You Win Gb64d98f64 1280

Verdienen aan prijsvragen, puzzels, enquêtes etc, kan dat?

Ik weet nog wel dat mijn oma vroeger wel eens mee deed aan een prijsvraag in de krant of uit zo'n puzzelboekje. Je weet wel, die boekjes vol (Zweedse) kruiswoordraadsel of andere puzzels, waar ook altijd een puzzel in stond waarmee je prijzen kon winnen. Met de komst van internet leek deze (soms lucratieve) hobby voor mij wel uitgestorven, maar niets is minder waar. Het is juist goede business om online mee te doen aan allerlei prijsvragen, puzzels, spelletjes en enquêtes om daar geld of prijzen mee te verdienen. Ik besloot me onder te dompelen in de online prijzenwereld en was verbaasd over de uitkomsten!

OneLuckyLady Avatar geplaatst in Over knaken door OneLuckyLady
op 21 mei 2022
You Win Gb64d98f64 1280
Euro 1159935 1280
(online) shoppen loont via affilate linkjes

Spaarprogramma's en cashback

Online is er een grote verscheidenheid aan sites te vinden waar je cashback kunt verdienen met je aankopen. De ene doet dit in de vorm van geld, de andere in de vorm van punten die je uiteindelijk kunt inwisselen, bijvoorbeeld voor geld. Het zijn inderdaad geen prijsvragen of puzzels maar ze kunnen wel een leuk extra zakcentje opleveren.

Bekende websites zijn:

  • Euroclix. Met je aankopen via een affiliate link krijg je Clix, die je kunt inwisselen voor geld
  • Jiggy. Hetzelfde principe, met aankopen via affiliate links verdien je Jiggies en die zijn geld waard
  • iPay. Ook hetzelfde idee, aankopen via speciale links levert iCoins op die je kunt inwisselen voor geld of cadeabonnen. Is onderdeel van OrangeBuddies, die onder verschillende namen hetzelfde doen, zo kun je je ook aanmelden voor CashbackKorting
  • DoublePoints. Ook hier spaar je voor cashback met elke aankoop, hier niet in punten maar in direct in geld
  • Spaar4Cash. Je spaart direct geld met al je aankopen

Voor vrijwel alle cashback- en spaarprogramma's geldt dat je ook punten of geld kunt verdienen met het openen van mails, het meedoen aan campagnes en enquêtes, aanbrengen van nieuwe leden, het bezoeken van bepaalde websites en dat er extra prijsvragen en spellen zijn waarmee je extra punten of geld kunt winnen. Vandaar dat ze hier het noemen waard zijn, als je je inschrijft bij dit soort sites en meedoet, levert elke handeling die je via hen doet, geld op. Het gaat vaak om centen dus je moet flink wat doen wil je er écht wat mee verdienen, maar met prijsvragen en spellen kun je zomaar tientjes tegelijk verdienen.

Dan zijn er ook nog websites die je geld laten verdienen met het openen en lezen van e-mails en het bezoeken van bepaalde websites. Ook het aanleveren van nieuwe leden en het invullen van enquêtes levert dan punten of geld op. En ook hier kun je soms meedoen aan prijsvragen en spellen.

Special Offer 606691 1280
Inschrijven voor nieuwsbrieven

Producten testen, nieuwsbrieven en social media

Ook een beetje een andere invalshoek, maar je kunt ook, tegen betaling, producten en diensten kunt testen. Die betaling kan uit keiharde contanten bestaan, maar het kan ook zijn dat je de producten mag houden. Zo testte ik ooit een tablet van Asus, waarvoor ik als beloning voor mijn review de tablet mocht houden. Ook bol.com houdt regelmatig van deze reviewacties. Je vindt dit soort aanbiedingen op fora en via social media van merken, winkels en ja, van wat niet eigenlijk?

Ook zijn er opties waarbij je als mystery shopper aan de slag kunt, waarbij je dan je boodschappen betaald krijgt, plus een kleine vergoeding. Google even op mystery shopper en je hebt keuze genoeg om je aan te melden.

Daarnaast is het voor bedrijven waardevol als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Hoe meer informatie zijn over (potentiële) klanten in hun bestand hebben staan, hoe meer ze hiermee kunnen. Hoe waardevol dat is blijkt wel uit het feit dat vrijwel elke aanbieder je minstens korting geeft op je eerste bestelling. Maar het komt ook regelmatig voor dat je door het inschrijven op een nieuwsbrief meedoet aan een tombola, waarbij je dus prijzen kunt winnen. Daarnaast ontvang je, soms als eerste of exclusief, het hele jaar door aanbiedingen van de verzenders.

Hetzelfde geldt trouwens voor het volgen van bedrijven op social media als Facebook. Hoe vaak zie je daar niet voorbijkomen: ‘deel en/of like dit bericht en maak kans op …' waarbij je op de puntjes vanalles in kunt vullen. Van een gratis diner tot meubels, reizen en nog veel meer. Bedenk je wel dat het je vrienden kan kosten, want sommige mensen ergeren zich mateloos aan ‘vrienden' die alleen maar winacties liken en vooral delen. Maar als jou dat weinig interesseert: ga vooral je gang en wie weet!

En vergeet acties in winkels niet. Bij supermarkten heb je geregeld winacties waarbij je, bij aankoop van een bepaald product, je bon in kunt leveren en prijzen kunt winnen. Vaak gaat het dan om gesponsorde prijzen, denk aan fietsen, cadeaubonnen, cadeaumanden, of goodies met logo. Maar hier zitten soms serieus leuke dingen bij.

Newspaper 412452 1280
prijsvragen en puzzels

Puzzels en prijsvragen

En dan nu het echte werk! Geld verdienen met het oplossen van puzzels en het invullen van prijsvragen. Je vindt ze soms nog steeds in kranten, tijdschriften en de puzzelboekjes die je bij de Bruna of Primera kunt kopen, maar in deze moderne tijd kun je ook internet afstruinen om puzzels en prijsvragen voor echte prijzen te doen.

Of het nu gaat om slagzinnen, rebussen, maar ook bingo, radje draaien etc, er is op veel verschillende manieren geld te verdienen zonder dat het je geld kost. Zo zijn er mensen die letterlijk hun brood verdienen met het verzinnen en indienen van slagzinnen. Ben je leek, dan kom je hier dus ook niet zo makkelijk tussen. Het kost namelijk wat creativiteit én oefening om met een goede slagzin te komen. En slagzinnen (af)maken is al oud, dit kon je vroeger ook al offline doen, dus sommige mensen zijn hier al járen in getraind.

Maar andere spellen en prijsvragen zijn makkelijker en voor iedereen te doen. Zo kun je bij een quiz vaak de vragen doodsimpel opzoeken op internet. Vooral als er geen tijdslimiet aan het invullen gekoppeld is, kun je dus op je gemak op zoek gaan naar de antwoorden.

En dan zijn er ook nog de ‘gokvragen'. Die zie je bijvoorbeeld rond Pasen veel voorbij komen: ‘raad hoeveel paaseitjes er in deze vaas/pot/… zitten en win!' Dit soort zelfde dingen zie je ook met ‘raad het gewicht' of ‘raad wanneer wij een bepaald aantal volgers hebben'. Deze kom je in vele varianten tegen. Hierbij moet je een beetje geluk hebben maar ook goed kunnen inschatten.

Hoe kom je aan die prijsvragen en puzzels?

Googel maar eens op prijsvraag en je krijgt zo een heel rijtje aan mogelijkheden om gratis prijsvragen in te vullen en daarmee dus mooie prijzen te winnen. Ook in de nieuwsbrieven, waar we het hierboven over hadden, komen wel eens prijsvragen voor. Als een bedrijf zoveel jaar bestaat, of iets anders te vieren heeft, doen ze dat vaak met cadeautjes voor hun (potentiële) klanten en dat delen ze dan via hun nieuwsbrief. Ook via social media kun je prijsvragen en spellen tegenkomen waarmee prijzen te winnen zijn. Hoe meer je volgt en hoe meer nieuwsbrieven je ontvangt, hoe meer prijsvragen en spellen je tegen zult komen.

Je kunt dus lekker zelf op zoek gaan, maar er is ook een compleet forum (prijsvragen-freaks) waar de diehard prijsvraaghunters elkaar ontmoeten én waar zo veel mogelijk prijsvragen gedeeld worden.

Bij het beantwoorden van prijsvragen en het oplossen van puzzels komt enige kennis kijken, alhoewel je veel wel op kunt zoeken.

KUN JE LEVEN VAN HET WINNEN VAN PRIJSVRAGEN?

Goede vraag. Het ligt er waarschijnlijk een beetje aan hoeveel tijd je kan én wil besteden aan het invullen van prijsvragen. Heb je alle tijd van de wereld, dan kan het best lucratief zijn. Niet dat je altijd forse bedragen wint, vaak gaat het om goederen en diensten. Maar hé, zet ze op Marktplaats of je Facebook verkoophoekje en je kunt soms best leuk cashen. Maar voor de meesten van ons zal het blijven bij een leuke bijverdienste.

ONLINE BINGO EN ANDERE SPELLEN

Naast prijsvragen, slagzinnen en andere manieren om met creativiteit of een beetje speurwerk prijzen te winnen, kun je ook lekker bijverdienen met spellen als bingo en radjedraaien. Hierbij gaat het niet hoeveel je weet, hoe creatief je bent of hoe goed je kunt schatten, maar hierbij gaat het om puur geluk.

Ook hierbij gaat het vaak om prijzen ‘in natura', maar ook die kun je natuurlijk verkopen en te gelde maken.

Feedback 3709752 1280
Enquetes en reviews

Enquêtes

Voor het invullen van enquêtes en andere vragenlijsten krijg je soms een vergoeding. In sommige gevallen is dit een vaste (kleine) vergoeding, maar het kan ook zijn dat je in een tombola terecht komt waarin in leuke prijzen verdeeld worden.

Ook enquêtes kun je overal vinden, en je kunt je inschrijven bij partijen die je dan geregeld uitnodigen. Dit kunnen dezelfde partijen zijn die ook de cashback-acties of mystery shopopdrachten aanbieden, maar je kunt ook andere partijen vinden die enkel enquêtes doen voor marktonderzoek. Een enquête kan wel even in beslag nemen, soms moet je hier ene kwartier of langer voor uittrekken. Hoe uitgebreider een enquête is, hoe groter de vergoeding of prijzenpot meestal is.

Ook het geven van reviews van producten die je gekocht hebt, kunnen een beloning opleveren. Let wel op dat het verboden is je een vergoeding te beloven als je een positieve beoordeling schrijft, ze mogen enkel het reviewen an sich belonen, niet de inhoud van de review.

Winnen op televisie en radio

Radio538 en QMusic, beide commerciële radiozenders, hebben vrijwel elke week wel een winactie. Het meest lucratief zijn ‘Het Geluid' en ‘Win met de Zin', waarbij je scherpe oren moet hebben om te raden wat of wie je hoort. Maar daarmee kun je maar zo tientallen duizenden euro's winnen. In 2016 won ene Natasja met Win met de Zin op 538 maar liefst €63.000 en ook andere winnaars wonnen bedragen van €11.000, €8.000 en €36.000. Het Geluid op QMusic was in februari 2019 €49.7000 toen het geraden werd en in 2018 was dat €58.100, iets lager dan de prijs in 2017: €63.700.

Oftewel, bij deze acties ‘er door heen komen' op de radio én het goede antwoord weten, is meer dan lucratief. Maar ook met andere acties kun je mooie prijzen winnen. Zo won een kennis van me met het verhaal van een robotstofzuiger en een hond met buikpijn, de aankoopprijs van de nieuwe robotstofzuiger terug bij de actie ‘Hier met je rekening'. Zij werd ook weekwinnaar en mocht een week met haar gezin genieten van een vakantie op Sardinië. Dat zijn prijzen die toch ook al gauw meer dan duizend euro kosten. Ook auto's en andere luxe goederen behoren tot de mogelijkheden.

En ook op TV kun je, bijvoorbeeld door het sturen van een SMS of het stemmen bij programma's als The Voice, prijzen winnen. Ook hier gaat het niet om kleine dingen, maar vaak om vakanties, geldprijzen van duizenden euro's, auto's en andere luxe goederen.

De kans dat je wint bij dit soort dingen is misschien kleiner dan bij online prijsvragen, maar als je wint win je meteen goed!

‘IK WIN NOOIT IETS'

Ik roep dit eigenlijk ook altijd. Maar toch is dat niet helemaal waar. Zoals ik hierboven al zei, een kennis van me won afgelopen jaar nog op 538. En zelf heb ik, vooral via Radio538 maar ook wel eens via Facebook, kleinere prijzen gewonnen. Denk aan concert- of festivalkaartjes, goodie bags of een gratis abonnement op bijvoorbeeld Netflix. Het zijn kleine dingen die je misschien zelf ook wel zou kopen, maar het voelt extra goed als je ze gratis krijgt.

En weet je, als je het nooit probeert, zul je ook nooit winnen, dat is simpel zat. Dus gooi je bonnetje in de prijzenpot bij de lokale Albert Heijn, bel eens naar de radio, vul de puzzel in de krant in en hou de winacties online in de gaten. Ook al maak je er niet je dagtaak van, dan nog kun je vast wel ergens een gaatje vinden om af en toe eens mee te doen aan een prijsvraag. En wie weet wat je daarmee wint :-) En anders kun je altijd nog meedoen aan de winacties in je favoriete casino's. Want ook daar kun je geregeld wat extra's winnen, tot auto's aan toe!

Mocht je op zoek zijn naar permanente bijverdiensten die zeker geld op leveren, lees dan onze 58 tips hier.

on air