logo's er worden verzonden.

Als ontwerper kun je tussendoor vragen stellen over het aangeleverde ontwerp, zodat jij als ontwerper jouw ontwerp kan aanpassen. Mocht jij uiteindelijk het beste logo hebben verzonden, kun je kans maken op het prijzengeld. Vaak wordt er enkel een prijs toegewezen aan het nr. 1 ontwerp, maar sommige bedrijven kiezen er voor, meer prijzen weg te geven, zodat er de kans bestaat ook meer ontwerpen toegezonden te krijgen.

Ben je er wel van bewust dat je flink je best moet doen, aangezien er duizenden ontwerpers actief zijn. Veelal zul je daarom niet in de prijzen vallen en biedt het geen garantie voor een vast inkomen. Mocht je echt een ster zijn en een goede status hebben, dan verandert dit de zaak.

Beleggen
Beleggen

Beleggen

Ben je een beetje thuis in de wereld van het beleggen, dan kun je op deze manier aardig wat centen bijverdienen. Ook kan je dit uitbesteden aan iemand die daarin een expert is. Dat kost natuurlijk wel extra geld, dan wanneer je het helemaal zelf doet.

Er zijn verschillende manieren om te beleggen via een broker of een bank. Zo kun je o.a. beleggen in:

  • Aandelen; nadat je een heleboel informatie hebt ingezameld over een bedrijf, is daar de optie een aandeel van te nemen. Hiermee wordt je voor een klein stukje eigenaar van het bedrijf. En investeer je in een heleboel aandelen, krijg je zelfs een stukje zeggenschap. Een aandeel kan stijgen en dalen. Het is de vraag wanneer je er goed aan doet het te verkopen. Kennis is macht is daarbij van toepassing
  • Obligaties; hiermee leen je als het ware geld uit aan een bedrijf of aan de overheid. Deze betalen jou een vaste rente. Vaak sluit je een obligatie af voor een aantal jaren en wordt dit gezien als een defensieve belegging (weinig risico)

Laat je goed inlichten voordat je aan het beleggen slaat. Het kan heel lucratief zijn, maar het kan zomaar in de papieren lopen op het moment dat je niet weet waar je mee bezig bent.

Cryptovaluta

Op dit moment is cryptovaluta best wel hot topic. Ook daar kun je geld verdienen door in te spelen op zowel koersstijgingen als koersdalingen. Je hoeft geen expert te zijn om hiermee te starten. In Nederland kun je bij een aantal brokers terecht en aanmelden is eenvoudig. 

Geld verdienen met het verzinnen van ideeën voor bedrijven of andere instanties

Ja, het kan echt, mits je voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de deelnemers van dit soort projecten. Deze manier van geld verdienen wordt aangeboden door bedrijven die werk uitbesteden aan een groep mensen op het internet (crowdsourcing).

Deze mensen doen niets anders dan het meedenken over oplossingen die er voor zorgen dat bedrijven weer verder kunnen werken aan een project. Of beter nog; het verzinnen van hele nieuwe ideeën, waardoor er kansen worden gecreëerd voor andere die daar het kapitaal voor hebben, om deze ideeën vervolgens uit te kunnen voeren.

Je kunt hiermee honderden tot zelfs duizenden euro's mee verdienen. Dat kan daarmee aardig oplopen!

Geefunding Crowdfunding
By Bizking2u (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Geld verdienen met crowdfunding

Crowdfunden is een manier om online geld te verdienen. Het houdt eigenlijk in dat je een investering doet in een bepaald bedrijf. Je leent het bedrijf een beetje geld, waarvoor je een vooraf gesproken rente ontvangt.

Risico's van crowdfunding

Wanneer je overstapt op crowdfunden moet je je altijd goed inlezen in het bedrijf. Wat willen ze bereiken, hun visie en de kans van slagen. Vaak wordt de rent die ze afgeven hoger naarmate er meer risico aan verbonden zit. Hoe hoger de rente, hoe speculatiever. Hoe lager de rente, hoe defensiever jij handelt en hoe minder risico jij loopt.

Je doet er daarom ook verstandig aan om te crowdfunden als je het geld kunt missen en je er goed in hebt verdiept. De rente kan zomaar oplopen tot 13%, maar er is natuurlijk ook de kans dat jij jouw zuurverdiende geld daarmee kwijtraak. Dan is alles voor niets geweest. Crowdfunden biedt net als beleggen en online gokken geen garantie!

Beste Websites Online Slots E1636025596660
Websites

Geld verdienen met een webshop

Het schrikt misschien een beetje af om te beginnen met een webshop. Want hoe maak je een webshop en hoe krijg je dit aan de man?

Tegenwoordig zijn er tal van websites, waarbij je heel eenvoudig een webshop kan beginnen. Deze sites bieden bepaalde kant-en klare webshops aan die je enkel hoeft te vullen met de spullen die jij graag wilt aanbieden.

Wat moet je weten om een webshop te beginnen?

Allereerst dien je je aan te melden bij de kvk (kamer van koophandel). Je wilt geld gaan verdienen als ondernemer en hebt daarvoor een kvk-nummer nodig, evenals een BTW- nummer.

Vervolgens zul je je moeten verdiepen in het product en de doelgroep die dit gaat kopen bij jou. Daarop stem je jouw webshop af en de eventuele social media die je daaraan koppelt, zoals Facebook en het populaire instagram.

Dan dien je te weten hoe je orders verwerkt en deze dient op te sturen. Je zult je dus moeten aanmelden bij een bezorgdienst.

Ken de juridische regels op jouw duimpje, want de consument staat sterk en het kan je zomaar jouw kop kosten op het moment dat je de regels aan de laars lapt!

Conclusie online geld verdienen

Er zijn tal van mogelijkheden om online jouw centen te verdienen. Kies voor jezelf de beste methode of methodes en laat het ons vooral weten als het is gelukt. Verder zijn alle tips van harte welkom. Laat het in een reactie weten!

Veelgestelde vragen over geld verdienen op het internet

Moet je belasting betalen over je online verdiensten?

Het is sowieso goed om te weten dat je enkel belasting betaalt over je winsten. Daarover moet winstbelasting worden betaald. Dit geef je bij de belastingdienst op bij ‘overige inkomsten'.

Kun je gratis geld online verdienen?

Ja, absoluut! Online is er zoveel mogelijk. Gratis geld bestaat dus echt. Je hoeft niets te investeren, je kunt zo aan de slag. In ons artikel geven we diverse tips.

Hoe kun je snel online geld verdienen?

We kunnen hier wel iets over zeggen. Als je een goed product hebt en een goede website, dan kun je vandaag nog beginnen met geld verdienen. Je kunt je website namelijk actief promoten via Google, door goede posities in te kopen. Daarmee kun je vandaag nog je eerste spullen verkopen. Uiteraard zijn er vele andere manieren om snel geld te verdienen. Over het algemeen is het wel zo dat je enige tijd en geld moet investeren om later een bak geld te kunnen verdienen.

Kun je online geld verdienen naast een fulltime baan?

Ja, absoluut. Wel moet je de extra online verdiensten opgeven bij de belastingdienst. Hierover moet namelijk winstbelasting worden betaald. Uiteraard enkel over je winst.

on air