Kevinpexer Parking Place Near Airport Illustration Minimalistic A23f97fd E639 4489 8E21 A2476433d0c0

Parkeren bij Eindhoven airport

Iedereen die wel eens met de auto naar de luchthaven gaat, weet dat parkeren daar behoorlijk prijzig kan zijn. Soms is het parkeren duurder dan de vlucht! En als je dan een beetje een betaalbare parkeerplaats hebt gevonden, is die óf heel ver van de luchthaven óf niet heel betrouwbaar.

En kies je voor valetparking dan vliegen de klachten je om de oren: er wordt soms tot honderden kilometers met je auto gereden en er wordt niet altijd even voorzichtig met je bolide omgesprongen. Je komt toch minder fijn terug van je reis wanneer dit je overkomt.

Maar gelukkig zijn er ook goede alternatieven: betrouwbaar, dichtbij en met een goede service. Wij delen de beste tip van insiders voor parkeren op Eindhoven Airport. Zodat jij met een fijn gevoel kunt gaan vliegen en je auto in goede handen achterlaat, zonder dat je hiervoor al te diep in de buidel hoeft te tasten.

Transpareng BG TG geplaatst in Over knaken door Frank Kruit
op 6 april 2023
Kevinpexer Parking Place Near Airport Illustration Minimalistic A23f97fd E639 4489 8E21 A2476433d0c0
Parking 825371 1280 1024X682

Parkeren bij Eindhoven Airport: zet hem niet zomaar ergens neer!

Eindhoven Airport ligt inmiddels zo’n beetje midden op een bedrijventerrein, Flight Forum geheten én ligt tegen de militaire vliegbasis Eindhoven aan. Als je aan komt rijden, denk je misschien, ‘owh ik zet mijn auto gewoon hier ergens neer, lekker goedkoop.’ Nou, dat is geen aanrader.

Op bijna het gehele bedrijventerrein geldt een parkeerverbod op of aan straat, en daar waar je je auto wel neer mag zetten moet je betalen. Dat kost niet zo veel (€1,20 per uur met een maximaal dagtarief van €3,50) maar hier geldt wel een maximum van een dag. Sta je hier langer dan 24 uur dan kun je er donder op zeggen dat je flink mag dokken of dat je een wielklem aantreft bij terugkomst.

Alle parkeerterreinen die op het Flight Forum liggen, zijn eigendom van de bedrijven. Hier mag je dus ook niet zomaar parkeren want dat is eigen terrein en parkeren is alleen bedoeld voor bezoekers van het bedrijf. Veel bedrijven hebben hier dan ook wielklemmen voor reizigers die de auto er wel durven neerzetten en verwijderen die pas als je hiervoor flink betaalt.

Voordelig betaald parkeren bij Eindhoven Airport met Eazzypark

Er zijn behoorlijk wat bedrijven die, naast de officiële parkeergarage van de airport, parkeergelegenheid aanbieden. Sommige bestaan al langer, sommige pas kort en het aanbod verandert ook regelmatig. Dat zie je niet alleen bij Eindhoven Airport trouwens, maar dat geldt sowieso voor parkeren bij luchthavens. Google maar eens op parkeren Eindhoven Airport

Dat maakt het lastig om een betrouwbare partij uit te zoeken, die goed met jouw auto omgaat, niet te duur is en vooral ook nog bestaat wanneer je op reis gaat, of terugkomt.

De beste tip die we hier kunnen geven is om een parkeerplaats via Eazzypark te boeken. Dit bedrijf zit pal tegenover de ingang van Eindhoven Airport en dat is het dichtste bij dat je kunt komen. Je levert hier je auto af en kunt te voet oversteken richting de vertrekhal.

Eazzypark heeft veel tevreden klanten, die het bedrijf waarderen met een 9. Dan hebben we het over reviews van klanten via het externe platform Feedbackcompany, waar ruim 9.000 klanten hun waardering hebben achtergelaten. Alleen klanten die gebruik hebben gemaakt van Eazzypark kunnen hier een review achterlaten middels een persoonlijke link. Op vergelijkingssite Parkos krijgt het bedrijf een 9,2 uit 1253 reviews. Op Google tenslotte scoort Eazzypark een 3,9 uit 5 sterren op basis van 381 reviews.

Wat doet Eazzypark om klanten tevreden te houden?

Hoewel we bij de reviews ook enkele klanten zien die niet helemaal tevreden zijn over Eazzypark, is het hoge gemiddelde een goede graadmeter voor hoe het bedrijf met hun klanten omgaat. Ze doen er alles aan om te voorkomen dat je terugkomt bij jouw auto, terwijl die schade heeft opgelopen of onverklaarbaar veel kilometers gereden heeft.

De parkeerplaatsen waar Eazzypark jouw auto tijdens jouw reis neerzet, zijn in een straal van 12 kilometer rondom de airport gelegen. Ze garanderen dus dat er niet meer dan 24 kilometer met jouw auto gereden wordt. Dit wordt digitaal bijgehouden in de ritregistratie van de medewerkers, middels de nieuwste technologieën.

Bij aankomst bij Eazzypark rijd je met je auto door een zogenoemde videostraat. Hier wordt een 360 graden scan van jouw auto gemaakt, zodat je altijd kunt controleren of je de auto in de staat terugkrijgt als dat je deze hebt ingeleverd.

Enzo knol

En ook als alles even niet helemaal volgens plan verloopt, staan ze voor je klaar, zo liet Youtuber Enzo Knol afgelopen zomer zien. Hij vertrouwt Eazzypark met zijn Lamborghini, maar wanneer hij hem onverwacht eerder op moet halen, is dat ook geen probleem:

Conclusie: parkeren bij Eindhoven Airport kan voordelig én veilig!

Wanneer je reis start op Eindhoven Airport, loont het dus de moeite om eens verder te kijken dan de standaard aanbieder. Deze is standaard duur en als je een betaalbare plek zoekt, sta je niet vlakbij de luchthaven. Gelukkig kan dat tegenwoordig ook anders, alleen is het dan goed opletten met welke aanbieder je in zee gaat.

Er zijn voldoende alternatieven en hoewel er altijd klanten blijven die wat op te merken hebben, scoort een bedrijf als Eazzypark gewoon erg goed. En sinds 2020 slaat het bedrijf de vleugels uit en biedt het ook parkeerplaatsen aan bij Schiphol. Dus ook voor je volgende verre trip, naar Las Vegas bijvoorbeeld, kun je gebruikmaken van deze service.

Veelgestelde vragen over parkeren Eindhoven Airport

Wat is het verschil tussen valet parking en gewoon parkeren?

Wanneer je kiest voor valet parking, wordt alles je uit handen genomen. Je levert je auto in voor de deur van de luchthaven en een chauffeur zet hem weg voor je. Je levert hiervoor dus je sleutel in. Wanneer je weer terugkomt, haalt een chauffeur jouw auto en levert die weer voor de deur af. Valet parking Eindhoven Airport biedt je dus nog meer gemak voor een relaxt begin én einde van je reis.

Bij gewoon parkeren geef je je auto af, dit kan in de meeste gevallen vlakbij de luchthaven of zelfs pal tegenover de ingang. Wanneer je terugkomt van je reis, word je hier opgehaald en naar je auto gebracht.

Waar liggen de parkeerterreinen ten opzichte van het vliegveld?

Parkeren bij Eindhoven Airport kan op veel plekken. Je kunt kiezen voor de officiële parkeergarage, maar dit is vooral erg prijzig. Eazzypark zit tegenover de luchthaven, op 60 meter lopen van de ingang. Zij zetten jouw auto op een parkeerterrein in de buurt van de luchthaven neer, alle terreinen liggen op maximaal 12 kilometer van Eindhoven Airport.

Worden de parkeerterreinen bewaakt?

Om er zeker van te zijn dat je auto veilig staat, is het een prettig idee als de terreinen bewaakt zijn. Eazzypark werkt enkel met omheinde en beveiligde parkeerterreinen.

Is mijn auto verzekerd als deze geparkeerd staat?

Je auto is, ook als deze bij de luchthaven geparkeerd staat, verzekerd via je eigen autoverzekering. De dekking is daarvan afhankelijk.

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor eventuele schade aan de auto. Door het maken van een 360-graden scan voordat je de auto inlevert, weet je zeker dat je je auto terugkrijgt in de staat waarin je hem hebt ingeleverd.

Kan ik een parkeerplek reserveren zonder dat ik de vertrektijden weet?

Je kunt alvast een parkeerplek reserveren als de vluchttijden nog niet bekend zijn. Wel moet je deze uiteindelijk wel doorgeven, vergeet dat dus niet. In de meeste gevallen kan dat nog tot enkele dagen van tevoren.

En mochten de vluchttijden nog wijzigen, dan kun je dit vaak tot een dag van tevoren kosteloos wijzigen.

Waar kan ik kort parkeren bij Eindhoven airport?

Kom je iemand ophalen of wegbrengen? Of moet je iets oppikken bij Eindhoven Airport? Naast de terminal is een zogenoemde kiss \u0026 ride, waar je tien minuten gratis je auto kunt neerzetten. Ook kun je hier langer staan, dat kost €3 per uur met een maximum van €15 per dag.

Je kunt hier ook voor meerdere dagen parkeren, alleen is dat dus een dure aangelegenheid. Daarvoor kun je beter gebruik maken van één van de voordeligere alternatieven zoals Eazzypark.

on air