Bizarre Bet 1

Onwaarschijnlijke EK-voorspelling levert Duitser bijna een halve ton op

Stel: Het is maandagmiddag. Je komt terug van je werk en hebt zin in een avondje voetbal kijken. Er staan immers een paar leuke wedstrijden op het programma. Wel twee wedstrijden met een duidelijke favoriet, maar ach, je bent in een gekke bui. Je besluit een gokje te wagen en in te zetten op 3-3 bij zowel Kroatië – Spanje als bij Frankrijk – Zwitserland. Aan het eind van de avond ben je hoogstwaarschijnlijk stomverbaasd en bijna een halve ton rijker.

Nee, het is geen verzonnen scenario, maar de realiteit voor de Duitser Klaus Henchel. Hij plaatste gisterenmiddag om een paar minuten voor vier uur een combinatieweddenschap op de EK-wedstrijden Kroatië – Spanje en Frankrijk – Zwitserland. Of de man een heel voorspellende droom heeft gehad, ergens een glazen bol heeft staan of gewoon een wilde gok gewaagd heeft, is niet bekend.

Feit is wel dat deze meneer Henchel waarschijnlijk in de blessuretijd van het duel tussen Kroatië en Spanje net iets nerveuzer op zijn stoel heeft gezeten dan de rest van ons sports betters. Met een 3-2 achterstand gingen de Kroaten vol in de aanval en krek da ut nie waar was, zoals we in Brabant zeggen, valt in de vierde minuut van de blessuretijd de 3-3 in het Spaanse doel. Weddenschap gewonnen.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 9 februari 2023
Bizarre Bet 1
Engeland Duitsland
Betje voor vanavond? Engeland – Duitsland

Frankrijk - Zwitserland

Toch zal de Duitser zich nog niet rijk gerekend hebben. 3-3 bij Kroatië – Spanje, ok. Dat is op zich al een onwaarschijnlijke uitslag, maar omdat hij een combinatieweddenschap met de wedstrijd van Frankrijk tegen Zwitserland gemaakt had, had hij nog geen euro winst gemaakt. En dat zou ook niet gaan gebeuren want hoe groot is de kans nu dat Frankrijk – Zwitserland ook in 3-3 eindigt?

Meneer Henchel zal er na vijf kwartier voetbal toen Paul Pogba Frankrijk op een 3-1 voorsprong zette weinig meer voor gegeven hebben. Misschien heeft hij nog wel even teruggedacht aan die curieuze wedstrijd eerder op de dag, toen Kroatië ook een achterstand van twee doelpunten goed maakte. In de 81e minuut maakte Haris Seferovic de aansluitingstreffer voor Zwitserland en in de blessuretijd moet er ergens in Duitsland een enorme vreugde explosie hebben plaatsgevonden toen Mario Gavranovic de Zwitsers langszij bracht. Opnieuw stond er na het laatste fluitsignaal 3-3 op het scorebord en was de inzet van € 1,94 van Klaus Henchel vermenigvuldigd tot een bedrag van ruim € 42.000,-.

Onvoorspelbaar EK

Dat er een dergelijk bedrag gewonnen wordt met een combinatieweddenschap waarbij de voorspelde uitslag 3-3 voor beide wedstrijden is, zegt genoeg over de onvoorspelbaarheid van dit EK. Toplanden laten zich verrassen door de op papier mindere goden. Spanje ontsnapte nog in de verlenging, maar voor Nederland en Frankrijk zit het toernooi er ondanks duidelijke favorite odds gewoon op. Klaus Henchel zal het allemaal worst wezen.

on air