Huis Winterklaar Maken

Regen of zon. Het is maar hoe je het bekijkt

Het is herfst. Het is guur, vroeg donker, nat en winderig. De files zijn oneindig lang. Dikke zwarte jassen, handschoenen, donkere mutsen en warme sjaals fietsen onherkenbaar voorbij. De terrassen opgeruimd en de ijsjes ingeruild voor paraplu’s. Traditioneel worden we met zijn allen een beetje depressief wanneer het blad van de bomen valt. En juist vandaag moeten we gaan stemmen.

Procent Transparant geplaatst in Over knaken door Procent
op 22 november 2023
Huis Winterklaar Maken

Modder en muizen

De kapstok vol vochtige kleding. Modder in de gang, de hond stinkt en de muizen komen naar binnen. Netflix piekt en de tuin moet nog winterklaar gemaakt worden. De dure verwarming moet aan. Het halve land heeft een loopneus. De kerstversiering moet van zolder of gaan we pas na Sinterklaas versieren? De Pieten zijn net zo grauw als het weer. En juist vandaag moeten we gaan stemmen.

De vuurwerk overlast is in sommige wijken al dagelijkse kost. De kranten hebben het druk met diverse heftige brandhaarden over de hele wereld en het inspiratieloze voetbal van het Nederlands elftal. Het optimisme is weggeregend. Het pessimisme ligt als een deken van ochtendmist over ons land. De eenzamen worden weer een beetje eenzamer. En juist vandaag moeten we gaan stemmen.

Eten En Drinken In De Winter2

Oliebollen en chocola

Oliebollen zijn eigenlijk best lekker, vooral met veel poedersuiker. De warme chocolademelk, met een toefje slagroom, is een heerlijke beloning na een lange wandeling in het bos vol prachtige herfstkleuren. Na al die maanden buiten was je bijna vergeten hoe warm en behaaglijk je huis aanvoelt als je koud en nat thuiskomt. En juist vandaag mogen we gaan stemmen.

Van de sfeervolle kerstverlichting in de winkelstraten en het plannen van de voorjaarsvakantie wordt iedereen toch een beetje vrolijk. De chocola smelt weer in de mond en niet in de hand. Die blije koppies op vijf december, daar doe je het toch voor. De Winter Efteling is betoverend en de Kerstshow in het tuincentrum een feestje. En juist vandaag mogen we gaan stemmen.

Stemmen

Alles wordt beter

Alle partijen hebben het beste voor met ons land. Er gaat een frisse, nieuwe politieke wind waaien. We krijgen hoe dan ook een nieuwe premier (m/v). De problemen gaan aangepakt worden. De leefbaarheid zal aanzienlijk beter worden. Iedereen gaat er op vooruit en over een jaartje of wat zijn we klimaatneutraal. Juist vandaag, op weer zo’n depressieve herfstdag, mogen we gaan stemmen voor een zonnige toekomst.

 

Zon of regen, het is maar hoe je het bekijkt.

on air