kerstdecoratie eurofleur

Geld besparen: Tips voor goedkope kerstdecoraties

Het is weer die heerlijke, maar dure tijd van het jaar! Sinterklaas hebben we net uitgezwaaid, en de kerst staat alweer voor de deur. Hoog tijd om alle kerstdecoraties uit de schuur of van zolder tevoorschijn te halen. Toch kunnen vele van ons het niet laten om de decoratiecollectie uit te breiden of volledig te vernieuwen.

Daarom is het handig om te weten waar je goedkope kerstdecoratie kunt vinden om je huis en tuin opnieuw te hullen in die warme kerstsfeer. Ik ging voor jou op onderzoek uit en ontdekte waar je jouw kerstitems kunt scoren zonder je portemonnee te plunderen!

Lady Diamond avatar geplaatst in Over knaken door Jaimy Isarin
op 6 december 2023
laatste update: 11 december 2023
kerstdecoratie eurofleur
Kerstdecoratie En Kerstartikelen Bij De Hema
Kerstdecoratie bij de Hema is leuk, maar niet zo goedkoop

Kerstdecoratie

Kerst lijkt ieder jaar vroeger te beginnen, doordat winkels elk jaar vroeger en vroeger lijken te starten met de verkoop van kerstdecoraties en kerstartikelen. De populariteit van de feestdag groeit gestaag, en Nederland lijkt het Amerikaanse voorbeeld te volgen.

Voor sommige mensen geldt: hoe uitbundiger, hoe beter. Prachtig gedekte tafels, weelderige kerstbomen en kleurrijke lampjes in de voortuin – het kan niet op, en de detailhandel speelt daar maar al te graag op in.

Van supermarkten tot doe-het-zelf winkels, van tuincentra tot boekenwinkels. Overal lijken ze tegenwoordig kerstdecoratie te verkopen om een graantje mee te kunnen pikken. Maar waar vindt je nu een uitgebreidere keuze, die ook nog eens betaalbaar is?

 

Goedkope Korting Kerstdecoraties

Wat zijn kerstdecoraties?

Kerstdecoraties brengen die gezellige kerstvibe in huis, toch? Denk aan kerstballen, slingers, lampjes, en allerlei feestelijke tierelantijntjes. Je hebt ze in allerlei stijlen, van traditioneel rood-groen-goud tot hippe moderne thema's.

Wat kosten kerstdecoraties?

En ja, die kosten. Ze kunnen variëren van budgetvriendelijk tot "dat is wel even slikken". Of je nu gaat voor eenvoudige decoraties of luxueuze handgemaakte pracht, de prijzen verschillen flink.

Maar hé, je kunt ook lekker DIY'en met alledaagse spulletjes. Creatief én vriendelijk voor je portemonnee. Dus, wat wordt het dit jaar? Een feestje voor je huis zonder je budget te splijten, of ga je all-in voor die exclusieve kerstsfeer? De keuze is aan jou!

Maar wil je dit jaar liever je geld uitgeven aan kerstcadeautjes, eten en drinken, of toch die veel te dure skivakantie? Dan hebben we hier voor jou de perfecte tips om goedkoop aan je kerstdecoratie te komen!

Goedkope kerstdecoratie bij de Action, kruidvat of Wibra/Zeeman

Eén van mijn favoriete winkels om in de kerstsfeer te duiken en knaken te besparen, is de Action. Ze hebben vaak een redelijke collectie met leuke decoratie en artikelen, en het is meteen een ideale plek om betaalbare kerstcadeautjes te scoren. Een echte win-win situatie, als je het mij vraagt!

Daarnaast bieden ook winkels zoals Zeeman, Wibra en Kruidvat vaak voordelige kerstartikelen aan. Hoewel ze misschien iets minder keuze hebben, kun je met vroeg zijn en goed zoeken zeker goedkope kerstpareltjes vinden om je huis mee te decoreren.

Onlangs bezocht ik de Kruidvat, waar ze al een mooie kortingsactie hadden op bepaalde kerstartikelen: het tweede artikel voor de helft van de prijs. Ook na de kerst stunten ze met grote kortingen op hun kerstdecoratie, dus als je toevallig langs gaat voor shampoo of luiers, is het zeker de moeite waard om vast wat in te slaan voor volgend jaar.

Goedkope Kerstdecoratie Action
Kerstdecoraties bij de Action
Goedkope Kerstdecoratie Kruidvat
Kerstdecoraties bij de Kruidvat
Kerstdecoratie Bij Zeeman
Kerstdecoraties bij de Zeeman
Kerstdecoratie Met Korting
Korting op kerstdecoratie

Kerstdecoratie of artikelen met hoge kortingen

De meest uitgebreide selectie kerstartikelen en decoratie vind je doorgaans bij tuincentra zoals Intratuin, Eurofleur of Ranzijn. Deze centra creëren complete kerstshows die zelfs de Efteling jaloers zouden maken. Het is al een ervaring op zich om hier rond te dwalen.

Natuurlijk komt zoveel pracht met een prijs, en je moet niet verwachten dat je hier de goedkoopste kerstdecoratie vindt. Maar, als je het geduld hebt tot na de kerst, word je vaak beloond met forse kortingen, waardoor je meteen klaar bent voor volgend jaar!

Veel tuincentra beginnen direct na de kerst met 50% korting op hun kerstartikelen en decoratie. Hoewel veel populaire items al uitverkocht zijn, is er vanwege de grote voorraad altijd wel iets moois te vinden. Zeker voor de helft van de prijs! Enkele weken later worden de allerlaatste kerstartikelen zelfs met 70% korting aangeboden.

Tweedehands of gratis kerstdecoratie

Iedereen is zo ontzettend lekker duurzaam bezig tegenwoordig, dus je kunt er ook voor kiezen om je kerstdecoratie tweedehands aan te schaffen. De feestdagen kunnen al duur genoeg zijn, maar met wat slim speurwerk kun je prachtige tweedehands kerstdecoratie vinden die jouw huis doet stralen zonder de bank te breken.

Check de schatten op bijvoorbeeld Facebook Marketplace, Marktplaats.nl, of breng een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel. Ontdek hoe je met een klein budget groots kunt uitpakken voor een knusse, duurzame kerstsfeer! Soms heb je zelfs het geluk dat er tweedehands kerstdecoratie gratis online wordt aangeboden.

Kerstdecoratie Bij De Kringloopwinkel
Kerstdecoraties bij de kringloop
Kerstdecoratie Op Marktplaats
Kerstdecoratie op marktplaats.nl
Goedkope Tweedehands Kerstdecoratie
tweedehands kerstdecoratie Facebook
Kerstdecoratie DIY Tips Google
Online zijn er een hoop creatieve DIY kerstdecoraties tips te vinden

Creatief en goedkoop: Zelf kerstdecoratie maken

De feestvreugde bereikt nieuwe hoogten wanneer je je woning omtovert tot een gezellig winterparadijs met zelfgemaakte kerstdecoratie, en je zo geld in je zak houdt voor andere dingen.

Zelf creatief aan de slag gaan en je eigen kerstdecoraties knutselen is niet alleen voordelig, maar ook een leuke bezigheid.

Ontdek een hoop verschillende DIY-methoden om je huis te versieren met persoonlijke accenten, bespaar flink op kosten en geniet van een gezellige activiteit met je kinderen of vrienden.

Met allerlei alledaagse spullen die je wellicht al hebt, kun je een huiselijk knutselproject starten. Of trek je warme winterjas aan, ga de natuur in en voeg een vleugje natuurlijke charme toe door groen en dennenappels uit het bos te gebruiken.

De mogelijkheden zijn zo eindeloos als je verbeelding. Niet alleen geeft het je huis een uniek karakter, maar het knutselproces zelf brengt je meteen in de betoverende kerstsfeer.

on air