Money 2180330 1280

Meer mogelijkheden met varianten van de verdubbelingsstrategie

Iedere ervaren sportsbetter heeft hem waarschijnlijk wel eens toegepast: de verdubbelingsstrategie. Met een aantal varianten op het basisprincipe van de verdubbelingsstrategie is het mogelijk om nog veel meer winst te maken. 

Ook als je niet weet dat deze verdubbelingsstrategie officieel de Martingale strategie heet, heb je deze waarschijnlijk wel eens gebruikt. Dat je misschien niet wist dat deze strategie ontwikkeld is vanuit de basisgedachte dat elke weddenschap los staat van de weddenschap ervoor of erna, heeft geen invloed gehad op het feit dat je deze strategie al eens toegepast hebt.

Op het moment dat je een weddenschap verliest, wil je dit verlies natuurlijk goedmaken. De meest effectieve manier om dat te doen om bij je volgende weddenschap je inleg te verdubbelen.

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 30 mei 2022
Money 2180330 1280

Varianten van de verdubbelingsstrategie

In dit artikel gaan we in op de verschillende varianten van het Martingale principe. Met deze variaties zou je nog meer winst uit je sportweddenschappen moeten kunnen halen. We bespreken de theorie en proberen aan de hand van een voorbeeld inzicht te geven in hoe een verdubbelingsstrategie, die is afgeleid van het Martingale principe, werkt. 

Grand Martingale

De eerste variant die we met je willen bespreken heet de Grand Martingale. Bij de Grand Martingale strategie ga je nog een stapje verder dan het verdubbelen van je inleg na een verloren weddenschap. In dit systeem tel je de vorige inleg nog op bij de volgende inleg. 

💡 Dat werkt zo: wanneer je basisinleg één euro is en je verliest de eerste weddenschap, dan verdubbel je niet alleen je inleg om je verlies te compenseren, maar tel je daar ook de inleg van een euro nog bij op. Je inleg voor de tweede weddenschap wordt dus niet twee euro, maar drie euro.   

Deze Grand Martingale strategie speel je verder hetzelfde als de basisvariant. Je blijft net zolang op basis van deze strategie inzetten totdat je een weddenschap wint. Wanneer je goed op waarde van de odds gelet hebt, maakt deze alle verliezen - die je geleden hebt op de weddenschappen die je niet gewonnen hebt - meer dan goed.

Voorbeeld weddenschap met Grand Martingale

Je start met een inleg van €1. Helaas verlies je de eerste vier weddenschappen, maar omdat je speelt volgens de Grand Martingale strategie, blijf je de inleg verdrievoudigen. Bij je vijfde weddenschap moet je dan €81 inleggen tegen minimale odds van 2.00.

Je wint in dat geval €162 en hebt in het totaal €121 ingelegd (verdeeld over 5 weddenschappen), je winst maakt de verloren weddenschappen dus meer dan goed.

In cijfers ziet dat er als volgt uit:

Inleg odds weddenschap gewonnen? winst
€ 1 2.18 Nee -1
€ 3 2.34 Nee -4
€ 9 2.45 Nee -13
€ 27 2.17 Nee -40
€ 81 2.00 Ja €162
Grand Martingale

Wanneer we dit afzetten tegen een spelverloop via de normale Martingale strategie, dan hadden we verdeeld over vijf weddenschappen €31 ingezet en €32 gewonnen, bij gelijke odds van 2.00.

Nu zijn de odds natuurlijk zelden precies twee, maar als je 2.00 als ondergrens aanhoudt, zit je voor wat betreft het terugverdienen van verlies bij verloren weddenschappen altijd goed. Daarbij is het wel belangrijk dat je de limieten van de bookmakers goed in de gaten houdt. 

Je ziet hier ook direct het effect dat je winst substantieel groter wordt als je de Grand Martingale strategie toepast. 

Het allergrootste nadeel van deze strategie is dat je veel sneller tegen de limieten van je budget aanloopt als het aantal verloren weddenschappen snel oploopt. Je moet dus voor jezelf zeker kunnen stellen dat je deze strategie vol kunt houden, ook als je losing streak even duurt. 

Reverse Martingale

Een andere variant is het reverse Martingale systeem. Hierbij doe je precies het omgekeerde dan bij het klassieke Martingale systeem. Je verdubbelt bij reverse Martingale niet je inzet na een verloren weddenschap, maar na een gewonnen weddenschap.

Het reverse Martingale systeem gaat uit van de theorie dat gewonnen weddenschappen een winning streak vormen. Door te verdubbelen na winst hoef je geen verloren weddenschappen goed te maken, want zodra je streak eindigt met een verloren weddenschap, start je weer met je minimale inleg.

Dat is een van de grootste voordelen van reverse Martingale systeem: je verloren saldo blijft beperkt tot je minimale inleg. 

Laten we het reverse Martingale systeem duidelijker maken met een voorbeeld. We vertellen je er meteen bij dat het ook hier belangrijk is om alleen in te zetten op weddenschappen met odds van boven de 2.00. 

Voorbeeld weddenschappen met Reverse Martingale

De eerste weddenschap waar je op in zet is een under/over weddenschap bij Ajax - PSV. Je voorspelt dat er deze wedstrijd meer dan 2,5 keer gescoord wordt. Je zet €1 in tegen odds van 2.85. De wedstrijd eindigt in een 2-2 gelijkspel. Je hebt de weddenschap gewonnen. Je ontvangt €2,85 van je bookmaker. 

In plaats van dat je nu je winst neemt, verdubbel je je inzet bij de volgende weddenschap. Je zet €2 in op Both Teams to Score: Nee bij de wedstrijd Bayern München - Borussia Dortmund. De odds hiervoor zijn 2.18. Bayern wint de wedstrijd met 3-0. Je hebt gewonnen. De bookmaker maakt €4,36 over naar je account. 

Je verdubbelt nu nog een keer. Je zet €4 in op Manchester United geen tegendoelpunt bij Manchester United - Liverpool tegen odds. van 2.27. De wedstrijd eindigt in 0-0. Je streak gaat verder. Je ontvangt nu €9,08 van de bookmaker. 

Einde winning streak

Bij je volgende weddenschap is je inleg €8. Je zet in op over 3,5 doelpunten bij KRC Genk tegen Anderlecht tegen odds van 3.00. Erg aantrekkelijk, maar helaas wordt er slechts twee keer gescoord in deze wedstrijd.

Je winning streak komt ten einde. Je verliest je inleg van €8. Je hebt in de voorgaande drie weddenschappen echter wel €0,85, €0,36 en €1,08 winst gemaakt. Je opbrengst is €2,29. Nee, dat is geen wereldschokkend bedrag, maar door deze strategie toe te passen heb je geen verlies geleden.

Ook heb je geen verloren weddenschappen goed hoeven maken met hogere inzetten bij de volgende weddenschappen. Het reverse Martingale systeem is dus in zekere zin veiliger dan de verdubbelingsstrategie waarop deze is gebaseerd. 

Het is echt heel belangrijk dat je goed bewaakt dat je alleen odds selecteert van 2.00 of hoger. Kijk maar eens wat er gebeurt als je daar een foutje in maakt. 

We gaan terug naar de derde weddenschap uit ons voorbeeld. Je kiest bij de wedstrijd Manchester United - Liverpool niet voor Manchester United geen tegendoelpunt, maar voor Both teams to score: Ja. De odds voor deze weddenschap staan op 1.84.

De wedstrijd eindigt nu niet in 0-0, maar in 1-1. Je wint de weddenschap. Op je inleg van € 4,- ontvang je €7,36. Dat is minder dan de €8 die je nodig hebt om je inzet te verdubbelen. Je moet nu je reeds gemaakte winst (respectievelijk €0,85 en €0,36) aanspreken om tot een verdubbeling te komen. Dat is natuurlijk zonde. 

Epische winning streak

We laten in dit voorbeeld de vierde weddenschap verloren gaan omdat het ons in dit artikel gaat om het uitleggen van de strategie. Maar wat nu als we een winning streak van tien weddenschappen simuleren? Welk bedrag hebben we dan gewonnen? De gegeven odds in onderstaand voorbeeld zijn fictief, maar geven een goed beeld van de mogelijkheden.

Inleg odds weddenschap gewonnen? winst
€1 2,43 Ja €2,43 (0,43)
€2 2,38 Ja €4,76 (0,76)
€4 2,21 Ja €8,84 (0,84)
€8 2,18 Ja €17,44 (1,44)
€16 2,24 Ja €35,84 (3,84)
€32 2,47 Ja €79,04 (15,09)
€64 2,36 Ja €151,04 (23,04)
€128 2,08 Ja €266,24 (10,24)
€256 2,11 Ja €540,16 (28,16)
€512 2,44 Ja €1.249,28 (225,28)

Voor de eerstvolgende weddenschap hebben we €1.024 nodig. Deze weddenschap verliezen we helaas. We hebben dus in het totaal €309,12 (alle bedragen die tussen haakjes staan) verdiend door het volgen van deze strategie. 

Het enige risico dat we daarbij genomen hebben is de eerste euro. Die hadden we kunnen verliezen. Al met al is dat natuurlijk een risico dat goed te overzien is. 

Het is overigens geen verplichting om het reverse Martingale systeem te spelen totdat je een keer verliest. Als jij het, nadat de bookmaker €1.249,28 op je account stort, welletjes vindt, is dat een prima moment om te stoppen met wedden. 

Wedden op sport met de verdubbelingsstrategie?

Leovegas Review

LeoVegas

100% FREE BET tot max. €50!
Logo Jacks.nl

Jack's.nl

€60 aan Free Bets
Circus

Circus Casino

Tot €250,- aan Free Bets
on air