Euro 163475 960 720

Vergeet Youtube, Instagram en Flickr. Verdien echt geld met jouw content!

Tegenwoordig kan het, je eigen geld verdienen door artikelen te schrijven. Maar denk ook aan foto's, video's, blogs en ga zo maar door. Vergeet YouTube, Flickr en Instagram want de opvolgers zijn in de maak.

Placeholder Gold geplaatst in Crypto door Onetime
op 4 februari 2023
Euro 163475 960 720

Hoe het nu gaat

Hoeveel bekende mensen houden een Youtube kanaal bij? Voor veel fotografen is het Flickr, Instagram of welk medium dan ook. Schrijf je graag blogs, ook hier zijn talloze sociale mediakanalen voor. Als je gebruikt maakt van deze platformen om jouw content mee te delen ben jij eigenlijk het product van slimme derde partijen die dit faciliteren. Zij verdienen geld aan jou en wat verdien jij er eigenlijk aan? Oke, je bouwt een reputatie op, krijgt volgers maar je wordt eigenlijk minimaal beloont bij een bepaald aantal bezoekers/views of likes.

Hoe irritant is het dat je altijd reclame krijgt te zien. Je kan geen tijdlijn door scrollen en je komt meer reclame tegen dan dingen die jij zoekt. Dit kan anders en jawel cryptocurrencies bieden de uitkomst en het is er al. Althans er is een begin gemaakt.

Hoe het straks kan gaan

Vergis je niet want het kan sneller komen dan je denkt. Het is afwachten of grote bekendheden deze kanalen gaan gebruiken en of de massa dan zal volgen. Of spoor je eigen vrienden aan, het is en blijft immers het netwerkeffect wat waarde geeft aan social media. Enkele voorbeelden van de nieuwe social media waarbij jij als content creator wordt beloond zijn:

  •  Steemit

Houd je van artikelen schrijven? Maak je Blogs? Heb je een mooie foto of film? Dan is dit je platform! Als jij jouw content daar deelt wordt dit beloont door de bezoekers die jouw bericht upvoten. Elke upvote representeert een waarde in geld. Zo zijn populaire vloggers of bloggers zo $500 rijker per bericht. Hoe beter jouw gedeelde content hoe meer upvotes en des te meer waarde het heeft. Het geld wordt in de cryptocurrency Steem uitgekeerd die omgezet kan worden naar fiat geld.

Steemit

DTube

Eigenlijk horen Dtube en Steemit bij elkaar. Het verschil is echter dat Dtube de concurrent van Youtube wilt worden. Ook hier geld dezelfde uitleg als bij Steemit maar draait het alleen maar om video's. Je wordt eveneens beloont in de cryptocurrency Steem.

Belacam

Belacam is beetje een vergeten cryptocurrency maar vergeet niet dat deze al 4,5 jaar op de markt is. Hij is niet meer fancy en hot zoals nieuwe cryptocurrencies. Het grote verschil is alleen dat Belacam nu een product heeft en die nieuwe cryptocurrencies (nog) niet. Belacam is vergelijkbaar met Instagram, het verschil zit hem erin dat jij betaald krijgt als iemand jouw foto liked. Je krijgt ongeveer $0.5 – $0.10 betaald per like. Dit bedrag fluctueert omdat het gekoppeld is aan de cryptocurrency Bela waar jij dus ook in betaald krijgt. Ook Bela kan je om zetten in fiat geld.

Bela

Gaat dit echt werken?

Of een dergelijke product echt gaat werken is nog een grote vraag. Want wie wilt er betalen om een foto te liken, een video te upvoten of een blog? Je zal immers eerst de cryptocurrency zelf moeten aanschaffen of je begint met nul in de hoop dat andere mensen jou belonen, wat jij dan weer uit kan geven. Zal het de gevestigde orde verdrijven? Nee, dat durf ik wel te zeggen. Maar dat er verandering op komst is dat is zeker, de tijd zal het leren.

Begin nu

Lijkt dit je interessant? Begin dan zelf en steek je vrienden aan met een wat er komen gaat. De vergoedingen die Youtube e.d. geven vallen in het niets als jij een goede lijst van volgers kan creëren die jou belonen! Alle bovenstaande voorbeelden zijn bedrijven die in de kinderschoenen staan. Ze hebben bijvoorbeeld nog geen app in de Playstore/Appstore. Maar laat dit je niet tegenhouden, je kan makkelijk een snelkoppeling van de website op je mobiel zetten. Zo hoef je niet telkens naar een webbrowser te gaan.

on air